|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   epiduralna anestezija
2.11.2004 21:37:31   
PeterPan
zanima me, katera je bila deležna te "zadeve" in kako je bila zadovoljna, občutki,priporočila. naj povem, da sem prvič rodila po naravni metodi in SE ZAKLELA, DA GA NI NA SVETU MOŠKEGA, ZA KATEREGA GREM SKOZI TO ŠE ENKRAT NA TA NAČIN.:hudicek:
ne želim nobene strašiti, a tako pač je ,vsakemu svoj križ kot pravijo.
čao:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   epiduralna anestezija
2.11.2004 21:57:06   
NinaŠ
Jaz sem rodila z EA in naslednjič bom pravgotovo tudi. Sicer do zadnjega nisem bila odločena ali naravno (bolj sem se nagibala k temu) ali EA, a ko me je babca ob sprejemu vprašala če sem dogovorjena za EA (bila sem na predavanju, ki je obvezno, če hočeš EA) sem rekla JA - prišlo je čist iz dna duše, da tudi pomislila nisem kaj sem rekla. Porod je drugače potekal čisto normalno, le da me bolelo ni čisto nič - čutila sem pritisk navzdol, tako da sem vedela kdaj pritisnit a nobene bolečine; smejala sem se do zadnjega, še ko bi morala ful pritiskat in sta se babca in sestra nekaj hecali, sem padla v smeh - na koncu so mi reki, da bi morali porod posneti, da ne bo še kdo trdil da je porod grozna stvar. Dihala sem vmes čisto normalno - nobenega predihavanja popadkov (saj nisem vedela kdaj so). Po porodu sem normalno sedela, le vstati nisem smela (mogoče tudi ne bi mogla, kaj pa vem), ker me menda noge ne bi dobro držale. Mislim da je to koristilo tako meni kot Anžetu, ker nihče od naju ni bil preveč utrujen.
To zdajle ni reklama, le opis mojega doživetja poroda. LP

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   epiduralna anestezija
2.11.2004 22:01:25   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=14350&msg=104676&idk=85 eno izmed navdušenih sporočil:) Vtipkaj EA v iskalnik...takih zgodbic je veliko...:)

(odgovor članu PeterPan)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   epiduralna anestezija
2.11.2004 22:16:58   
ZARJA
Tudi jaz sem rodila po naravni poti in ni bilo lahko. A jaz sem razmišljala drugače. Niti pomislila nisem, da delam to za moškega, ker se mi zdi, da nima zveze s porodom. Vse bolečine se mi sploh niso zdele tako strašne, ker sem jih pozabila in prestala ZARADI SVOJEGA OTROKA in ne zaradi nikogar drugega!!! In za enega zdravega otroka mi ne bo problem to storiti tudi drugič!

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   epiduralna anestezija
2.11.2004 22:18:01   
ZARJA
Tudi jaz sem rodila po naravni poti in ni bilo lahko. A jaz sem razmišljala drugače. Niti pomislila nisem, da delam to za moškega, ker se mi zdi, da nima zveze s porodom. Vse bolečine se mi sploh niso zdele tako strašne, ker sem jih pozabila in prestala ZARADI SVOJEGA OTROKA in ne zaradi nikogar drugega!!! In za enega zdravega otroka mi ne bo problem to storiti tudi drugič!

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   epiduralna anestezija
2.11.2004 22:38:50   
kimi
se strinjam z zarjo

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   epiduralna anestezija
3.11.2004 8:25:43   
PeterPan
imaš prav, a kaj ko včasih moški ne vedo kaj pomeni rodit otroka. na žalost, ali bolje rečeno pri moji izkušnji ni bil zraven, zato klati neumnosti. ne dam pa prav tistim, ki govorijo, da pozabiš porod, ko dobiš otroka v roke. jaz še danes nisem pozabila, pa je od tega že šest let. hvalabogu se je za oba končalo dobro in je tudi sin zdrav fantek. na nitki je bilo življenje obeh, ker ni osebje prav odreagiralo. mogoče sem za to malo bolj nastrojena, saj nisem imela nobene opore s strani tedanjega partnerja. upam, da bo naslednjič drugače, saj je tudi partner dosti bolj osveščen in drugačen.

