|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje ziveti?
20.7.2006 19:56:03   
LEJLA
Kje v EU bi ve rade zivele, ce bi lahko izbirale?
V mislih imam ziveti in ne dopust.
Torej jezik, kultura, socialna varnost, vreme, solstvo,...

Mogoce katera iz tujine lahko pove mnenje kaj ji je vsec v tisti drzavi in kaj ne.

Trenutno smo v situaciji, ko se bo treba po koncanem studiju odlocit ali ostati v ZDA, se vrniti v SLO ali kje v EU.

Vseh mnenj bom zelo veselauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kje ziveti?
20.7.2006 21:14:30   
Gina
Jaz ne bi šla ven iz Slovenije zaenkrat, ne čutim potrebe. Meni se zdi, da nam tukaj nič ne manjka.

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.7.2006 21:18:09   
metka_zone
Mene mika Avstralija, ampak zapomni si, da žgance, krvavice, štruklje, matevž,... dobiš tisto ta pravo le doma!!!!!Tko da jst, ki rada dober jem, ne grem nikamor...Pa pogrešala bi dom...user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.7.2006 21:23:02   
kapica
Jaz bi tudi ostala v Sloveniji, ce bi dobila sluzbo.

Ker sem jo pa v Nemciji prej dobila kot doma, sem sla pac sem. Pa se tudi zaenkrat ne bi vrnila. Sicer v Nemciji ni vec tako kot je bilo, to lahko predvsem na podlagi tega recem, kar pravijo nemci, ker se sama nisem dovolj dolgo tukaj.

Mi pa nic ne manjka in sem zelo zadovoljna, edino kar me moti da sem tako dalec od doma. To mi gre vcasih na zivce, ker vsakic ko imava dopust, greva domov, in to za mene ni dopust, temvec samo obiskat familijo, od tega se pa ne spocijes.

Tako da ce imas moznost dobiti sluzbo v Sloveniji, in je tam tudi cela familija, se raje vrni.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.7.2006 21:24:30   
Jacqueline
Kot svetovno prestolnico bi izbrala London, drugače pa lepo, mirno življenje v Provansi.

Mogoče se bodo te sanje, kdaj uresničile. Saj je še čas.

Lejla mene pa zanima kaj pa študiraš v ZDA, kje in kako ti je všeč pa kako se izzide finančno?

Lp,
Jackie

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.7.2006 22:07:47   
piščanc
hm, najprej je domača slovenija, potem me pa mika kakšna skandinavija, francija... v glavnem severna evropa

iz malega zraste veliko

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
20.7.2006 22:13:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LEJLA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.7.2006 22:16:24   
Ancy
Ups... dabl post user posted image

< Sporočilo je popravil Ancy -- 20.7.2006 22:19:45 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.7.2006 22:19:08   
Ancy
Vedno sem si želela živeti v tujini.... Sedaj v mojem gimnazijskem obdobju pa sem obiskala kar nekaj EU držav in mi je še vedno najlepše ko se vrnem domov. Če bi si tu našla ok službo bi gotovo ostala tu.
V nasprotnem primeru bi pa rada živela v kakšnih manjših mestih Španije ali Portugalske (kar se tiče eu), od vedno pa me privlači Peru (mal dlje od domauser posted image )... Definitivno pa ne bi rada živela v prestolnicah.... Nevem zakaj, ampak niso mi všeč, ok mogoče za ogled, dva, shopping, živeti tam pa ne....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
20.7.2006 22:36:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.7.2006 22:42:03   
Anonimen
Zaenkrat sem (še) zadovoljna v Sloveniji, ampak v EU me še najbolj mika Švedska. Edina realna možnost trenutno pa bi bila Hrvaška (kjer nenazadnje sploh ni slabo).

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.7.2006 4:24:12   
LEJLA
Jacqueline midva oba delava podiplomca na kemiji.
Po dobrih stirih letih smo se ze fino navadli in nehal jamrat.
Tako da si sedaj ze tezko predstavljam jet nazaj v SLO.
Financno nam je slo do sedaj ok. Vendar pa je z dvema studentskima placama malo tezko podpirat stiri clansko druzinico. Zato bi oci rad koncal in sel v "tapravo" sluzbo.
Nam bo pa sigurno tezko prodati naso hisko....se mi zdi, da ne bomo nikjer vec tako na svojem kot smo bili tukaj.  Sploh v Sloveniji si ne predstavljam kakm oz. kje bi stanovali?!user posted image Sej za nekaj casa bi ze lahko pri nas doma ampak se bojim, da bom kar kmalu potem zacela po tem forumu jamratuser posted image , ko se enkrat clovek navadi bit na svojem je hudikuser posted image

Ancy tudi jaz sem razmisljala o Spanji in Portugalski. Sicer ne znam jezika ampak v v vecini raziskovalnih centrih v EU je itak uradni jezik Anglescina tako, da nas to ne skrbi.

No pa tudi Svica, Avstrija in Nemcija so variante.
Kapica nasi doma pa ravno pravijo, ko bi bli vsaj kje v Evropi ....to bi bli tko blizuuser posted image
Kolk casa pa si ze tam? A sta v kaksnem velikem mestu? Meni je napol "vas" bolj vsec. Velikih mest se bojim.

Radha s tvojim user posted image se pa strinjam......Svedska in tam gori je pa premerzlo. Sem imela ze tu v Michiganu dovolj teh mrzlih zim.  In isti je razlog zakaj Kanda odpade ceprav je drugace "idealna" drzava.

