|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec - moj ded nikol nič ne vpraša-navajanje...
25.7.2006 9:26:44   
puncica
Ne vem a mam sam jst takega deda da nič ne vpraša in ga en kuser posted image briga za dogajanje v vrtcu al kaj. user posted image

V vrtec tamalo vozi moj dragi in to zato, ker se men ne da pakirat lupince pa tamalo v avto pa gremo v vrtec, saj ima moj na poti v službo vrtec in vozi jo že od vsega začetka. Kot drugo Tamala se navaja na kahlico vse lepo in prav, ful hitr pogruntala ampak čez 14 dni ji je začelo uhajat, pač vedno je povedala da bo lulala in tud naredila lužico ampak vedno prepozen, ko je že nekaj šlo v gatke. No in ok, pač preoblečemo in to, sej ni problema. Se že izboljšuje ampak...

Včeraj pa mi moj tamalo pripelje iz vrtca spet v plenici, ki niti ni našauser posted image (pampers 4+, naša je pa imela prej pampers 5, včeraj pa je tja nesel huggies), brez enih gatk (s sabo ima vedno pet gatk) in brez kiklce s katero je šla v vrtec. OBlečeno je namreč imela tisto, ki jo je imela s sabo za rezervo. Pa ga sprašujem kje ima gatke pa kiklco, pa nima pojma in reče da una ko oddaja itak nič ne vem, ker je vedno ena študentka, pa kak komplikator sem, pa da sem glih tak ko ene babe, ko se bunijo ko mal popiha čez igralnico, pa da ne morjo o vsakem otroku povedat kolkrat se pokaka in polula in bla bla bla. In itak sem popenla.user posted image a to je že druga zgodba.

Skratka kaj me zanima:
- a vaši atiji vprašajo kako je s tamalimi v vrtcu in kaj sporočijo, ker moj men čist nič ne pove, no redkokdaj, potem ga pa jaz sprašujem in vlečem iz njega pa pravi da sem tečnauser posted image , ja itak da hočem vedet kaj se dogaja z mojim otrokom v vrtcu. Njegov odgovor pa je da vzgojitlce že vedo.user posted image

- pa ko se otrok navaja na kahlico in če daš s sabo 5 gatk in 2× za preoblečt, zakaj hudiča vedno pride domov v plenici in z dvema mokrima gatkama. A se vzogjitlcam ne da preoblačt otroka al kaj. Kako se naj potem nauči, če ima še vedno plenico gor. Kako imate to v drugih vrtcih naštiman???????

mah sem jezna, grem raj na en džiro s tamalim v hrib da se razkadimuser posted image

LP

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec - moj ded nikol nič ne vpraša-navaj...
25.7.2006 9:36:28   
Anonimen
Jah, ne vem, če pride dvakrat polulana domov, torej dvoje mokrih hlačk, verjetno še ni čist zrela za odvajanje od plenic. Oz. je, če je doma, za v vrtec pa ne. Pa saj nimajo časa samo gatk preoblačit, al kako?

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2006 9:38:30   
žužu
pri nas je še slabšeuser posted image
me je vzgojiteljica domov klicala pa vprašala o kaki stvari.
letos smo pol stvari izpustili, ker jih ati vozi. je vse pozabil.
no, smo pa tud nekaj privarčevali, ker je tud to pozabil. za kako prireditev povedat in potem nismo šli.
ah, ti naši dedciuser posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.7.2006 9:40:00   
žužu
aja, glede odvajanja plenic, pa pri nas ni blo težav. nikoli.

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.7.2006 9:46:58   
KIRA
jest ti nam čist prav. bi jih moj  tud slišu, ampak mi še nism,o v vrtcu. jih pa sliši za druge stvari.
deca so na 1. mestu, pa če se na glavo postav!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.7.2006 9:59:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

V vrtec tamalo vozi moj dragi in to zato, ker se men ne da pakirat lupince pa tamalo v avto pa gremo v vrtec,

jaz bi bila vesela, da nekdo namesto mene vozi otroka v vrtec. Če pa se ne da z njim nič zmeniti, pa se sama zmeni z vzgojiteljico ... mislim, če je ne voziš ker se ti ne da pakirat lupiniceuser posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.7.2006 10:22:49   
AnBan
Ah anonimna...pa zakaj bi Puncica zbujala tamalga, ga tlačla v lupinico in v avto, zato da bi lahko peljala taveliko v vrtec, če pa gre njen tam mimo v službo.
Pa še po vseh tistih ovinkih...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.7.2006 10:25:37   
BLAŽIKA
puncica tudi jaz bi se razkurla na moža kotuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ima da mi vse poroča ko pride domov kaj se dogaja v vrtcu in pika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
25.7.2006 10:25:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.7.2006 10:33:44   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Anonimna, kaj če bit vesela, sam zato ker ji njen mož malo pelje v vrtec. Saj je njegova dožnost, da skrbi za tamalo, sa je tudi njegova hči. Tudi jaz na njenem mestu nebi še enega user posted image s seboj vlačila in si delala dodatnega dela, če lahko ati spotoma malo odloži v vrtec. 