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   epiduralna anestezija
3.11.2004 8:30:45   
Anonimen
Jaz se pa ne strinjam z Zarjo, ampak s PeterPanico. Samo da mi, verjetno tudi njej, ne gre za moške, ampak za bolečino. Če reče, noben dec ni vreden tega, razumem, da ni mislila na moške ampak na "slabo porodno izkušnjo", ki jo je bila deležna. Tudi jaz bi se, če bi še enkrat rodilo, 100-odstotno odločila za EA, pa ima kdo svojega otroka težko rajši, kot ga imam jaz.

(odgovor članu PeterPan)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   epiduralna anestezija
3.11.2004 8:39:03   
NinKa
PeterPan, se strinjam s predhodnicami, saj ne rodis za moskega, amapk zaradi tega, ker si zelis imeti otrocicka. Ok, jaz nisem naravno rodila, sem z EA in tudi pomislila nisem prej na to, da bi brez, enostavno nisem. Tut ne morem govorit, kako je ce dragega ni zraven, ker moj je sam hotel biti ze od vsega zacetka. Sama pa vem, da ce bi hotel biti ga ne bi silila, ker vsi moski ne "prenesejo" tega. Al ne psihicno al pa ne fizicno.

Moj je bil z menoj od prvega popadka, opoldan, pa vse do trenutka ko je prerezal popkovino. Vmes je manjkal samo tist cas ko sem jaz bla na klestirju. Vem pa da vse takooo hudo boli, saj sem imela popdake na 5 minut kar celih 8 ur preden sem bla dovolj odprta za EA, pol je slo vse hitro in brez bolecine. Sem pa bila tut sivana in sem hotela umret, pa se vnetje srednjega usesa sem imela, takoj ko sem prisla z bolnice, pa slabokrvnost, ker mi je babica malo prevec vrezala.

Ampak 14 dni po porodu, so sivi bili ok, sama sem ze vozila avto, slabokrvnost smo popravili s tabletami,... odkrito spadam med tiste, ki so pozabile na bolecino, jaz se je ne spominjam v toliksni meri kot pred par meseci. Pa je od poroda "komaj" 10 mesecev. Jaz bi dala se vse enkrat skozi, brez problema. Ker sedaj vem veliko stvari vec kot sem jih vedela pred enim letom.

Enostavno ne misli na to, kako boli, ampak na to kar dobis - nekaj najlepsega, plod ljubezni in dobis veselje.

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   epiduralna anestezija
3.11.2004 11:07:05   
Pupica
jaz...sicer prvič, tako da ne morem primerjati, vendar pričkovala sem bolečino, blo ni pa nič. Vsega skup v 1 uri in pol 5 močnih krčkov, takih kot pri menstruaciji.
9nebesa

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   epiduralna anestezija
3.11.2004 11:33:31   
PeterPan
Splišni hvala za ta odgovor, saj sem imela grenak priokus, ko sem dobila takšne odgovore, da ne rojevamo zaradi dedca. ti si me prebrala in točno veš, za kaj gre. preizkušnja je bila pa res TA PRAVA.

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   epiduralna anestezija
3.11.2004 11:59:39   
Anonimen
Že v redu, PeterPan. Jaz mislim, da moraš na stvari vedno gledati z dveh plati. Najprej moraš v človeku najti dobro, ker je v (skoraj) vsakem človeku. Pa ne se zakoj zakačit v najmanjše napakice, saj smo vsi le ljudje, ki se skozi učimo. Ali pa loviti besede, ki jih nekdo reče malo bolj grobo, ko misli povedati nekaj, kar ga teži. Predvsem pa čutim potrebo, da se postavim v bran nekomu, ki ga drugi nepremišljeno napadejo. Nihče ni brez napak, ne ti ne jaz in ne ostale.

