|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 8:32:24   
pebi
Pozdravljeni,
mene pa zanima, kako ve reagirate, če razne tašče, tetke, babice in strici tišijo hrano vašemu dojenčku. Mi imamo namreč 4 mesece starega dojenčka, ki se še polno doji in sem ga nameravala polno dojiti še vsaj do 5 meseca, saj zelo lepo napreduje. Vendar mu vedno, ko gremo na obisk k tašči vsi tišijo nekaj v usta. Zadnjič so mu dajali čokoladno politanko, pa govejo juho, pa špinačo s česnom in podobno. Ko jim rečem, da to ni primerno zanj, me gledajo kot da sem ne vem kakšna zločinka, češ poglej, kako se oblizuje. Jasno, da se oblizuje, če mu pa dajejo čokolado. Ali se takšne stvari dogajajo tudi vam in kako reagirate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 8:43:55   
Seven*
Jaz bi na tvojem mestu ZNORELA.

Povej jim, da WHO - svetovna zdravstvena organizacija in UNICEF priporocata IZKLJUCNO dojenje do dopolnjenega 6. meseca.

Ce ti bodo to poceli jim reci, da se naj gredo pozanimat v lokalni zdravstveni dom.

To je tvoj otrok. Bos se morala postavit na njegovo stran. Cim prej, tem boljse..

Pa poglej si temo na tem forumu "odgovor". Je ravno vceraj ena dala gor prav fajn clanek.

Lep dan!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu pebi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 8:45:20   
Seven*
Aja. Cokolada je kar alergena zadeva. Se je ze dogajalo, da so morali dati dojencka zaradi hude reakcije v bolnisnico. Ne vem, ce si to zelis?

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu pebi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 8:48:05   
Maleal
Pa ti to dopuščaš in mirno zraven gledaš?Halooooo?Kaj je tvoj otrok ali ne?Menda se boš postavla za njega.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 8:57:56   
Mateja82
Midve se sicer ne dojiva je pa  stara štiri mesece  in se dogaja isto razne tetke bi ji vse sklačle v usta od raznih čokoladnih piškotov, alpskega mleka, dlesni mazale s pivom  ..uglavnem takšne stvari da mi grejo kar dlake pokonc...in enostavno jim povem da tega še ne sme jesti, potem me pa mal čudno pogledajo, ja mi smo  jim pa že vse to deval pri štirih mesecih in se jim kar nos zaviha. pa kaj,  če rečem ne je ne in pika, bo že prišel čas tud zato.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 9:56:16   
SašaR
Pri nas je isto. In sicer je taka moja mama. Ves čas bi ji nekaj dajala v usta. To se dogaja od 2.meseca naprej. Ves čas ji težim, da naj neha s takimi in da bom jaz diktirala kaj in kako, vendar dobim na koncu odgovor - kako sta pa vidva z bratom gor zrasla, pa ni blo nobene alergije. To so samo sedaj, včasih pa jih ni bilo.
Kao da ji samo nekaj grozim z alergijami.

Pri nas kar zaleže ko ji zatežim. Je pa res da čokolade ji pa ne tlači v usta. Kakšno smetanco iz kave ali pa puding.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 9:58:45   
Anonimen
pr štirih mescih mapolitanke in ti to mirno gledaš? ma js bi čist vn padla! haloooo!!

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 10:04:04   
Seven*
Dajte povedat svojim mamam, da takrat se hrana ni imela toliko dodatkov, pa veliko alergij se sploh ni bilo odkritih. So rekli, da ima otrok kronicno drisko in to je to.. Normativi se niso za brezveze spremenili. Moja mama je tud na zacetku hotela, zdaj pa me vedno vprasa, ce ze lahko da katero hrano. Sem bila pri tem zelo striktna in mi ni zal. Otrosko crevo se ni ZRELO, da bi lahko taksno hrano sprejelo.

naceloma je tako:
-mlecni izdelki po 8 mesecu, gluten po 8 mesecu
-mleko, svinjina, orescki..po 1 letu..

Ce s hrano cakas ne naredis prav nobene skode, lahko pa otroku koristis.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 10:14:50   
Maxica
Jah, jaz sem zaradi postala ultra smotana in sitna mamica, pri vsej moževi žlahti.user posted image  Odločila sem se pač, da bom user posted image  dojila polno do 6 mesecev, nakar mi ga začnejo siliti s tako in drugačno hrano že pri ene 4 mesecih. Ampak sem kar lepo povedala, no, najprej na lep način, ampak ker ni pomagalo, sem pa kdaj tudi prav grdo zatežilauser posted image , da bom jaz skrbela za njegovo hrano in da bo moral, preden dobi pri 5 mesecih kos orehove poticeuser posted image user posted image user posted image , probati še kakšno sadje in zelenjavo. Malo je pomagalo tudi, ko sem se sklicevala na take in drugačne alergije ipd. Ne vem, nikoli nisem nobenemu otroku silila hrane, tako da tudi ne prenesem, da jo ponujajo mojemu. Nisem in ne morem biti tiho, tako da sem se pač postavila. Se pa res sprašujem, kje imajo pamet?! Zakaj dvomesečnemu otroku siliti čokolado, mi kdo lahko razloži to???user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 10:17:16   
Seven*
Jaz vem zakaj to pocnejo. Zato, ker se jim otrok smili. Ubozec mora samo mleko piti. Ja grozno no.. Namesto, da bi ze pri 2 mesecih poskusil cokolado. Od mleka se pa res ne najes. Bogi otrok je lacen... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 10:25:15   
renan
jaz tega ne bi dovolila. ce me ne bi jemali resno, enostavno vec nebi hodila na obiske. saj je vendar tvoj otrok...
kaj takega se mi ni nikoli zgodilo. pripombe so bile ze, a noben si ni upal malemu kar  nekaj v usta dajat...