Se strinjam z Nalin.

Poskušaj mu rečt, da pa vendarle tudi on kaj reče vzgojiteljicam v tej smeri, mogoče bo pri njemu bolj zaleglo, ker je moški.

Moj se zanima za malega in sprašuje predvsem mojo mami, ki gre otroka iskat in ga tudi pelje, pa pač njej naročimo da jih kaj vpraša, če nas zanima, ker ko pridemo mi domov, je vrtec že zdavnaj zaprt.

Ma kaj pa vem, glede lulanja, če praviš da ji je začelo uhajat, pol verjetno res še ni pripravljena bit brez plenice. Preoblekli pa bi jih vendarle lahko, saj niso v vrtcih samo zato, da jih pazijo in nahranijo (tiste ki sami še ne znajo jest). Očitno je spet vse odvisno od vzojiteljice do vzgojiteljice.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.7.2006 10:34:18   
darjatimci
Pri nas je naš ati za spoznanje boljši,čeprav sem glavni informator jaz.Ko se zgodi,da ga on vozi v vrtec,se je malo že navadil,da pogleda za oblačila in vpraša,raje to kot,da pol mene poslušauser posted image .Drugače pa je poleti res malo kaosa glede informacij in preoblačenja,kar je res je pač res.Moram pa pohvaliti vzgojiteljice glede odvajanja res so bile zelo zavzete,mi smo nosili dvoje ali troje komplete za preoblačit in nikoli niso bili vsi mokri.Mogoče tvoja še ni čisto pripravljena ali pa se premalo zavzamejo,boš mogla to kar sama raziskat

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.7.2006 11:23:40   
bskrle
Pri nas vozi otorke mož, na gov. ure hodim pa jaz. Včasih kako reč pozabi, npr. pozabil je pogladai, katero vzg, imata tamali drugo leto, no se bomo pa enkrat do vrtca zapeljali in pogledali. Po moje je moj prav vzgleden, samo ga pa ne posodim nobeniuser posted image !

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.7.2006 11:38:12   
puncica
ja albina sej sem že rekla da se ne bom sekirala glavno da je doma brez, bo že tud v vrtcu se mi pa zdi ja da ima mal strahu pred drugimi, ker doma al pa pri babici in dediju jo morata dat na kahlo ati al pa mami, včasih pa še mami ni ok, tako kot včeraj, ati drva zlaga pa mami ni bla ok, je moral ati iz drvarnice pa dat lulat in itak da se je tamala že v tistih 2 min polulala, ko je moj čez drva plezal polulala user posted image

anonimna, rajš zadrž za sebe, ker me tvoje mnenje ne briga.

Sicer pa potem ko se mal razkurim moj sicer dan dva mal sprašuje pa touser posted image , pol je pa spet vse po staremuser posted image On pravi kaj bi kompliciral tam ko ni treba, sej vidiš da je zadovoljna in čist ok, pa imam. Pa sem ga zadnič nakurila ko je tamala padla in ni nič urnk vedel, pa potem izvem da sploh ni padla s stola pač pa so se zunaj v lavorju otroc mal kopal pa igral, pa je pršibala ji je na ploščicah spodrsnil in bum na tla. In da je bruhala 2 uri po tem in da so takrat takoj klical atija. Glede plenic pa reče, mah bo že, sej je ne morjo nostop preoblačit in pika, se obrne in gre in evo spet imam. user posted image

Ja pa na oglasno desko je tud začel končn gledat, prej pa sem bum mimo, ko sem ga nakurila, ko mi je svakinja (vodja vrtca) povedala da so uši v vrtcu, pa moj pojma ni imel o tem, pa je rekla ja na oglasno desko je treba kdaj pogledat user posted image user posted image user posted image

Kot sem rekla, da bi pa sama vozila taveliko v vrtec se mi zdi pa idiotsk glede na to, da se moj vozi mimo vrtca in to opravi mimogrede. Ne bi rekla če te možnosti ne bi bilo.