(odgovor članu PeterPan)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   epiduralna anestezija
3.11.2004 18:58:59   
ronja5
Spomnim se,da sem med drugim porodom sama sebe spraševala :
O bog, enkrat si to že dala skozi, le kaj hudiča ti je bilo, da si se za to še enkrat odločila??!!
Prvič in drugič so bili problemi. Prvič počeni šivi, mastitis, drugič smrdeča plodovnica, hči je imela infekt, zato je bila dva dni na infuziji, sama sem dobivala penicilin, tako da več nisem vedela kako naj sploh še ležim na popikani riti,...
No pa sem tukaj že tretjič. Seveda nisem pozabila kako je bilo, čeprav je že nekaj časa od tega. Sem bila ful navdušena nad EA, a sem si zdaj premislila. V materinski šoli nam je predavateljica, ki je sicer zagovornica EA rekla, da pri tistih, ki drugič rojevajo, ponavadi anestezist pride šele takrat, ko je porod že mimo. Navedla je tudi nekaj statističnih podatkov za MB porodnišnico. Na 2000 porodov jih je bilo dve leti nazaj 58 z EA, od teh 58 jih je bilo 5 končanih z vakumom.Kakšne so bile posledice teh petih ni znala povedat, češ, da nima podatkov.
Kakorkoli se boš odločila, se prej pozanimaj in se pripravi. Mislim, da je podpora partnerja pri porodu zelo pomembna.Priporočam ti tudi knjigo Izziv poroda!

Vse dobro! Ronja

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   epiduralna anestezija
3.11.2004 19:05:58   
xandra
hoj,
jaz sem rodila dvakrat po naravni poti, pa ni bilo nič prijetno. sem zdaj za tretjič malo razmišljala o EA, pa me je babica v materinski šoli spravila v dvome, ker pravi, da pri EA ne moreš premikati ne rok in ne nog, da je pritiskanje čisto drugačno itd. tega, da bi imela svežo le glavo, pa bi se verjetno še bolj bala, kot popadkov.
prosim te, če malo več poveš o EA, kaj je res o tem, da se ne moreš nič premikati itd. kaj je tudi s tem tečajem za EA, v šoli za mame o čem takem sploh niso govorili. (res je, da je med vrsticami bilo jasno, da hoče reči, da je EA brez veze. no, meni se pa ne zdi).
jaz kar ne verjamem, da si telesno čisto odklopljen kako potem lahko sploh pritiskaš?
mimogrede, strinjam se z ostalimi (v nadaljevanju), da pravih hudih porodnih bolečin ne pozabiš. in to nima veze, koliko in kako zelo imaš svojega palčka rad. če je hudo, je pač hudo. ko sem rodila je bila itak moja prva misel: hvala bogu, minilo je......
ker se mi rok poroda z vso hitrostjo bliža, te prosim za čimprejšnji odgovor.
lepo se imej

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   epiduralna anestezija
3.11.2004 19:37:41   
ronja5
Kolikor sem jaz razumela, se lahko premikaš, razen če pride do predoziranja. Preberi malo nazaj po forumih, vsaka ima drugačno izkušnjo, v glavnem pa so vse zadovoljne. Ampak nisem zasledila nobene, ki bi prvič rodila brez, drugič pa z EA, ali tretjič.
Jaz sem se sedaj odločila za bolečo varianto, to pa zaradi tega, ker so nas opozorili, da ni nujno, da bo anestezist prost, da pri drugem oz. tretjem porodu poteka vse hitreje, tako da anestezisti navadno zamudijo, da je v porodni sobi tako več ljudi,...
Skratka se mi zdi da je bolje da se pripravim na bolečino, kot pa da se zanašam na EA in sem potem razočarana in panična.
Pa saj sem že dvakrat preživela!

LP! Ronja

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   epiduralna anestezija
3.11.2004 20:18:20   
xandra
ja, hvala za vzpodbudo. saj se tudi jaz nagibam k boleči varianti in bo verjetno tudi tako bilo. sem pa zelo zelo zadovoljna, da imamo ženske možnost izbire.
to je najvažnejše.
lp,
p.s.:tudi mi čakamo tretjega (20.11.). kdaj pa pričakujete pri vas?

