|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   fant in najin otrok
30.5.2009 19:35:41   
mami007
živjo

mene pa zanima vaše mnenje.
midva s fantom sva šla, sporazumno narazen, ko sem zvedla za nosečnost. in ker sva mlada (17 let), so mi njegovi starši govorili naj grem delat splav, ko pa sem povedala, da bom otroka obdržala je šla njegova mami skor na kolena in mi govorila, da naj grem splavt.on je pa reku da mi bo stal ob strani, ne glede na to kako se bom odločila. potem ju celo nosečnost ni bilo nič slišat, niti na obisk nista prišla niti poklicala. ko pa se je pribljiževal rok poroda, pa mi je napisal SMS, da hoče biti, ko bom rodila zraven, mene je to čist vn vrglo, celo nosečnost ga ni bilo zdej bi biu pa kr zravn, in sm mu povedala da nočm da je. potem je 3 dni prihajal na obisk v porodnišnico skupaj z mami, njegova mami pa je bila tudi zelo naudušena nad otrokom. in je spet reku, tokrat skupaj z mami da mi bosta stala ob strani in mi pomagala.
zdaj je najin otrok star 5 mesecev in prihajata na obisk enkrat na dva tedna, on nikoli ne pride sam ampak vedno z mami, razn enkrat je prišel z eno punco ki je jaz nisem osebno poznala, samo na videz in to me je spet čist vn vrglo, kako lahko prpelje eno ki je jst sploh ne poznam. in pol je reku da bosta s to punco peljala otroka na sprehod, pa sem rekla kaj pa če začne jokat, pa je reku, saj imam vzgojiteljico sabo, s tem je mislil na to punco. no potem nista šla, ker je moral domov. mene je ravno tega strah, da bo enkrat otroka samo odpeljal, saj kot oče ima to pravico ane, ampak ker tako malokrat pride ga otrok sploh ni navajen in ga ne pozna. očetovstvo nisva podpisala, ker sva rekla da bova še malo počakala, da vidiva kako se bojo stvari odvijale.
meni res njujin odnos ni všeč in bi najraje da prekinimo stike, ampak to vrjetno ni mogoče.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: fant in najin otrok
30.5.2009 19:47:22   
Ribica **
In kako lahko ga kar odpelje, ce ni podpisal ocetovstva? user posted image Na to, kdo bo zdaj njegova punca pa ne mores vplivat.

(odgovor članu mami007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2009 19:53:23   
Taddy78
Če ni podpisal očetovstva je nima kam za vozit, mi pa ravno ni jasno kaj čakaš...sedaj bi ti že 5.mesecev moral plačevati preživnino...

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2009 20:53:36   
Anonimen
Prvo naj podpiše očetovstvo, pokaže interes,da bo skrbel za otroka finančno (naj dokaže), potem se pa menta da bo kdaj vzel k sebi otroka. Po teh pogojih pa se menta naprej. Vsi ostali nimajo kaj delat pri tebi, sploh raznorazne frajle.user posted image user posted image

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2009 21:31:39   
amaya
še rože se bolj pogosto zaliva, kot ga on hodi obiskovat user posted image

prvo naj se zresne in naj pove kaj hoče...potem se pa menta naprej. Otrok je tudi finančni strošek, tako da kar povej, da en krog z vzgojiteljico 1x na dva tedna ne bo dovolj!

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2009 22:17:25   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: mami007
meni res njujin odnos ni všeč in bi najraje da prekinimo stike, ampak to vrjetno ni mogoče.

Glede na to, da nista uredila očetovstva, mislim, da bi lahko brez problema prekinila stike, če bi tako želela, ker če on ni nikjer napisan kot oče, dejansko nima zaenkrat nobenih pravic do otroka. Je pa potem problem v tem, da pa tudi preživnine ne moreš zahtevati.

