|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   evtanazija
11.1.2007 14:04:57   
Njuškalo
No ,pa je prišel čas...user posted image .user posted image Mogoče ne, upam,da ne..pa nekako vem, da je to to.Imamo psa, starega 17 let.Zadnje čase se pozna, da je že zelo stara.Večkrat ji kaj uide, pa pač čistimo..kaj naj...ampak včeraj zvečer je dobila nek čuden napad.Nisem bila zraven, oče mi je povedal,da je začela kar iz čistega miru sama sebe gristi in je bilo vse krvavo.Poleg vsega je še letelo iz nje vse možno, tako ,da je oče čistil za njo celo uro.
Zdajle pa jo hočem peljati na sprehod in okoli nje vse krvavo...
In oče je predlagal evtanazijo..jaz sem zelo proti temu, vendar gledati jo,kako se muči...
Zadnje čase nima pravega apetita, zaleteva se v zid, ker nima več orientacije,zadnje noge jo komaj še držijo..edino kar ji dobro služi je voh...
Zdaj pa ne vem..ko jo pogledam, se mi zdi,kot da me prosi,naj jo že odrešimo...Po drugi strani pa bi raje videla,da se stvari odvijejo, tako kot je določeno..ne pa,da se igramo Boga.user posted image
Kaj mi svetujete tiste,ki ste že imele take izkušnje?Kaj je pri vas prevagalo-evtanazija da ali ne?
Ko jo peljem k veterinarju pravi,da so to pač leta in razne težave pašejo zraven.user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: evtanazija
11.1.2007 14:09:57   
Anonimen
user posted image  Žival zelo trpi,zato bi jo z evtanazijo rešili muk.Jaz bi to naredila,ker nebi mogla gledati kako trpi.
Pomagati ji ne morete drugače,ker je zelo stara.Ste pa zelo lepo skrbeli zanjo,zato je dočakala tako
starost.

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2007 14:12:35   
Petraa
vsekakor uspavanje.treba je znati kdaj je čas za slovo.ne pustit da umre v mukah,ker to je ravno sedaj,tvoj pes je v mukah.Čas je da se posloviš žal.jaz sem svojo dala tudi uspavati od tega je že 4 leta pa še vedno jokam,ko se spomnem nanjo in vedno ji prižgem svečko na tisti dan ko je odšla v pasja nebesa.
ne pustit,da se mantra .Naj odide .Ko vidiš kako se pes muči.......Jaz svojo nisem sama mogla peljati in sem prosila mamo,še dandanes mi je žal,ker nisem bila z njo na njeni " zadnji" poti preden je zaspala.To si bom očitala celo življenje user posted image

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2007 14:38:04   
Shania
Njuškalo, ne bom ti rekla, pelji na evtanazijo niti ne bom rekla, ne pelji na evtanazijo, ker je to preveč osebna in intimna zadeva, da bi jaz lahko sodila o njej. Menim pa, da si si odgovorila že sama, ko si napisala, da imaš občutek, da te tvoja psička tako prosi. Razmisli, objemi jo, poglej jo v očke...in vedela boš, kaj moraš storiti. To je tvoja prijateljica, ki je bila ob tebi dolgih 17 let. V dobrem in v slabem. Zdaj, ko je ona v slabem, je odločitev na tebi. Bodi ji tudi zdaj, v najtežjih trenutkih ob strani. Verjamem v tvojo pravilno odločitev. Sem prepričana da je evtanazija nekaj, kar bi moralo biti na voljo tudi ljudem, ne samo živalim. Možnost, da jim odvzamemo trpljenje in težke muke, katere na žalost v zadnjih urah trpi prenekateri človek, ne samo žival.

Drži se, rada jo imej...hudo mi je s tabo.

Shania

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2007 14:49:19   
nejcko
Sem napisala že tak dolg odgovor ... upam, da me tokrat ne vrže ven.

Poglej, 17 let je za psa častitljiva življenjaska doba. 17 let ti je psička lepšala življenje, te brezpogojno imela rada in ti bila zvesta. Mislim, da je čas, da premagaš svoj egoizem in ji pustiš vsaj še tisto malo živalskega dostojanstva, ki si ga zasluži. Ja, tudi živali imajo svoje dostojanstvo! V naravi se umaknejo na samo in počakajo na smrt. Nihče jih ne hrani na silo, jih vozi lulat, nihče ne čisti za njimi, kot delamo to ljudje v svoji ljubezni do teh bitij. In to, kar počnemo, je daleč od tega, da živali pustimo oditi po naravni poti.
To vem, ker imam še danes živo pred očmi svojega prvega psa, ki je bil zelo bolan, kako se je skrival pred nami pod mizo, za kavčem, pod posteljo ... jaz pa sem ga vlekla ven in mu z injekcijami v gobček vbrizgavala hrano, ki jo je večinoma izbruhal ... kako sem ga vlekla iz njegovega zavetja in ga vozila ven na potrebo, on pa se je zunaj samo vlegel na travo. Spomnim se njegovih oči, ki so me tako milo prosile, naj ga pustim na miruuser posted image

Olajšaj muke svoji psički in ohrani njeno dostojanstvo, svojo ljubezen do nje pa izkaži tako, da premagaj strah in grozo in bolečino ter bodi ob njej do konca. Kot je napisala predhodnica - mnogo bolj zna boleti zavest, da si ljubljeno bitje zapustil takrat, ko te je najbolj potrebovalo, kot zavest, da si zanj storila tisto, kar je bilo neizogibno.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2007 16:59:04   
Anonimen
Njuškalo user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.1.2007 17:20:00   
mika
Sem napisala že tak dolg odgovor ... upam, da me tokrat ne vrže ven.