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.7.2006 6:12:10   
ZARA
Oj...jst ne vem, če bi lahko kam šla...sem preveč navezana na dom + težko bi se privadila na "novo" življenje...moj dragi pa že od nekdaj sanja, da bi šla kam v tujino živet...če bi pa že izbirala, pa nimam pojma katero državo bi izbrala...

IZVIRNO SPOROČILO: LEJLA
Nam bo pa sigurno tezko prodati naso hisko....se mi zdi, da ne bomo nikjer vec tako na svojem kot smo bili tukaj.  Sploh v Sloveniji si ne predstavljam kakm oz. kje bi stanovali?! Sej za nekaj casa bi ze lahko pri nas doma ampak se bojim, da bom kar kmalu potem zacela po tem forumu jamrat , ko se enkrat clovek navadi bit na svojem je hudik

LEJLA. Se mi zdi, da ste se tam tolko ustalili in "udomačili", (glede na tvoje pisanje) da se drugje ne bi počutili dobro...edino, če te srce zelo vleče nazaj v SLO...saj v končni fazi vam nič ne manjka. Ok, razen kakšne "prave" službe...
Doma si tam, kjer se tako počutiš...

lpZ

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.7.2006 6:47:41   
dory
kuj grem...a ma res kuj :)....kam pa ne vem....nekam k je bolj mir, pa narava pa tko....sem pa spoznala enga jodlarja,s katerim sva si kao mal vsec...tko da who knows...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.7.2006 7:22:45   
SaaS
Jaz sem tudi ful zadovoljna s Slovenijo in Ljubljano user posted image , tako da ne bi šla drugam živet, vsaj za stalno ne.
Če pa bi že slučajno morala kam, bi pa tudi jaz izbrala bolj sever Evrope. Do zdaj me je najbolj fascinirala Danska - Copenhagen.
Razne Španija, Portugalska, Italija meni ne dišijo... No moram pa reči, da ko sem tri leta nazaj poletje preživela v Rimu, me je totaolno presenetilo moje navdušenje nad Rimom. Res se mi je dopadlo vse skupaj, čeprav mi grejo Italijani in njihov način razmišljanja načeloma na živce... Tja bi pa mogoče še nekako šla (jasno spet ne za vse večne čase).
Mogoče sem patriot, ampak "oh in sploh ta naša Slovenija" user posted image .

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.7.2006 7:45:17   
srki
Zelo težko, če bi se odločila za kakšno tujo državo. Imam zelo rada dom, težko bi se navadila na drugačno življenje, navade, kulturo. Saj veste, povsod je lepo, a doma je najlepše.

Če pa bi me mikalo jit, pa nimam pojma, katero državo bi si izbrala. Mogoče Francijo. Ne vem.

Jaz se na tvojem mestu ne bi vrnila nazaj, sploh zaradi razlogov, kot si jih opisala. Da imaš fajn hiško, da se vredu počutita, da te je strah kako bi bilo v SLO. Razen če te muči domotožje, to je pa drugo.

No, pa srečno, kakorlili že bo.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.7.2006 7:45:31   
Ancy
LEJLA, načeloma se da jezik naučiti tudi v 6ih mesecih, če se malo zavzameš. Mam prijatelja, ki je živel na hrvaškem in je moral it živet k mami v ZDA pa je vmes šel še v Peru k babici za eno leto pa je rekel, da ker ni imel izbire se je naučil še špansko... Otroci se pa itak ful hitro naučijo jezika se mi zdi....

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.7.2006 9:41:37   
Anonimen
Sem delala podiplomca na Nizozemskem; super država za delat; no, na nek način tudi za živet, če govoriš nizozemsko.  saj skoraj vsi govorijo angleško, ampak v njihove kroge in družabno življenje pa brez nizozemščine ne gre...  Bi lahko ostala, pa mi njihov tempo lajfa nikakor ni ustrezal...
Bila tudi v Angliji, Danska, Madžarska,... 
Ne, ne, Slovenija mi je še vedno najlepša in poznam par, ki je živel 7 let v Ameriki zavoljo študija, pa so se vrnili. Za delo je tu finančno slabše, kvaliteta življenja pa je tu definitivno boljša. Vsaj zame in še za kak ducat ljudi, ki jih poznam, da so v tujini delali podiplomca.
Pa veliko sreče pri odločitvi!!!

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
21.7.2006 9:58:05   
zoya_
Jaz bi se takoj preselila v Barcelono, Španija. Mesto je fantastično, ljudje so prijazni in tudi sam jezik gre zelo v uho...

L I V E S T R O N G

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.7.2006 10:10:59   
nuala
No, jaz nimam pojma.

Slovenija mi je sicer všeč, ampak poslovno, vsaj na mojem področju, ni perspektivna. Kot so že rekle ostale; tisti, ki imajo dobro službo v Sloveniji kar radi ostanejo.

Nemčija mi definitivno ni bila všeč: cca 10 let Nemčija ni več tisto, kar je bila.
Avstrija je boljša, če ciljaš na sosede.
Skandinavijo poznam iz potovanj, ne življenja. Uredu. Liberalni, socialni, veliko prostora. So pa nekako drugačni ( morda sem jaz po duši preveč balkanska ).
Moj najboljši prijatelj je živel v Belgiji. Je sicer vsega hudga navajen, poleg tega je imel dobro službo. Pa ni zdržal.
Drugi prijatelj, ekonomist je živel v ZDA, pa prišel v Slo, pa se preselil v Avstrijo in zdaj v Lundon. Zgleda, da se je tam našel ( meni angleži niso všeč ).

Zdaj živim na Hrvaškem, ampak - bog mi pomagaj -  ni za zdržat.

Selim se v Grčijo; vsaj izgleda tako.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?