|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moj oče je zapufan...
17.7.2006 13:08:14   
Anonimen
Groza, vsak dan izvem kaj novega. Moj oče ima ful dolgov...na hiši je plomba (čaka na razplet na sodišču), torej je oz. bo praktično brez strehe nad glavo, ko bo postopek na sodišču zaključen...poleg tega pa je dolžan še davkariji cca, 200 tisoč sit in na banki ima kredo za cca. 2 mio. Kaj če se njemu kaj dogodi oz. bom kar direkt vprašala - kaj če umre? Jaz in brat sva njegova dediča. Ali sva potem midva dolžna poravnati njegove dolgove do banke in davčne? Ali se postopek na sodišču lahko potem zavleče in se lahko še kej pritoživa glede odločb zaradi plomb na stanovanju? Kako je s tem? Predvidevam, da si po smrti poklican na zapuščinsko razpravo (v kolikšnem času po smrti?) in tam potem sprejmeš ali pa zavrneš dediščino??? Ali gre to tako??? Kaj pa če so nastali še kakšni dolgovi za katere midva sploh v tem trenutku ne veva?...Vsakega nasveta, predloga, mnenja bom zelo vesela...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moj oče je zapufan...
17.7.2006 13:10:42   
Anonimen
hehe,nista edina.
naš oče je še krat 2 vašega očeta.
ko umre greš na razpravo in poveš da zavrneš njegovo dedeiščino in potem ni nič treba plačati.
če sprejmeta potme plčata vse

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.7.2006 13:15:17   
emaa
jaz se bom dedovanju gladko odpovedala (ko bo do tega prišlo), ker za nekaj dolgov vem, pa še kje se kaj najde, ne mislim tujih grehov plačevat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.7.2006 13:21:30   
Anonimen
Če sta ti in brat dediča, potem imata dve varianti. Ali dediščino sprejmeta ali pa jo zavrneta. To se odloči in določi na zapuščinski razpravi. Koliko časa traja, da jo razpišejo, je odvisno od občine (torej od števila prebivalcev) in od višine premoženja (in dolgov) pokojnika. Najprej dobiš vabilo na Matični urad, kamor prideš povedat osnove za zapuščinsko razpravo: kdo ste dediči, kaj je oče imel (premoženje IN dolgove) in podobno. Na podlagi tega potem raziščejo situacijo in razpišejo obravnavo.
Praviš, da je stanovanje že v postopku rubeža zaradi očetovih dolgov. Dokler je oče živ, sta edini dve stvari, ki sta možni, ti dve, da ali oče odplača dolgove in obdrži stanovanje ali pa, da mu stanovanje zarubijo, ga prodajo na javni dražbi, od izkupička vzamejo toliko, kolikor je dolžan, razliko pa mu izplačajo. Če se zgodi slednje, mora on iz stanovanja (zlepa ali zgrda) ven. In vidva z bratom tudi, če živita noter. Pa čeprav nista nič kriva in nič dolžna.
V kolikor pa oče umre prej, preden je izvršba na sodišču končana, lahko dediščino sprejmeta ali zavrneta. Če jo zavrneta, potem jo morata zavrniti v celoti. Torej morata zavrniti stanovanje in dolgove. Ostaneta brez stanovanja, istočasno pa vama tudi ni potrebno plačati očetovih dolgov. Kot drugo imata možnost, da vse sprejmeta. Potem sta tudi plačnika njegovih dolgov.
Imata pa tudi možnost delnega sprejema dediščine. To velja predvsem v primeru, v kolikor želita samo določeno stvar iz očetove zapuščine, določene pa ne. Recimo, da bi vidva želela stanovanje. V tem primeru morata sprejeti tudi dolg, zaradi katerega je stanovanje pod izvršbo. In ga morata poravnati. Kredit na banki pa lahko zavrneta, v kolikor garancija zanj ni bilo stanovanje. Če je bila garancija npr. samo očetova plača ali pokojnina, potem to s stanovanjem nima povezave.
Dobro moraš preračunati vse pluse in minuse. Za stanovanje se danes še splača zapufati (sploh pa, ker je verjetno vrednost izvršbe bistveno manjša od vrednosti stanovanja), za vse ostalo pa ne. Kakorkoli pa obrneta - če oče umre, nista dolžna ne vidva ne kdo drug plačati ničesar niti vama nihče ne more ničesar vzeti, ne glede na to, da sta dediča. Je pa res, da si morata v tem primeru poiskati streho nad glavo, v kolikor živite v tem stanovanju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.7.2006 16:12:40   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
(v kolikšnem času po smrti?) in tam potem sprejmeš ali pa zavrneš dediščino???

