Gina
|
Ne razumem kaj je zdaj narobe? NJej pač denar veliko pomeni, pa njeno udobje in on ji to daje. Zakaj pa je njena vrednota (denar, udobje) manj pomebna, kot tvoja???? Zakaj naj bi bilo tisto, kar tebe vleče k tvojemu, bolj pomembno, kot tisto, kar njo vleče k njenemu??? Janso je, da se z določenimi potrebami rodimo in na to ne moremo toliko vplivati, kot bi mi radi. Jaz se ne morem prisilit, da bi spremenila svoje vrednote, ampak, a bi jih morala? Itak smo s človekom zaradi tega, ker nam nekaj daje, pa če priznaš ali ne. Najprej imamo iluzijo o njem, da je tak in tak (torej da nam bo nekaj nudil), potem pa ugotovimo mogoče da to ni res (ga pustimo zaradi tega, ker ni tak, ker nam tisto ne nudi, a ne) ali pa ugotovimo, da so tiste iluzije bila kar ok, ker nam res nudi tisto, kar smo želeli. Torej če ne dobiš tistega, kar si pričakovala, boš šla. Kaj je narobe, če si nekdo želi denar??? Jaz si ne, ampak denar je enako kot npr pozornost ali crkljanje ali usluge, vrednota, ki je nekomu enako ali še bolj pomembna, kot tebi kaj drugega. In nič ni narobe, če imaš človeka zato rad. Saj veš, če te ima tvoj rad zato, ker si lepa, te bo nehal imeti rad, če boš grda. Če te ima nekdo rad zato, ker si prijazna, te bo nehal imeti rad, če boš kar naprej zoprna. Če te ima nekdo rad, ker ga kar naprej hvališ in si ob tebi krepi samozavest, te bo nehal imeti rad, če ga boš kar naprej grajala in poniževala. Enako je z denarjem. Odvisno pač, zakaj te ima nekdo rad. Malo sem pretiravala, ampak v osnovi je tako. Zakaj ima on njo rad pa ne vem. Mu že nekaj nudi, kar ravno on rabi, kar je njegova vrednota. Mogoče mu je pa lepa ali mu vzbuja občutek, da je on sposoben ali kaj takega. Saj je vseeno. Važno, da se imata onadva fajn. Pa čisto vseeno je, kaj si o njiju misliš ti.
|