Ja no sej bo bolje, jst sem že bila kr boljš vole, ko sem prigurala z vozičkom na vrh hriba.

< Sporočilo je popravil puncica -- 25.7.2006 11:42:28 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.7.2006 11:40:55   
puncica
Ja je bla pa fora in ne smešna včeraj, ko je moj pripeljal punčico v vrtec pa je ena punčka tam fuuuuullll jokala, ko jo je ati kr oddal jutranji vzgojitlci, pa potem pojma niso imel kdo sploh ta punčka je, kako ji je ime sploh je nobena vzgojitlca ni poznala, pa še to niso vedle al je fantek al je punčkauser posted image

ja zdej med počitnicam je vse tako zmešano da groza.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.7.2006 11:45:25   
Mikica
Naše vzgojiteljice same več ali manj povedo kaj se je dogajalo tisti dan (pa še na oglasno desko napišejo kaj so delali čez dan), sploh kakšne posebnosti, pa očka tudi potem pove doma.

Mi smo tudi v obdobju odvajanja od plenic. Moram priznati, da so vzgojiteljice v vrtcu zelo dosledne in si zaslužijo pohvale. Naš najraje hodi na stranišče lulat, ne zna pa lepo "naciljat" v školjko, mu malce čez nese in se polula po hlačah, ko že sedi na školjki. Pa ni problem, ga preoblečejo, pa je. Se pa zdaj že redkeje to dogaja user posted image

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.7.2006 14:05:37   
BLAŽIKA
Puncica in kaj se je potem zgodilo z tem otrokom?????????????????????????

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.7.2006 14:23:39   
Pi-kica 1
Moj sinek se sicer pazi pri babici, a je moj mož isti. Nikoli nič ne ve, ko ga pripelje domov in moram potem vsak dan taščo klicat. In nič ne pomaga, da mu trobim, kaj vse mora vprašat. Dostikrat mi tašča tudi reče, da mu je že vse povedla, on pa do doma vse pozabiuser posted image

LP

PI-kica

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.7.2006 14:28:37   
viv_
Jah, se zgodi, da kdaj pride domov v tujih cunjah ali pa kakšna stvar manjka - pa saj potem je vedno naslednji dan v omarici. Saj pri nas je bilo tako.

Pa, ko sem nekaj časa opažala, da ima stalno polulane gatke, sem enkrat zjutraj ujela vzgojiteljico, pa sva se zmenile, da bomo spet nekaj časa v plenicah, pa je bilo. Koneckoncev imajo 14 otrok za porihtat, tamala pa nekje sama sebi zamrmra, da jo lulat... potem pa uide.

Je pa tako, enkrat se boš morala napokat do vrtca, ali zjutraj ali popoldan, pa se pogovorit z vzgojiteljicami kako naprej s telim odvajanjem.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.7.2006 22:30:15   
Pajaca
Moj več sprašuje k pa jaz. Tko da teh problemov ni. Pa na govorilne gre vedno, pa na sestanke.

Glede lulanja je tako, da je Pajacka takoj dojela kako in kaj in je redko polulana prišla iz vrtca. V plenici nas ni nikoli počakala. Pa vedno dobimo vse lepo v vrečki na obešalniku (ups enkrat so pozabl dan hlače k so se v wcju sušile... smo jih dobil naslednji dan.... se zgodi)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.7.2006 7:36:33   
iva01
pri niku jih tud dajejo na kahlice ampak majo gor pleničke, in ko ker reče da bi lulal jih dajo gor, tist ki pa neve povedat da bi lulal pa itak še ni dovolj zrel.,
Tako da ti doma kr lepo vztrajaj pa bo šlo v vrtcu pa je to bolj težje da bi bila skus brez pleničke ker je preveč otrok in bi jih lahk sam preoblačle.
Ja sej pri nas je tud takšna zmešnjava v vrtcu zarad dopustov, nik že celi teden joka ker mata njegovo skupino ene druge dve vzgojiteljice

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.7.2006 11:54:24   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Puncica in kaj se je potem zgodilo z tem otrokom?????????????????????????

Ej pojma nimam sem spet mojga spraševala kaj je bilo potem  s otrokom pa itak ni mel pojmauser posted image

Ja kiklco pa gatke smo pa dobl nazaj, baje je bila v sosednji omarici user posted image ja no, dobr da ni splesnal tam v foliji zavito user posted image Ja no vsakmu se zgodi.

