|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 8:42:15   
Bejba
Koliko in kaj pijejo vaši dojenčki v tej vročini? Mi smo stari 2,5 mesecev in smo na flaški, piti pa mi noče skoraj nič čez dan. Pa verjetno je žejen, saj je vročina ubijalska. Probala pa sem mu dati komarčkov čaj ali vodo. Sploh mu ne potegne. Po dveh požirkih se začne kremžiti in zapre usta.
Po moje pa bi le mogel kaj tekočine vase dobit, kaj pravite?

LP; Bejba


_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 9:24:59   
srki
Mi smo bili na istem, se pravi na flaški. Kadar sem mu ponudila čaj, komarčka ali pa bebe čaj, mu ni in ni šlo. Mogoče je dva do trikrat potegnil in to je bilo za njega dovolj.

Čaj mu ponudi čimvečkrat glede nato, da malo popije.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 9:36:14   
Mala Vita
Moja pupa je stara 9 mesecev in že od rojstva naprej sem ji ponujala tekočino. Zalo rada ima čajek. Ponavadi ji skuham bebe čaj (zelo malo ga tudi osladim), saj so mi tisti instant hippovi prav ogabniuser posted image Zdaj pri 9 mesecih in ko je vroče mi spije od 2-3dcl na dan.

Lp

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 9:43:20   
Bonnie_RR
Moj user posted image je star 5 mesecev in tudi spije ful malo tekočine čez dan. Mogoče vsakič, ko mu dam flaško par požirkov čaja ali vode, drugače pa nič. Edino ene 3x je imel do zdaj dan, ko je popil celo 1 deci v celem dnevu. Sem probala tudi z magičnim lončkom, pa ni bilo nič bolje.
Po mojem je tudi žejen v tej vročini, ampak piti pa ful noče...user posted image


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 10:17:55   
Lara28
Našuser posted image  - je star 2 meseca in je včeraj spil 2 dcl. Če mu dam komarčka od Hippota ga kar požira. Ga ima ful rad. Včasih mu pa skuham komarčka ali pa Bebe v vrečkah, pa ni tako navdušen. Zato ponavadi mešam malo Hipotovega in tega v vrečkah. Je malo manj sladek. Kompromis pač. Pije pa tudi vodo, ampak bolj izjemoma. Drugače se večinoma dojiva, samo čaj pije po flaški (že od treh tednov dalje).
Kolegičina hčerk pri 7 mesecih spije liter čaja na dan zdaj v tej vročiniuser posted image . Meni se zdi to ogromno. Pije pa iz onega čudežnega lončka, ki ne poliva. Je pa zdrava in zadovoljna, očitno ji paše.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 10:21:58   
Bejba
Saj moj ta starejši (21 mesecev) tudi spije ogromno količino tekočine na dan. Že samo ko domov iz vrtca pride popije naenkrat 2-3 dcl, potem pa še ene 3x do večera. Pa še dopolne v vrtcu. Vendar se meni zdi to v redu, ker to lepo prečisti telo.
Skrbi me za ta malega, ki nič noče, pa se mu včasih vidi, da mu nekaj manjka in po moje je to tekočina user posted image . Bomo probali še po žlički če bo šlo.

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 10:28:31   
Barbs
Naš Aleks je priklopljen na joškotauser posted image , tako, da se ne sekiram preveč, ker ne mara piti čaja. Je pa faca ( pa jaz z njim vred ker mu nasedem) , ker vsak dan blazno prešvican zgleda ves dehidriran, jaz pa mu posledično najmanj enkrat skuham svež komarčkov čaj, vedno znova v prepričanju, da danes pa bo, ker je res izjemno vročeuser posted image  No ja, trikrat pocuza oz. mu jaz stisnem dudo v usta, ker cuclja noče niti zagrabit,  da dobi vsaj tri kapljice (pa še tiste mu stečejo za vrat) in to je vse.user posted image
Prav, pa nič. Čaj konča v lijaku, Aleks pa na joškotuuser posted image


p.s.
Lara28, če tvoj muc spije kar dva deci, da ni mogoče lačen? Kaj pa vem, morda je pa samo naš tak nepivec in bo na stara leta rekel "čuden sem bil že kot otrok"...user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 10:41:33   
Seven*
Moja Ema spije par zlick tekocine v celem dnevu. Je pa res, da tako kot pri Barbs nadoknadi na dojki. Doji se zelo pogosto, danes je bila ze vsaj 5x priklopljena. Dokler so plenicke polulane, se nic ne sekiram. Ema flaske sploh ne pogleda, kaj sele da bi pila karkoli iz nje. Njena edina flaska je mama.. user posted image user posted image

Jakob ni hotel nic piti do svojega 1 leta, potem pa je zacel ful pit. Ampak je fajn, da smo ga navadili na vodo. Polagam vam na srce, da ne pretiravate s to kemijo Hipp cajev, ki so sladki in poskusate kar z vodo. Magari po zlicki. Mi se zdaj, ce damo 2 letniku sok podaljsamo zadevo, da je samo se malenkost obarvana voda.. user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 10:45:10   
Lara28
Po mojem ne, ker pije ta 2 dcl na obroke, ne naenkrat. Pa tudi je ogromno. POnavadi kake pol ure po tem, ko se ful naje (to vem po tem, ker je čisto mlahav in samo leži), spet malo pojocka in ko mu ponudim čaj, spije kaih 15 ml in potem je do naslednjega hranjenja miren in zadovoljen. Na zizi se v takoh primerih samo igra in noče pit, se kar vstran tišči. Mu je pa večkrat vroče, čeprav je samo v bodiju brez rokavov ali pa samo v plenici. Pa imamo v stanovanju nkje 26 stopinj. Zaenkrat mislim da je to res žeja. Bomo videli sčasoma.