(odgovor članu mami007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.5.2009 8:05:27   
dory
No dejstvo za takšno ravnanje bi pripisala tudi starosti, čeprav, so starejši pari lahko v mnogih pogledih celo slabši.
Torej najprej pravno-formalno porihtat zadeve...podpis očetovstva, prevzem odgovornosti in hkrati tudi obveznosti...določit stike in tako..tako,kot se je on tega lotil,kaže bolj na to,da hodi na obiske ker pač mora ( mogoče mu celo doma tako težijo ). Skratka najprej uredite stvari, potem pa naprej...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.5.2009 11:47:18   
ronja
Pravnoformalno ni oče, dokler ne podpiše očetovstva in zato nima nobenih pravic, torej ga v principu lahko ven vržešuser posted image . Lahko pa on dokazuje očetovstvo in ko se ugotovi, da je on oče, dobi pravice in dolžnosti (obiske in preživnino)

Povej mu, da je pa zdaj že skoraj pol leta in da bi se pa zdaj lahko že dokončno zmenila, kako in kaj. Da če želi biti oče, potem ima tako pravice kot dolžnosti in pojdita na CSD to zrihtat (višino preživnine in določitev stikov - pri majhnem otroku je navdno navzoča mama, tako da lahko to zahtevaš, sploh glede na to, da ga otrok še ne pozna). Njegovih punc tudi v tem primeru nisi dolžna gostit, lahko pa vzame sam otroka na sprehod s svojo punco, ko bo otrok dovolj velik, da bo lahko imel stike brez tebe. On pa mora vedet, da bo preživnino plačeval celo življenje, skladno s svojo plačo (vsaj naj bi bilo tako), ne samo zdaj, ko mu ne morejo nič vzet (zdaj verjetno nima dohodkov).

Torej: odloči se, kaj bi rada: ali bi se rada vsega skup znebila - v tem primeru pač rečeš, da ti ni več do teh obiskov in če bo sam vseeno vztrajal na njih, mu poveš, da v tem primeru pa morata zrihtat tako obiske kot tudi preživnino, pa naj se odloči. Če pa si ti finančno bolj v šrkipcih, potem pa mu povej, da bi rada uredila očetovstvo, določila stike in preživnino in kdaj gresta to zrihtat na CSD.

jasno je, da zdaj babica malo forsira obiske, ker se itak vsem (no, ne vsem, skoraj vsem, veliki večini;) utrga, ko vidijo vnukauser posted image . kaj rečejo prej, je čisto irelevantno, ko vidijo tisto malo bitje, bi ga kar ugrabileuser posted image .

Veliko sreče, kakorkoli se boš že odločila!

(odgovor članu mami007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.5.2009 11:51:51   
Onasiss
Vas sploh ne razumem, ko pišete naj ta fant prevzame odgovornost. HALO saj ima samo 17 let. Fant je še najstnik ona pa tudi. To se najstniška leta, ko ti gre po glavu kup neumnih stvari, ne pa neka odgovornost do otroka. Ma dajte no ga srat. On bi ga še žuriral, vsak teden druga punca, pa kakšen otrok neki. Poleg tega se itak ve, da so za nepolnletne otroke odgovorni starši.

So what....

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.5.2009 11:59:05   
ronja
Saj ne pravimo, da jo mora prevzet - ampak zdaj je ona v res blesavi situaciji: ima dolžnosti, nima pa pravic, on pa obratno  - otroka lahko obiskuje, plačevat mu pa ni treba. Lahko se dogovorita kakorkoli, vendar sta oba vedela, da lahko pri seksu pač zanosiš... In fer je, da imata oba in pravice in dolžnosti, ali pa da ima samo ona oboje, če jima je tako prav...

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.5.2009 12:03:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mlea

Vas sploh ne razumem, ko pišete naj ta fant prevzame odgovornost. HALO saj ima samo 17 let. Fant je še najstnik ona pa tudi. To se najstniška leta, ko ti gre po glavu kup neumnih stvari, ne pa neka odgovornost do otroka. Ma dajte no ga srat. On bi ga še žuriral, vsak teden druga punca, pa kakšen otrok neki. Poleg tega se itak ve, da so za nepolnletne otroke odgovorni starši.

Ah ja...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Onasiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
31.5.2009 14:20:50   
Vijoličarka
Cela tale štorija zveni precej čudno.

Čudno se mi zdi, da ne omenjaš svojih staršev. Sama si mladoletna in ti in otrok morata nekje in od česa živeti. Torej so tvoji starši tisti, ki preživljajo vaju z otrokom in imajo najbrž o celotni kolobociji tudi svoje mnenje.

