|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   epiziotomija
12.1.2009 13:54:12   
truncus
Zdravo,

sem nova na forumu-še daleč, daleč stran od načrtovanja družineuser posted image   ampak imam pa vseeno eno vprašanje, ki mi ne da miru in mislim, da bi mi ve lahko odgovorile in potešile radovednost.
Skratka, zanima me ali velikost sramnih usti vpliva na rezanje oz. pretrganje presredka? Po domače: ali je možno, da so ženske z večjimi sramnimi usti manjkrat rezane/pretrgane, kot tiste z manjšimi?
V upanju, da vas moje vprašanje ni spravilo v neustavljiv smeh, vas lepo pozdravljam in se slišimo čez nekaj letuser posted image user posted image

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: epiziotomija
12.1.2009 13:57:13   
lelaval
Mislim, da velikost sramnih uč st nima veze s tem, ali boš rezana ali ne. Je več stvari, ki na to vplivajo - kako velik je otrok oz. njegova glavica, kako je obrnjen in od same raztegljivosti tvojega presredka.
Te pa lahko potolažim, da sem jaz bila vseh 3x rezana, pa sem kljub temu preživela user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2009 14:53:27   
abi
Ne, velikost sramnih ustnic ni merilo za rezanje presredka.
Odvisno je od same prožnosti tkiva in seveda od obsega / lege otrokove glavice pri samem porodu.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2009 14:56:29   
Anonimen
Presredek lahko režejo tudi zaradi otrokove stiske, ko ga je treba pod nujno ven stisnit. Takrat ni časa za čakanje, da se do konca odpreš. Otrok mora pod hitno ven. Na tak način sem jaz bila prerezana, čeprav sem se zelo lepo odpirala. user posted image je padel srčni utrip in panika je bila tu, ker se je tud ustavila na porodnem kanalu.

(odgovor članu abi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.1.2009 15:39:02   
truncus
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval
Te pa lahko potolažim, da sem jaz bila vseh 3x rezana, pa sem kljub temu preživela user posted image

Ah saj se ne sekiram glede tegauser posted image (vsaj zdaj še neuser posted image -pa tudi potem verjetno ne ker imam kar precej "debelo" kožouser posted image )
Naj objasnim kje je bilo skonstruirano zgoraj napisano vprašanje: za vse je kriv profesor (saj se hecamuser posted image ), ampak je pa res, da je zamujal na predavanje na tematiko rodila (sicer živalska, ampak to sedaj niti ni tako pomembno) in, ko ima nekaj študentk preveč časa... si lahko mislite, da njihova domišljija ne pozna meja in tako se je "rodilo" vprašanje o sramnih ustih in rezanju presredkauser posted image user posted image .  In glede na to, da pri človeških in živalskih rodilih pri omenjeni situaciji ravno ne moremo potegniti vzporednic, se je to vprašanje znašlo na tem forumu.
No pa še en razlog je zakaj se je znašlo tu. Če bi namreč s tem vprašanjem prišla do moje prezaposlene (vsaj tako sveto trdijo sestre vsakič, ko se probam tam prikazat) ginekologinje in ji povedala, da nujno rabim odgovor, ker gre za zelo!user posted image   pomembno stavo, bi verjetno še tisti trenutek ostala brez ginekologa.

Hvala vsem za odgovore in prijaznost, pa lep dan še naprej!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2009 17:49:53   
TomTaylor
Ne, velikost sramnih ustnic nima nobene veze z epiziotomijo.

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2009 19:43:18   
kristinaj
sramne ustnice nimajo nobene veze s presredkom in rezanjem.....ali pa......vpraši G...??!! :=))

jaz sem 2x rodila, nobenkrat rezana, obakrat par korekcijskih šivčkov....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.1.2009 19:49:16   
Kranjcanka
presredek je od noznice nazaj proti zadnjici, sramne usnice pa v kontra smeri.... tako da ce res niso ogrooooomne, nimajo tam kaj delat :)

lp

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

spol
Lelly28 RR

Ko ste izvedele,da ste noseče katerega spola ste si želele, da bi bil otrok?

punčka (50%)

fantek (19%)

nisem imela posebne želje (31%)

Število vseh glasov: 26

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!