jaz tudi

kmalu bo eno leto od kar ni več našega Ronija(nemški ovčar). star je bil 9 let, navihan 100 na uro in nihče mu ne bi pripisal toliko let. naenkrat je postal suh. mož ga je peljal k veterinarju in ta je rekel, da ima verjetno raka, ker se mu je povesil želodec. dali so ga na infuzijo in naredili UZ, ki je potrdil veterinarjev sum. predlagal nam je evtanazijo, ker ni nič jedel, naslednj dan je tudi lulal pod sebe in ni mogel vstati. mislila sem, da mi bo počilo srceuser posted image . moj ronček bonbonček bo odšel. peljala sva ga z možem, čeprav mi je težil, da ga on ne bo peljal ubit. rekla sem mu, da gre le z mano in da ga jaz peljem na evtanazijo. potem je še mama rekla, da ga bosta onadva z očetom peljala, pa sem rekla da NE. oče niti ni bil sposoben, še dolgo časa ni hotel videti njegovih slik.  roni je bil moj pes in ker sva veliko lepih trenutkov  preživela skupaj, ga bom pospremila JAZ. ko smo se odpravljali od doma je pojedel škatlo pasjih piškotov, kot da je vedel da so zanj zadnjiuser posted image . mož je šel z mano zato, ker se je Roni fuuul bal veterinarjev in sem se bala, da bi bil podivjan. pa ni bil. v avtu je bil čisto miren, tudi ko smo prispeli do veterinarja ni niti zacvilil. Lupčkala sem ga in božala, medtem ko se je veterinar pripravljal.. dal mu je injekcijo, ni se braniluser posted image  in v nekaj sekundah je zaspaluser posted image user posted image user posted image . ni bilo več mojega srčka, ki me je vedno srečen pričakal doma. ostala mi je le ovratnica in povodecuser posted image user posted image . oba z možem sva jokala, jaz sem hlipala, sploh nisem mogla verjeti, da ga ni. plačala sva vnaprej in sva odletela iz klinike. na rokah sem imela njegov vonj, njega pa več ni bilouser posted image .

vsakič ko sem stopila iz hiše ali ko sem prišla domov sem pričakovala, da bo od nekoder pritekel  in sem hitro zapirala vrata, da mi ne bi kliznil ven...pa ga ni bilouser posted image . Upam, da mu je lepo, kjerkoli že je.

NJuškalo, vem da ti je hudo, ampak psička ti je sama pokazala kako trpi, glede nato da je agresivna do sebe.

Pomagaj ji.

< Sporočilo je popravil mika -- 11.1.2007 17:23:10 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.1.2007 20:29:42   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Objemi svojo kuzo .. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.1.2007 19:01:50   
mika
NJuškalo, kako je s psičko?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.1.2007 22:13:34   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: mika

NJuškalo, kako je s psičko?

user posted image user posted image user posted image Jaz ne vem več kaj je s tem psom...res,ko sem dala na RR temo: evtanazija,je bila na pol mrtva.Res je bilo grozno...ampak smo rekli,dajmo počakat nekaj dni..da vidimo,če bo kaj bolje.In danes zjutraj je bila gospa sumljivo živahna..hm...user posted image Šla je lepo na sprehod, nič krvavo,nič od ničuser posted image In tudi tistega bogega pogleda ni bilo nikjer..sej hvala Bogu..ampak se bojim,da bo enkrat res na koncu ,pa je ne bom jemala resno..ker bom mislila,ah..sej se bo zmazala..kot se je takratuser posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2007 14:31:09   
dory
tudi  nasa megi ima castitljivih 16 let...ima vse zobe, bele kot kristal...res,je da je na eno oko oslepela in da ni vec toliko zivahna...ampak smo si rekli, da dokler tkole dirka za postarji in dokler ima tak apetit za stiri pse, potem je se dobra...mal vec spi in vcas mal bolj svoh vstane, ampak drgac se res dober drzi...ceprav,ce bi vidl,da je cist obnemogla in da se je zacela matrat, potem je evtanazija tisto pravo...ceprav bolece, pa vendar edino humano...

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.1.2007 15:54:18   
Petraa
Njuškalo,vseeno razmisli glede uspavanja.naša je imela tudi po en teden in je bil to zelo dober teden,je bila živahna kot mladiček in vse oh in sploh,potem pa vse po starem itd.To je tako kot pri človeku,par dni je super,potem pa speti user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.1.2007 8:28:48   
Njuškalo
Ja,Petraa...saj ravno tega se bojim.Zdajle je kar v redu, kaj pa ,če se spet ponovi to stanjeuser posted image Je pa nekako tako kot je napisala Teja.: naš kuža slabše vidi, sliši skoraj ne, bolj švoh vstane...dobro ji dela voh.Če imam kje čokolado, bo takoj zraven user posted image ,naprimer.No,poštarja ne šlivi večuser posted image .
So me pa ful ganile vaše zgodbe,od Mike,Nejcko...user posted image user posted image user posted image joj upam,da jaz ne bom na tem,čeprav sem bila takrat že kar nekako "pripravljena", da bom.Vseeno bi raje videla,da zaspi za večno doma,kjer ji je najlepšeuser posted image

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?