|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sam sebe bi naj spreminjali-a mi lahko to...
28.7.2006 9:44:22   
Anonimen
Ne morem več popraviti sporočila, še nekaj bi se dopolnila. Jaz mislim, da je samozavest odvisna od trenutnega razpoloženja, da bi lahko narisali graf, kjer bi lahko spremljali našo samozavest v primerjavi s časom, samozavest bi npr. lahko imela 100%, krivulja bi nihala, ne bi bila vodoravna črta ves čas, recimo na 86%.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
28.7.2006 10:23:24   
Gina
Telliw, meni se zdi, da se je ravno v tem primeru najlažje spremenit. Če gre za neko vrednoto, se spremenit ne boš mogla. Tukaj pa ne gre za vrednoto, ampak za pomanjkanje samozavesti. To se pa da pridobit čisto izključno po razumski plati, ne rabiš ne vem česa drugega zraven, najmanj pa genov zraven meštrat.

Primer. V službi se šefica zdere nate, da nekaj nisi naredila ok, da si zanič in nesposobna. Kaj lahko narediš?

Najprej preglej, kaj ti gre čez možgane takrat. Ali si misliš, ojoj, sem pa res nesposobna? Napaka. Najprej se vprašaš, ali ima prav. Če ima prav, da si nekaj res zašuštrala, si rečeš: OK, naredila sem nekaj narobe, ampak saj sem samo človek, imam pravico se kdaj tudi zmotit. Zato še nisem zanič. Kaj bom zdaj naredila, da stvari rešim? In si pripraviš plan, kako narediti reči bolje in učinkoviteje. In se predvsem nehaš ukvarjat z mislimi, kaj vse je s tabo narobe, ampak si takoj odpustiš in greš cilju naproti. Aja rečeš tudi šefici, da ti je zelo žal, ker stvari nisi naredila po njenih pričakovanjih in da jih nameravaš v najkrajšem možnem času popravit.
Če ugotoviš, da tisto, kar je rekla in česa te je obtožila ne drži, potem pa reagiraš drugače. To ponavadi lahko ugotovimo zelo hitro, v par sekundah, a ne. Torej ji takoj rečeš, da se ti vedno do nje vedeš kulturno, da želiš, da se tudi ona do tebe vede enako. Potem jo vprašaš, na kakšni osnovi ona sklepa, da si ti nekaj naredila zanič? Razložiš ji, zakaj ti meniš drugače in kaj vse dobrega vidiš v tem, kar si naredila. (za to tudi ne rabiš ne vem koliko časa, da pogruntaš, a ne) Potem jo še enkrat vprašaš, če še vedno meni, da si delala zanič in če še enkrat to pritrdi, ji poveš, da ti pač ne misliš enako in da si prepričana, da ima vzrok za tako besnenje nate v čem drugem in da prosiš, da ti pojasni, kaj se za tem skriva. Ker ti seveda pojasnila najbrž ne bo, se posloviš povsem mirno in prijazno in greš. No, tukaj pa se začne še nekaj. V tem hipu ti mora biti jasno, da je vseeno, kaj si ona misli. Važno je, da si ti še vedno prepričana, da si naredila ok. V tem primeru si to lahko dopoveš razumsko. Tudi to si lahko dopoveš razumsko, da sploh ni važno, kaj si ona misli o tebi. In tudi to si lahko dopoveš razumsko, da si ne glede na njene trditve ti ok in fajn in da delaš reči zelo dobro - niti slučajno ti ni treba podvomit v svoje sposobnosti. Vse je zgolj in samo v glavi. In prepričana sem, da če se boš takole potegnila zase, da bo naslednjič malo bolj razmislila, kdaj si te bo naslednjič privoščila, a se ti ne zdi? Če pa hočeš takole reagirat vsakič, si moraš pa vedno, ko se ti kaj čudnega ali neugodnega zgodi, pa si reagirala tako, da si padla v samopomilovanje, vnaprej pripravit taktiko, kako boš reagirala naslednjič, ko ti bo kaj takega ušpičila. Če boš vedela kaj naredit, ne boš v zadregi.