Ker si mladoletna, ste gotovo tudi kaj obiskali CSD.

V porodnišnici si potem rekla 'oče neznan' in to je zdaj zapisano v otrokovih dokumentih.

Tudi tvoj fant ima starše, katerim je tvoj otrok vnuk. To naj bi bili odrasli in odgovorni ljudje, pa vendar se mama prihaja samo vsake dva tedna malo sliniti nad otrokom, je pa čisto nič ne briga, kdo plača vse, kar otrok potrebuje.

Tudi fant nima osnovne olike in je čisto brez empatije - en tak primer smo že imeli par tednov nazaj in si je zelo podoben. Fant ne le, da ne čuti nobene odgovornosti do otroka, celo izrablja ga, ko vodi svoje najnovejše osvojitve na ogled. Skratka, ta fant ne loči med dojenčkom in šopkom rož.

Poznam 12 let stare otroke, ki so bolj zreli.

Skratka, dejstvo da je zaplodil otroka, mu samo po sebi ne daje pravic. V prvi vrsti mu daje dolžnosti, šele nato pravice. Če tega ne razume ne on, ne njegovi starši, pa morate razumeti ti in tvoji starši, saj je otrok očitno popolnoma vaša odgovornost. Slednje pomeni, da imate polno pravico odločati, kdo pride na obisk in predvsem, kdo kdaj odpelje otroka.

Če ste doma finančno sposobni otroka 'spraviti gor' sami, potem delajte v tej smeri in ne bodite preveč gostoljubni do fanta in njegove mame.

Kajti če bi bili fant ali vsaj njegovi starši resni ljudje, potem bi pred porodom ne pošiljali SMS-jev in težili v porodnišnici, ampak bi že takrat šli na CSD, uredili očetovstvo in preživnino za svojega vnuka. In fant bi si našel kakšno delo in pomagal prispevati.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mami007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.5.2009 21:05:15   
Teya*D.
IZVIRNO SPOROČILO: mlea

Ok, strinjam se da bi žural, menjaval punce...ampak če je vedel otroka naredit naj še poskrbi zanj...sicer pa je tako že na začetku rekel da bo ji stal ob strani...potem spet ne in ja...si ali pa te ni... Ne ve kaj zamuja!

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.5.2009 21:15:59   
ada2
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

V porodnišnici si potem rekla 'oče neznan' in to je zdaj zapisano v otrokovih dokumentih.

3x sem rodila, pa me nikoli niso v porodnišnici vprašali kdo je očeuser posted image user posted image user posted image  v rojstnem listu je bil prostor kjer je oč3e pač prazen, ko smo pa šlio podpisat očetovstvo pa smo dobili nov rojstni list, kjer je bil vpisan tudi oče.

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.5.2009 21:27:27   
Šarki
če bi bila jaz na tvojem mestu, bi poskrbela da se odpove očetovstvu, ker ni važno če sedaj plačuje ali karkoli naredi za otroka, čez par let ti še vedno lahko prevzame skrbništvo, če si bo uredil službo in ostalo, ti pa slučajno ne. no, to je samo moje mnenje, in vem da je težko kaj takega izvest...

otrok vaju je povezal za celo življenje. če ti je všeč ali ne

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.5.2009 21:34:06   
gita10
IZVIRNO SPOROČILO: ada2

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

3x sem rodila, pa me nikoli niso v porodnišnici vprašali kdo je očeuser posted image user posted image user posted image  v rojstnem listu je bil prostor kjer je oč3e pač prazen, ko smo pa šlio podpisat očetovstvo pa smo dobili nov rojstni list, kjer je bil vpisan tudi oče.