Saj ne bo še umrl.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.7.2006 21:06:59   
Anonimen
Hvala vsem - Kerensa ti pa si res o vsem poučena, ma ne morem verjetiuser posted image , svaka čast.
Ja, midva še živiva v istem stanovanju in ja, dolg je precej večji kot je vrednost stanovanja (dolg je ene 3x stanovanje), vendar pa največji upnik obljublja, da bo probal izplačati ostale, ki so upniki oz. zaradi katerih je plomba na stanovanju in da bi on tako prišel do tega stanovanja, saj je le to na izredno dobri lokaciji in ima precejšnjo vrednost (zraven tudi zazidljiva parcela), nama pa bi v zameno potem kupil eno garsonjerco v okolici LJ (oddaljeno do 30 km). Oče je na žalost bolan in lahko, da bo bolezen napredovala...nikoli ne veš, saj bolezen ne izbira...mi pa vsi upamo, da le dobimo vsaj za eno garsonjero (vsaj nekaj)... Ker pa je zadeva še na sodišču niti ne vemo kdaj dejansko bo nujna izselitev...Misliš, da se midva kot dediča ne bi mogla nič pritožiti na sodišču? A potem bi morala celo življenje odplačevati dolgove, če bi prevzela dediščino?
Sem prav žalostna ko začnem o tem premišljevati...user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
17.7.2006 22:23:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.7.2006 22:42:49   
Anonimen
Nič kaj pretirano nisem poučena, anonimna, samo trenutno se sama ukvarjam s približno enakim sranjem in pišem samo iz trenutne izkušnje. Drugače pa je Nalin kar lepo povedala - res je bolje, da sama zase vzameta kredit in si kupita nekaj svojega, pa karkoli pač že. Zakaj bi vidva plačevala tuje grehe? In kakšen dolg je to, jebenti, da je trikrat večji od vrednosti zelo vrednega stanovanja? Kaj pa je gospod oče počel, madonca? Jaz definitivno ne znam ravnati z denarjem, ampak da bi si pa naredila npr. 60 milijonov dolga na 20 milijonov vrednem stanovanju, bi pa tudi že morala biti umetnik. To vajin oče definitivno je.
Poskusiti urediti z upniki, kakor si napisala. In če nakup tiste garsonjere pomeni, da je le ta vajina, vidva pa nič več dolžna (stanovanje seveda "popušita"), potem to naredita. To je še največ, kolikor lahko sploh profitirata. In ker vidva skupaj ne moreta biti v garsonjeri, jo pač prodajta in se vsak posebej zakreditirajta. Če ne drugega, si kupita potem vsaj vsak svojo garsonjero. Kamikaza vedno pravi "bolje išta nego ništa".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.7.2006 22:22:51   
mala maja
Kensa ti je kar dobro napisala.

Dodala bi samo to da tudi če dediščine ne sprejmeš ali pa je tvoj oče nima (če je pač na neki dediščini že hipoteka za en puf) si dolžna izplačat njegove kredite.

Govorijo eno delajo drugo. Res če ima pri banki kredit je ta zavarvan preko zavarovalnice in pol banka toži zavarovalnico, zavarovalnica pa dediče. Če se odpoveš dediščibni res nisi dolžna po logiki sodišča plačat nič po logiki zavarovalnice pa si. In kaj nardijo?? Zablokirajo ti račun in ti rečejo toži nas pa bomo blokado umaknili ko boš na sodišču vse dokazala. Samo kako jih boš tožila če si pa zablokiran za stvar ki je nisi dolžan plačat pa to za full denarja. Odvetnik pa stane in še ta ti na koncu pove da moraš pač plačat ker si njegov dedič pa tidi če ne deduješ.user posted image

Govorim pa iz lastnih izkušen ker sem se prav v taki zanki najdla8sicer sem jaz dedovala ampak sta tudi brat in mami-ker pa kao nista imela nič so vse pufe naprtil meni pa čeprav sem dedovala samo 60% premoženja)

Sicer pa povzemam Tehnofila pa saj ne bo kar umru. Ja tud jaz sem tako mislna pa sem v pičlem letu ostala brez obeh strašev.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.7.2006 22:40:06   
Gina
Mala maja, če se ti odpoveš VSEJ zapuščini, potem nisi nič dolžen nikomur. Če pa nekaj sprejmeš, potem se pa obesijo na vse in vsakogar, to mi je pa jasno, čeprav je daleč od česa pravičnega in humanega. Upam da se kmalu rešiš iz te godlje.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.3.2007 14:29:08   
ANOIMEN
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mama ima v želodcu otroka,oče pa pivo
pasovček pravi red je vedno pas pripet

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.3.2007 0:37:58   
Annny
Preprosta finančna rešitev te situacije bi bila, da oče vzame kredit za poplačilo celotne vsote dolgov in z njimi seveda poravna svoje 'grehe'.
Na ta način mu bo banka mesečno trgala obrok za poplačilo kredita od njegovih dohodkov in dolg bo tako 'prisiljen odplačevati'.
Verjemi, to je preverjen, strokoven nasvet in deluje, vkolikor:
- je oče kreditno sposoben za vsoto dolgov
- se ne bo na novo zadolževal

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?