miška piška
|
Ojla! Mi smo kupili ta avtosedež romer kid plus. Sicer ima naš 3 leta, 102 cm in 16 kg, v tem sedežu pa sedi kot gospod Kar se tiče spanja, ta avtosedež ima rahel naklon za naštimat, dovolj, da mu glava ne pade naprej. Jaz sem nekje prebrala, da ko ima otrok v avtosedežu 9-18 kg ramena čez odprtino(najvišjo), kjer grejo varnostni pasovi ven, je sedež treba menjati. Skratka, sedež je super, oblazinjen, udoben, lepo oprime glavo otroka, ima nekaj naklona in več pozicij naslona za glavo. Širi se mu tudi sedalni del, da otrok še bolje sedi v njem. Najbolje, da otroka peljete s seboj v trgovino, pa ga posedete vanj. Tale akcija, ki pa je sedaj , je super ugodna, zelo dober sedež, za solidno ceno. Mi smo pred mesecem in pol kupili maxi cosi rodi xp, ki je tudi ok, ampak se mi zdi , da je malce romer boljši: boljši oprijem glave na naslonu za glavo in pa naklon za spanje je malce večji-odzadaj ima tak plastičen sklop, ki je fiksen in ne dovoli, da bi se sedež potegnil nazaj v "sedalno" stanje , maxi cosija pa moraš odzadaj založiti, da ostane v "spalnem" položaju-tako, po domače povedano. Ima pa maxi cosi odzadaj tak plastičen del, ki se zatakne med režo avtosedeža, da se sedež še dodatno fiksira. Meni sta oba sedeža ok in mi ni žal denarja, sicer so ju stari starši sponzorirali Konec koncev ga ima otrok res za nekaj let... otrok je zadovoljen v obeh, sedi ok, spi tudi, pa ven tudi vidi ok, se nič ne pritožuje Ugoden nakup vsem in srečno vožnjo!
|