To pa ni res mene so takoj po porodu vprašali kdo je oče in sem odgovorila oče neznan- in je tako ostalo. Takšen sem tudi dobila domov rojstni list. Prazno na strani očeta. In potem, ko sva se midva poročila sva uredila še papirje o očetovstvu. Sem pa ene dvakrat prejela dopis iz CSD če želim pomoč pri urejanju papirjev.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.5.2009 21:45:01   
zmajaz
Mene so tudi obakrat že vporodnišnici vprašali za očeta.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.5.2009 21:47:31   
caillou
To je pa tko, če gredo otroc delat otroke.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu mami007)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.5.2009 22:30:05   
TomTaylor
se podpišem pod vse kar je ali še bo napisala ronjauser posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.6.2009 12:09:58   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: caillou

To je pa tko, če gredo otroc delat otroke.

eh...ob takih izjavah mi pritisk zraste...napisala bi marsikaj, ampak te bom vprašala le to: kaj si mogoče mama? si predstavljaš svojega otroka v njeni situaciji? (še vedno misliš, da se to vam pa ja ne more zgoditiuser posted image user posted image user posted image )

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.6.2009 10:22:18   
K.REBEKA
Imam problem, ki je zelo podoben tvojemu. Tudi jaz sem prosila za nasvete na forumu, k so mi zelo pomagali. Svetujem ti, da se postavi za sebe in glej na svojega otroka ter se ne pusti. če ne gre drugače idi na CSD, kjer ti bodo pomagali in ti svetovali. Tudi jaz sem to storila in sedaj se stvari odvijajo v dobro mene in mojega otroka, ki mi pomeni največ in nebi nikoli dovolila, da bi kakor koli trpel. Držim pesti, da se bodo stvari uredile.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.6.2009 12:23:54   
kamilija

IZVIRNO SPOROČILO: K.REBEKA

Imam problem, ki je zelo podoben tvojemu. Tudi jaz sem prosila za nasvete na forumu, k so mi zelo pomagali. Svetujem ti, da se postavi za sebe in glej na svojega otroka ter se ne pusti. če ne gre drugače idi na CSD, kjer ti bodo pomagali in ti svetovali. Tudi jaz sem to storila in sedaj se stvari odvijajo v dobro mene in mojega otroka, ki mi pomeni največ in nebi nikoli dovolila, da bi kakor koli trpel. Držim pesti, da se bodo stvari uredile.

Oj, a ste potem uredili? Kaj pa je bilo na CSD?

(odgovor članu K.REBEKA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.6.2009 12:30:34   
Anonimen
Mene pa zanima, kako in zakaj sta sploh naredila otroka. Stara sta 17 let, nimata ne resne zveze, ne sredstev za preživljanje, otrok ni bil ne načrtovan, kaj šele zaželen.

Seveda si bila apriori proti splavu (zakaj že?)... ne vem, kaj naj ti rečem. Še sama sta daleč od odraslosti, pa imata za vzgajat malega otroka.

(odgovor članu K.REBEKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
3.6.2009 12:46:46   
arupnik3
ojla
v taki situaciji nebi nikoli pustila da otroka peljeta na sprehod !!!!!!!(saj ga lahko ukrade)
se pa strinjam z skoraj vsem tukaj napisanim
1. očetovstvo
2.finančna podpora
3.več obiskov in ukvarjanja z otrokom
4.peljanje na sprehod

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.6.2009 13:04:35   
ronja
Jah, verjetno ga nista ravno namensko šla delat, ne? Včasih se pač otroci najavijo nepovabljeniuser posted image (sploh če ne uporabljaš kontracepcije...) In onadva sta se odločila, da ga pač obdržita - zakaj bi bilo to narobe? Zakaj bi punca morala naredit splav, če pač otroka nista načrtovala in če pač še nista v službi? Fant je sprejel oz. se strinjal z njeno odločitvijo, njeni starši tudi...
Sploh imata pa po napisanem sodeč z bivšim boljši odnos kot večina sveže ločenih staršev... Eni še govorijo ne! Tako da sta po eni strani bolj zrela kot odrasli...

Sicer pa: tudi splav ima lahko negativne posledice, ravno tako kot rojevanje pri 17ih. Lahko čisto fizične (zmanjšana plodnost - ni nujno, je pa riziko), večinoma pa so res skoraj vedno prisotne psihične...

Jaz si svoji punčki ne bi upala rečt, da naj rajši naredi splav... Bi ji povedala, da ji bomo stali vsi ob strani ne glede na to, kako se odloči, da ji čisto nič ne zavidam in da ji ne upam česarkoli svetovat, ker je oboje pri teh letih zelo težko... Pomagala bi ji pregledat vse možnosti (splav, otrok, posvojitev,...), ne bi se pa rajši nikamor nagibala, ker ne vem, kaj bi bilo boljše zanjo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?