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   epiduralna anestezija
3.11.2004 21:23:40   
NinaŠ
Xandra, jaz sem imela EA pa ti povem, da sem in roke in noge čist normalno lahko premikala; pa tudi čutila sem pritisk navzdol tako da sem vedela kdaj moram pritisnit! Po končanem porodu sem se sama prestavila s porodne postelje na bolniško s katero so me odpeljali v sobo, za hojo pa ti ne morem reči kaj bi bilo, saj sem morala 6 ur po porodu počivati in tega sem se držala. LP

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   epiduralna anestezija
3.11.2004 21:49:50   
Blink1
Toplo priporočam EA:bravo:

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   epiduralna anestezija
3.11.2004 22:15:16   
Veva
Tudi jaz :)

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   epiduralna anestezija
4.11.2004 9:51:24   
Abby
Rodila sem brez epiduralne in tudi drugič bo tako.

Ampak res pa skozi to NISEM ŠLA ZARADI MOŠKEGA, PAČ PA ZARADI ŽENSKE - MOJE HČERKE.

Zanjo bi šla skozi vse to in še skozi marsikaj hujšega tolikokrat, kot bi bilo potrebno.

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   epiduralna anestezija
4.11.2004 10:32:53   
ronja5
Xandra mi pričakujemo 15.12. Se strinjam glede možnosti izbire. Najboljše je, da si obveščen o vsem, potem pa se tako ali tako sam odločiš za najboljšo varianto. Sem zelo vesela, da imamo Ringarajo! Tukaj so vsi na tekočem o vsem!

Vse dobro! :rozica::rozica::rozica: Ronja

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   epiduralna anestezija
4.11.2004 18:32:47   
ronja5
Ja Manca, se deloma strinjam! Če bi rodila prvič, bi se verjetno odločila za EA. Naj ti povem mojo izkušnjo pri drugem porodu. Popadki so se začeli okrog 14 ure. V porodnišnico sem prišla ob 19 20. Babica se je zmrdovala, češ kaj tako diham, saj nisem še nič odprta- 2 prsta. No ob 19 40 pa sem že rodila. Tako da meni takrat EA ne bi nič pomagala.
Pa ne se živcirat zaradi nas, saj se nočemo smilit drugim, je pa vseeno malo lažje če lahko svoje boleče izkušnje deliš s kom. Pa tudi hrabre smo, brez skrbi!

Vse dobro! :rozica::rozica::rozica: Ronja

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   epiduralna anestezija
4.11.2004 18:38:13   
Annny
Rodila sem z EA...bilo je nepozabno lepo..Bolečine nisem čutila, le krčenje maternice ob popadku in na koncu, ko sem morala potiskati, je bil občutek, kot da mi bo 'nekaj ven padlo'. No, potem sem nekajkrat neboleče potisnila in mala Naja je bila tukaj!
Nisem bila popolnoma nič utrujena in do konca sva se z mojim dragim šalila in smejala..
Naslednjič se bom brez dvoma odločila enako..
Lahko povem še to, da je v istem prostoru (za pregrado) v istem času kot jaz rojevala neka ženska 'naravno'..Takega grozljivega tuljenja, bruhanja in ne vem še česa še nisem slišala.. groza me je bilo od tega...tako da- vesela sem, da sem se odločila za lažjo pot:)
EA ti iz srca svetujem!

Lp

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   epiduralna anestezija
4.11.2004 20:44:24   
Anonimen
Ampak če ne bi bilo potrebno, pol pa ne, ane?

(odgovor članu PeterPan)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   epiduralna anestezija
4.11.2004 20:45:35   
beba76
Xandra in Ronja - se vama pridružujem, tudi sama sem tretjič :nosecka: in sem se odločila za EA, če bom seveda te sreče, da bo kak anestezist prost...

Zakaj bi se matrali in trpeli, če ni potrebno?!
Pa javita kako bo, jaz sem malo za vama, saj imam rok aprila.

(odgovor članu PeterPan)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?