|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morje-pomoč
18.7.2006 11:35:25   
Anonimen
pozdrav
mi se ta vikend odpravljamo na morje smo stari 6 mesecev in nas zanima ali  otroka kopate v morju ali pa nalijete morsko vodo v bazenček in jo nato pogrejete na sončku.
in katero sončno kremo naj uporabljam za 6-mesečnika
hvala za odgovore
lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 11:41:40   
clea
kolegica uporablja (za malo staro 9 mesecev) kremo 50+. Mislim,da je od Nivee,nisem pa 100%.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 11:44:03   
tinatona
Hej!

do enega leta pediatri odsvetujejo uporabo sončnih krem, tako da velja samo senca (!!!) ter izogibanje soncu v najhujši vročini (12-16). Jaz bi jo vseeno malo namočila v morju. Če ji paše lahko celo, drugače pa samo malo nogice. Boš videla, to je od otroka do otroka različno.

Pa uživajte!!!

LP Tina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 11:51:26   
Metuljčica04
Pri 6. mesecih smo našo user posted image kopali tudi v morju.Uporabljali pa smo faktor 40 od nivee,namazali,da je bila skoraj bela,pa ni sonček nič opekel.

l.p.!user posted image


_____________________________

Življenje je igra,igrajte jo!
Življenje je izziv, sprejmite ga!
Življenje je sen,uresničite ga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 11:54:16   
Nej
Jaz sem kremo kupila v lekarni -Ilrido 30 faktor. So mi tako tam svetovali, ker je najmanj alergena. Mažem ga že od 6 meseca.
Glede kopanja v morju pa pediatri pravijo tam okoli 25 stopinj temperatura vode je že vredu. Sicer pa je odvisno od otroka, če mu odgovarja. Jaz ga silila ne bi. Anej je sicer zelo užival v morju.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 12:21:12   
BLAŽIKA
Nam je pediater svetoval, da če otroku paše kopanje ga naj kar damo neglede na temperaturo vode, ker otrok sam pove če je vredu ali ne, če pa bo vodico res oboževal kakor naša punčka pa jo natočimo v bazenčka in jo segrejemo na sončku potem pa zavlečemo bazenček v senčko(bi naša punčka bila celi dan v morju zato koristimo bazenček ker je tam voda le toplejša). Namazat pa ga je tudi v redu ker sonce tudi v senci zna fajn ožgat posebaj takšno mlado belo kožico.
Pa uživajteuser posted image


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 13:40:23   
sazi
Smo bili na morju pri petih mesecih in takraz smo šli malemu samo nekajkrat nogice namočit v morje, da je malo pobrcal - smo bili junija in je bila voda še bolj hladna. Zdaj gremo pa spet in upam, da bo lahko že čofotal v vodi - če bo pokazal navdušenje, zagotovo, če bo pa jokal, ga pa ne bomo silili.
S kremo Niveakids+50 sem ga namazala samo, ko smo šli na sonce - torej brcat po vodi in podobno, drugače smo bili pa ves čas v senci, tudi ob najbolj nemogočih in nevarnih urah, pa ga ni nič ožgalo sonce - sem pa gledala, da je bil res ves čas 100% v senci, kar pomeni, da sem ga po dekici prestavljala, če so prišle sončne "luknje" od dreves, da sem med vožnjo z vozičkom ves čas prestavljala senčnik in podobno.
Uživajte na morju.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 14:42:47   
Felicity
Kremo za sončenje vsekakor uporabljaj, saj tudi v senci ni 100% varno pred sončnimi žarki. Za našo punčko uporabljam kremo od Vichy capital soleil enfants 60.
Na morju pa nismo še bili oz. samo en dan in ko sva jo nesla v vodo, ji ni bilo prav nič všeč. Verjetno zaradi velikosti morja al pa zato ker je bila voda bolj mrzla, kot je navajena. Drugače se zelo rada kopa in igra v vodi, pa v toplicah ji je bilo tudi všeč.
bomo vidli kako bo, ko gremo na dopust

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 14:59:01   
Darči76
Mi smo bili na morju pred 1 mesecem. Kopali ga nismo, ker je bil star šele 4 mesece. Ga bomo pa konec avgusdta, ko še enkrat gremo, malo probali namočit. Pa bazenček bomo vzeli zraven.
Po nasvetu dermatologa in pediatra smo vzeli faktor 25, kremo od Eucerina. Baje faktorji višji od 30 vsebujejo kemične filtre, do 30 pa mehanske, ki nežno dojenčkovo kožo tako zelo ne obremenjujejo.
user posted image  pa imej čim več v senci, s klobučkom in rahlo oblečenega.Jaz bi ga slekla šele pozno popoldan, ko najhujša vročina popusti.

Pa uživajte!

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 17:06:41   
Bonnie_RR
Naš 5-mesečnik se je rajši kopal v morju kot v bazenu. Morje je imelo prejšnji teden vsak dan vsaj 26-27°, tako da je bilo prav prijetno, v otroškem bazenčku je bila pa sicer slana voda, ampak občutno bolj mrzla. Se je pa vseeno kopal tudi v bazenu, ampak krajši čas.
S seboj sva imela tudi majhen otroški bazenček, ampak sva ga uporabila samo 1x.
No, naš je v vodi čofotal cel in sva se kar namučila, da sva ga spravila iz vode.user posted image

Sem ga pa precej mazala z Vichyjevo kremo +60, ker tudi pod senčnikom ni bila popolna senca.



_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: morje-pomoč
18.7.2006 17:20:54   
Dashenka
Mi smo bili lani konec junija na 4-tedenskem potepanju po Jadranu s hčerko, ki ob odhodu še ni imela 5m. Morje je bilo še precej hladno, tako, da je večinoma čofotala v bazenčku in se hladila v Tummy tubu.

Po nasvetu naše peditrinje smo jo zaščitili z otoško kremo Vichy z visokim faktorjem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Posvojitev
Vitaebella

Če sami ne bi mogli imeti otrok, bi se s partnerjem odločila za posvojitev?

Da (59%)

Ne (5%)

Ne vem (31%)

Odšla bi vsak svojo pot (2%)

Sva že posvojila (0%)

Nič od naštetega (3%)


Število vseh glasov: 439

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!