Glede odvajanja sem se pa sprijaznila ok, pač prihaja nazaj v plenicah je pa moj rekel da je vprašal pa so rekle da sploh ne pove da jo lulat, sam začne noge skup tiščat pa se za lulo prijemat, potem če jo glih vidjo vejo da jo lulat, povedat pa noče frajla mala. Sej doma pa včeraj isto, naredi tri kaplce na tla ko je bla glih nagica hitr laufa na kahlo se dokonca polula potem pa pride nazaj pa mi pokaže na tleh "mami lulala sem.

mah ni mi jasno da mora zadn trenutek povedat da jo lulat user posted image ma bo že, sem se že sprijaznila, sam upam da poletja prej ne bo konecuser posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.7.2006 9:15:07   
ily

Ne vem, saj morda sem jaz malo čudna, ampak se mi pa zdi, da si res upravičeno jezna - no, za moža ne bom nič rekla user posted image , kar se pa tiče vzgojiteljic, pa definitivno. Jaz pač zagovarjam načelo, da če se starši odločimo in jim zaupamo svoje otroke več kot osem ur na dan, morajo, morajo za njih poskrbeti tako kot mi. Zato, če ji daš pet spodnjih hlačk s sabo, se doma trudiš, da bi jo odvadila plenice, pa ti iz vrtca pride s plenico user posted image ?.... Mislim..... Res si upravičeno jezna, no!

Bom še jaz povedala, kaj je bilo pa pri nas. Podobna situacija. Naša pri lulanju ni imela težav, to je res in je bila suha v dveh tednih. Sicer se je kdaj zgodila ˝nesreča˝, ampak ni bilo panike, so jo vzgojiteljice lepo pošlihtale. Naša si pa ritke, ko gre kakat, ne more obrisati. Ja, ne more! Ne doseže, pa še malo bolj narodne sorte je. In je bilo obdobje, kmalu v jeseni, ko je začela hoditi domov, s skoraj, krvavo ritko! In sem enkrat čist popen´la že doma. In sem kar Piki rekla, naj pove vzgojiteljici, da naj ji, ko ji pove, da gre kakat, obriše ritko, ker za tak denar (plačujeva 10% manj kot polno ceno!!!!!!) ji bo, če bo treba, pa tudi trikrat na dan ritko obrisala! Da drugače se bomo pa drugače menili! Pa je tamala rekla, da so ji rekli v vrtcu, da si pa že zna in lahko sama ritko obriše. In sem ji lepo rekla: ˝Veš, da ni res. Da smo probale in ne gre!˝. In isto sem ˝naložila˝ tudi možu, ki je potem, takoj naslednji dan (jo hodi on iskat) ˝malo pojamral˝ glede tega. Pa je vzgojiteljica rekla, da je že Pika sama povedala, da je bila mami huda user posted image  in da se bodo res potrudile, samo, da včasih se ji pa ˝izmuzne˝ in pač to rata.... user posted image  ˝Pa ja de!!!!˝ user posted image

Sicer je pa moj tudi najprej komentiral, v smislu, da bo mogla v življenju še marsikaj skozi dat´!.. Ja, že, samo se mi pa res butasto zdi, no, da nikoli ni imela vnete ritke, ker bi bila predolgo pokakana, pa ima ful občutljivo kožo in to, in sem res skrbela, da ne bi trpela zaradi tega, potem pa si to ˝privošči nekdo˝ drug?!! Sigurno ne!!!!..... user posted image

Skratka, glede tega odvajanja, ti dam prav - spodnje hlačke in če je treba, jo naj pa petkrat preobleče, za to in zato so tam, no!!!  

< Sporočilo je popravil ily -- 28.7.2006 9:17:33 >

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.7.2006 9:45:48   
Anonimen
Od mojega deda ni vredno zgubljat besed. Dobro, da vsaj pravega otroka domov pripelje. user posted image

Sicer pa še nikoli ni prišla v tujih cunjah domov, prav tako vse vzgojiteljice in pomočnice dobro poznajo vse otroke in tudi njihove starše in verjetno tudi par stvari o nas, ki jih še sami ne vemo user posted image  (jaz jim pravim radio Preddvor). To je prednost malih vrtcev na deželi.

Kar se tiče odvajanja od plenic, so pa super. Ana pride vsak teden vsaj 1x preoblečena domov, ker se je polulala, ampak nikomur niti na pamet ne pride, da bi jo basal nazaj v pleničke. Pri nas v vrtcu zelo forsirajo odvajanje od pleničk, raje jih dvakrat preoblečejo kot dajo nazaj v plenico.

(odgovor članu ily)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
28.7.2006 10:00:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

ko mi je svakinja (vodja vrtca)

Pejta s svakinjo na kavo user posted image .

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?