lp, renan

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 12:00:38   
tina104
Joj, to pa mi je zelo poznano - najprej pripombe pri 3 ali 4 mesecih, zakaj da še ne je goste hrane, da sva midve s sestro tudi zrasli in sva zdravi, čeprav sva pri 2 mesecih že jedli gosto hrano in pili navadno mleko, da si ti zdravniki tako samo nekaj zmišljujejo... Najbolj butasto pri vsem je, da tudi moja sestra je na strani tistih, ki zagovarjajo zelo zgodnje uvajanje goste hrane. No, v usta mu je enkrat moja babica tiščala kruh. Ko sem to videla, sem ji vzela Aljaža in kruh iz rok ter glasno in jasno povedala, da se še samo doji. Eni so razumeli, drugi ne, večinoma pa so me potem začeli spraševat, če mu lahko dajo to in to hrano. Moja mama je stvar začela razumet komaj, ko sem ji povedala, da je Aljaž predebel in zato ne sme jest takih packarij kot so čokolada, napolitanke...

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
19.7.2006 12:05:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 12:42:20   
Darči76
Meni se podobno dogaja s taščo. Že od tretjega meseca naprej me je vsakič, ko je user posted image  samo malo zajokal ali bil slabe volje, če imam dovolj mleka in zakaj mu ne poskušam dodajat. Potem je to na skrivaj (vendar sem slišalauser posted image ) razlagala svoji svakinji, ki je vzgojiteljica v bolnišnici in tako mi pride ta svakinja čez kako uro do mene in me začne zasliševat glede hranjenja in če si probam mleko stisnit, če mi teče itd. Pa me je skoraj razneslo od jeze!!!!

Potem pa seveda vse do danes pripombe kak bogi je otrok,ker mora samo mleko pit inkakšna zloba od mame, ki mu noče niti za poskusit dat. "Samo da pride na okus", je vedno rekla. Jaz pa: "Ja, mu bomo dali poskušat, ko bo star 5 mesecev in nič prej". Pa je bil dolgi nos. Potem pa enkrat vidim, kak mu daje sladoled za oblizovat!!! Grrr.....
No, zdaj so na dooolgem dopustu, do takrat ko se vrnejo, bomo pa mi mogoče že papcali kako korenje ali jabolčka....

Tako da kar protestiraj....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 14:10:51   
KIRA
jaz sem se pa že spraševala kaj je tišanje hrane???

hehe. no ja.user posted image user posted image

smo že imeli parkrat "šolo" z babico glede tega. tašča je grozna kar se tega tiče. sva se že parkrat oba z možem kregala. počasi se je začne prijemat, ker začne spraševat če lahko tamalima da tole, pa tole....

drgač od tujih ljudi pa pričakujem, da me vprašajo za dovoljenje. če mi kaj ne paše, pač rečem ne. od takih, ki jih ne poznam, pa ni šans, da bi kaj vzela za deco, ali pa da bi jima kaj dali. saj ne veš, kaj imajo za bregom...
Lp

< Sporočilo je popravil KIRA -- 19.7.2006 14:15:49 >

(odgovor članu pebi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tišanje hrane dojenčku
19.7.2006 17:59:24   
Anonimen
Lepo jim povej, da ga pač samo dojiš.

(odgovor članu pebi)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tišanje hrane dojenčku
20.7.2006 12:41:22   
Bonnie_RR
No, pri nas se to ni dogajalo oz. se ne dogaja. Če pa bi videla, da bi mu kdo kaj takega dajal za "poskusit", bi pa popuser posted image !
Pa menda ne boš dovolila, da tako majhen otrok že okuša sladkarije?!
Povej jim, da tega ne dovoliš in pika!


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tišanje hrane dojenčku
20.7.2006 12:57:36   
Barbs
Naš Aleks je pa včeraj v terapevtske namene  in po priporočilu pediatrinje  pojedel, po moje kvečjemu  pol  kavne žličke probiotičnega jogurta.
Bil mu je tako všeč, da sem se skoraj sklofutala, da mu nisem dala šeeeeeee , ko je grulil v lonček....user posted image

Star je 2,5 meseca.

Včasih se vprašam, če niso vse te filozofije zrasle v naših glavah in si dopovedujem, da otrok, če mu ne bi pasalo, ne bi lizal/požiral/okušal...
Ker če dudo vehementno izpljune iz ust, bi verjetno tudi kaj drugega?user posted image

Kljub temu sem pa tak ziheraš, da ne eksperimetiram....user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tišanje hrane dojenčku
20.7.2006 13:10:15   
CatJa
Hm, jaz še psu ne dajem hrane brez dovoljenja lastnika, kaj šele da bi jo dojenčku.
Sem pa tudi jaz opazla, da veliko ljudi skrbi, kako "slabo" v današnjih časih mamice skrbimo za svoje otroke user posted image . Ali pa je to že od nekdaj tako? Kdove.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu pebi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?