Aja, večina reče, jaz si tega ne upam. Zakaj? Vprašaj se, kaj je najhujše, kar se ti lahko zgodi, če kaj takega rečeš? Je to hudo, da te malo bolj spoštujejo? Zafrkavat v nedogled te ne morejo. Če pa kljub temu, da ti to rečeš, vklopijo napad, kar se v resnici zgodi zelo redko v praksi, potem ti pa seveda preostane še ena zadeva. Obrneš se na pravno službo. To v večini primerov komot storiš pri svojem sindikatu in težko boš našla šefa, ki ne bi pogrnil pri zakonodaji. Vsakemu lahko marsikaj dokažeš, zaradi česar te bo raje pustil pri miru, kot pa se ubadal s tabo. Ampak saj pravim, do tako drastičnih reči v  večini primerov itak ne pride. Zato...pogumno...postavi se zase.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
28.7.2006 10:44:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: david

Mišljeno je bilo kot v "boli me glava" in ne kot v "boli me <moški spolni organ po gostilniško>". user posted image

A tudi tako se da razumet?? Tole je pa že preveč za mojo glavo, dve opciji....se bom kar na sindikate malo potožla user posted image

Sorry, avtorica teme, da sem zašla. Ampak smeh je dober (tudi) za samozavest.

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
28.7.2006 10:53:48   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Jaz mislim, da je samozavest odvisna od trenutnega razpoloženja, da bi lahko narisali graf, kjer bi lahko spremljali našo samozavest v primerjavi s časom, samozavest bi npr. lahko imela 100%, krivulja bi nihala, ne bi bila vodoravna črta ves čas, recimo na 86%.

Se ne strinjam. Če je samozavest odvisna od trenutnega razpoloženja potem to NI samozavest. Meni se zdi, da je samozavest neodvisna od trenutnega razpoloženja. Samozavest je po mojem tesno povezana s tem, kaj si o sebi mislimo in kako se cenimo. Ne moreš zjutraj misliti, da si super duper, popoldan ti pa šef v službi reče da si budalo in si potem ves poklapan in si misliš da si zanič. Samozavesten človek loči sebe kot osebnost od svojih dejanj. Če nekaj naredim narobe še zaradi tega nisem slab človek in torej nimam razloga za to, da se zaničujem ampak imam kvečjemu razloge za to, da popravim svoja dejanja, tako kot pravi Gina.
d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
28.7.2006 11:25:07   
Anonimen
res lepo napisano,hvala za razlagouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
28.7.2006 13:04:12   
Gina
Seveda samozavest ni povezana s tvojim trenutnim počutjem. No mogoče čisto malo, veliko pa prav gotovo ne. In meni se zdi, da ne moreš vedno videti, kdo je samozavesten in kdo se dela. No, mogoče po kakšnih pokazateljih....tisti ki ni samozavesten, se velikokrat počuti ogroženega.Vse mora biti po njegovo, če ne je prestrašen in nori ali se zapre vase, karkoli pač, ali pa nič ni po njegovo in je kar tiho. Predvsem pa je razlika med samozavestnimi ljudmi in tistimi, ki to niso, v tem, kaj si slikajo v glavi. Kakšne misli jim rojijo, kadar nekdo nekaj reče. Nesamozavestni si predvsem vse projecirajo nase. ob vsaki malenkosti pomislijo, da jim nekdo hoče povedat, da so oni nekaj narobe naredili, ali da jim nekdo hoče povedat, da so oni zanič ali slabi in potem v to še verjamejo, da so res taki. Poslušajte se, kaj govorite samim sebi v glavi, zakaj vas neka reč razjezi, pa vam bo prec jasno. Ne pustit tem mislim svobodno pot. Potem pa zberite ves pogum in si govorite druge reči v glavi. Te, ki jih zdaj gojite, so zanič. Če gojite čudne misli, kako ste zanič (če drugega ne, mislite da ste taki videti v glavah drugih), otem ste posledično lahko tudi toliko preplašeni, da se ne znate postavit zase.