Se strinjam s Seven, glede teh sladkih čajev. Jaz ga zato redčim z nesladkanimi ali pa vodo. In počasi se navaja na vedno bolj grenke.

< Sporočilo je popravil Lara28 -- 20.7.2006 10:47:00 >

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 11:11:22   
tinkatonka
Moj 5-mesečnik popije na dan 1,5 dcl vode. Da je žejem vidim, ko ima nagrbančane ustnice. Takrat mu tudi ponudim in vedno spije vsaj malo, tako da se čez dan kar nabere. Dobro je da se otrok navadi piti veliko tekočine, sploh takrat ko bodo bolani (upam da čimmanj) je dobro da veliko pijejo in če niso navajeni jih je tudi takrat v to težko prisiliti. Veliko jim ponujajte, vodo ali nesladkane sadne čaje.

Lp Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
20.7.2006 11:26:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 11:37:50   
Seven*
Bagi, bo sladkosneden.. Sicer pa, kaj mi pomaga, da pije samo vodo, ce pa si v spajzi samo cokolinote isce.. user posted image user posted image Pri nas je ata tak sladkosned.

Aja. Jaz sem zadnjic Emi kupila en kozarcek z nastavkom od DM-a. Je kao Dm znamke, ampak ko odpakiras vidis da je Nuby. Je tak zivozelen. Tamala je kar vriskala in celo PILA iz njega.. user posted image user posted image In zdaj se ji ful fajn zdi, pa cela nora je na ta kozarec. Jaz pa sem mislila, da sem kupila bedarijo in da spet ne bo nic..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 13:17:05   
mml
Pri nas spije Manca preko celega dneva nekje 2 do 3 dcl tekočine, pije pa sok razredčen z vodo v razmerju 1:3 (za vodo).Če ji ponudim samo vodo se pači kot za stavo in odneha po 2 požirkih user posted image . Pijemo pa zadjih 14 dni po slamci user posted image , ker ji flaške in magični lončki (imamo jih celo zbirko po principu "mogoče bo pa po tem šlo" user posted image )nekako niso bili všeč. Občasno pije tudi iz kozarca in se ob tem drži nadvs pomembno.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 14:10:28   
natalia
cca 3dcl soka, čaja, vode... stara 5,5mesecev.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 14:21:53   
ribica.
Pri 2,5 meseca ga samo dojim. Sva probala s čajčkom ali vodo, pa ni bil navdušen. Sicer sem pa tudi tastarejšo samo dojila. Je pa res da ga pogosto pristavljam, zdaj v tej vročini, in se nikakor ne oziram, na to, da jeva vsake tri ure. 

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 14:24:57   
Tadeja
Naše mala žaba (21m) pa nima časa za pitje, tako da cel dan letamo za njo s flašo.
Tako je zaposlena user posted image , s vsem kar ji pride čez pot . Malo mačka preganja, pa psa, pa obira ribez in maline na vrtu, hodi pregledovat kumare (čisto nora nanje), če so že; potem mi malo solate populi in fižol obere....

No ja, jaz sicer mislim, da dobi že veliko s sadjem, ostalo ji pa probamo še poturituser posted image . Malo vode s kozarca, malo nesladkanega čaj iz flaške, malo iz maminega kozarca,.. pa se nabere. V glavnem. plenice so mokre in kahlica tudi kaj pridela.

lp T.


_____________________________

Bila sem topel veter svetlozelenih poljan
in kot žrebe brez vajeti ujeto v sončen dan.
(Saša Vegri)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 15:39:17   
SašaR
Nisem brala vseh pred sabo. Pri nas bomo jutri stari 5M. Mala pa spije približno 3 dcl na dan. Vendar je pogoj, da je čaj topel. Ne bo naredila požirka, če bo pijača hladna. Mora biti vsaj mlačen, mrzel pa ne.
Poskusi, mogoče pa je pri tvoji bebiki podoben problem.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Tadeja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 19:49:35   
dory
Moj je od nekje drugega meseca popil pol litra in vec...caja seveda...ce sem si slucajno drznila in dala vodo je vik in krikuser posted image ...zej pri dveh letih pa tudi po dva litra tekocine...sam da ni voda :)

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
20.7.2006 21:14:32   
NRMM
Približno 4 dcl dnevno hippovega sadnega čaja, voda ji ne potegne niti pod razno, no sej pravijo, da voda še za šuhe ni vredu user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
21.7.2006 13:47:00   
Jasna_B
Moj mali spije 1 do 1,5 deci vode z malo limone na dan. Navadno vodo ali čaj noče. Kaj čmo, je bolj ta " kisle" sorte.user posted image Stari pa bomo 6 mesecev. 

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
21.7.2006 14:28:19   
KBM
Moja je stara 9 mesecev in spije od 1,5deci do 2deci na dan vode ali pa soka!!
Čajev ne mara glih!!

< Sporočilo je popravil Boris -- 21.7.2006 14:29:37 >


_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu Jasna_B)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
21.7.2006 22:14:35   
soncek&luna
moj devetmesecnik popije ogromno cez dan, tudi do liter tekocine... tekocina je pa odvisno kaj... pred to vrocino sem mu dajala instant caje (ceprav je sama kemija kot pravijo nekatere), zdaj pa pije vecinoma samo vodo in to brez problemov

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Koliko pijejo v tej vročini?
21.7.2006 23:06:42   
Mateja82
Stara je štiri mesece zdaj končno popije deci komarčkovega čaja.  Je precej sladek, in ji ga dam vedno bolj razredčenega in je  zato manj sladek, skoraj sama voda. Sem ji pa  ponujala vodo, pa nesladkan čaj pa ni prišlo v upoštev.  

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?