Imeti se rad pa je meni malo drug izraz izraz. Ne vem, če je to eno in isto. Samozavestni ljudje niso nujno ne-egoistični. Egoistični (v negativnem smislu) ljudje pa so spet nasilni. Taki se ne morejo imeti radi. Tako da samozavest in imeti se rad nista nujno v skladu en z drugim. Imeti rad je mnogo več, kot samo samozavest. Če se imaš rad, nisi nasilen, si ljubezen. Če si ljubezen, te egoizem drugih ne gane. Torej je zelo težko govoriti, da se imamo radi. Težko smo samo ljubezen, ker smo pogojeni z ogromno rečmi, ne bi bilo človeško, bi bili svetnikiuser posted image . Se mi pa zdi, da ljudje velikokrat zamenjujejo vse skupaj. Imej se rad je meni smiselna beseda v pomenu, ceni sebe. Vendar imeti sebe rad meni pomeni še vse kaj drugega kot le to. Imeti sebe rad pomeni tudi ne viseti na ničemer, ne zameriti, ne posedovati (niti sam sebe), razumeti, sprejemati, pustiti čutiti, zavedati se, ali če hočeš raje biti ozaveščen, zgrabiti strah za noge in se mu ne pustiti, se smejati, ..... Najbrž sem ogromno reči izpustila, ampak saj je vseeno. Se pravi meni pomeni imeti se rad mnogo več od same samozavesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
28.7.2006 13:51:55   
Anonimen
Se strinjam z Gino.. jasno.. kako pa drugace user posted image user posted image

ki pravi v bistvu da problem ni problem... ampak je tvoja reakcija na nek dogodek lahko problem..

Ce je nekdo deloholik.. in to tebi ne pase... imas moznost tudi najti ustreznejsega partnerja.. ampak clovek je deloholik samo zato, ker se na delu bolej pocuti kot doma.. torej imas polne roke dela..
Lahko postanes deloholik.. user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
28.7.2006 16:53:36   
Luns
Moje mnenje je, da te knjige niso "vredene, da jih zemlja nosi"user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
28.7.2006 19:11:30   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka
Draga anonimna, ne živi življenje kot ti ga opisujejo v takih "svetovno uspešnih" knjigah, živi ga po svoji pameti in svojem občutku.

Lahko tole malo utemeljiš ? Ker brez utemeljitve je to samo nasvet Žabonke in res ne vem zakaj bi mu kdo bolj zaupal kot Dannyjevim zvezdam.

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
29.7.2006 10:37:26   
Sita
Gina, zadela si žebljico na glavico. Ali je knjiga dobra ali slaba se iz tistega malo zmedenaga opisa v postavitvi vprašanja ne da ravno razbrati, z Ginino pomočjo pa ti bo marsikaj bolj jasno, kako naj bi dojemanje okolice v principu izgledalo. Dogajanje okoli nas povečini nima predznaka, damo mu ga šele mi sami z odzivom nanj. Biti samozavesten ali egoističen? Bolje bi bilo reči sočuten do sebe in drugih. Sočuten kot mešanica poštenja, prijaznosti, nežnosti, iskrenosti, spoštovanja, poguma in ljubezni. To je bolj sorodno empatiji, kar omogoča osebi, da sprejema čustvene izlive drugih, ne da bi jo ti vrgli iz ravnotežja. Sočutna oseba lahko brezpogojno ljubi in tako brez trpljenja sprejema svet takšen, kakršen je.
In še nekaj: smeh je pol zdravja. Smejte se in smejali se bodo vsi, jokaj se in jokal se boš sam.

Firasto

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 35
29.7.2006 10:45:34   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: telliw

Eni enostavno iz kože ne morejouser posted image

Žal je Res tako, nekateri s starostjo le osivijo, duševno pa do groba ne naredijo niti koraka naprej!

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?