|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   epiduralna analgezija
8.3.2005 18:40:31   
sasna
Hej, vse mamice in bodoče mamice:):)
A je katera rodila z epiduralno? Kakšni so občutki?
Joj, cist ste me prestrašli s tole Izolsko porodnišnico.....A je res vse tok črno?
Pozdravčki vsem in hvala za odgovore;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   epiduralna analgezija
8.3.2005 18:46:42   
KMALU
Mene tudi zanima kasna sredstva proti bolecinam ste uporabile...
Kaj je boljse in zakaj...

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   epiduralna analgezija
8.3.2005 18:49:03   
Lunca1
Jaz sem imela EA in je super. Rodila sem na Jesenicah. Sicer mi najprej ni v redu prijela, potem pa so mi jo dali še enkrat in je bilo res v redu. Čutila sem samo še močan pritisk na blato, kar pa je bila posledica lege otroka,

Lp Lunca

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   epiduralna analgezija
8.3.2005 18:58:47   
KMALU
Eni pravijo, da ce imas EA, v bistvu ne obcutis pravega poroda.., da gre vse prelahko...
A je to res?

A EA lahko dobis vsepovsod? Tudi v Ljubljanski porodnisnici?

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   epiduralna analgezija
8.3.2005 19:13:29   
babylove
Jaz bi kar spomenik postavla tistemu, ki si je EA izmislil!

A da gre prelahko? Zakaj bi pa morala bolecine trpet, ce ni treba? Ce te glava boli, tudi aspirina ne vzames?

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   epiduralna analgezija
8.3.2005 19:19:06   
Jančika_
Hm. Jaz sem rodila brez. Že od pubertete imam grozne migrene, pri katerih ne pomaga nič. Raje, kot da bi imela kak konkreten napad, bi šla še enkrat rodit. Kaj pa vem, mogoče je v meni tudi malo mazohista, a naslednjič bom po moje spet rodila brez EA. Ampak ne me držat za besedo:)-.

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   epiduralna analgezija
8.3.2005 19:23:34   
KMALU
Se popolnoma strinjam... Samo sprasujem, ker nekatere tako pravijo...:zmeden:

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   epiduralna analgezija
8.3.2005 19:24:23   
KMALU
ta odgovor je bil za babylove.....

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   epiduralna analgezija
8.3.2005 20:20:26   
Lunca1
Iztis prav tako čutiš, mene je precej zapeklo. bila pa je to verjetno posledica tega, da me je raztrgalo.

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   epiduralna analgezija
8.3.2005 22:06:53   
polona2
Kako poteka porod z EA je odvisno od večih dejavnikov, kako jo prenaša porodnica, kako jo dozirajo, odvisno od anestezista itn., jaz osebno sem pri porodu z EA čutila čisto vsak popadek, vendar brez bolečine, oz. včasih z minimalno bolečino, popadek sem čutila kot nekakšen pritisk in sem 100% lahko sodelovala pri porodu,sploh iztis otroka mi je ostal v spominu, neverjetno, intenzivno,ni pravega izraza, da ti opišem ta občutek in ni primerljivo z ničemer, vsaj ne z doživetim,
želim ti čimlažji porod in zdravo dete,:rozica:!!!

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   epiduralna analgezija
9.3.2005 9:47:42   
smrka
jaz sem slisala da zna biti EA tudi nevarna ce ti previdno ne vbrizgajo to v hrbtenico. Lahko postanes hrom. Nevem, mogoce to ni res.
:kuza:

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   epiduralna analgezija
9.3.2005 10:02:42   
polona2
:grrr:

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   epiduralna analgezija
9.3.2005 11:28:10   
babylove
Ne strašite nosečnic z neumnostmi! Ni res, da lahko od EA postaneš hrom; ker se vbrizga med 4. in 5. hrbtenično vretence, tisti delikatni živec pa se nahaja med 5.in 6. vretencem (ali obratno:zmeden: - nisem medicinka). V glavnem, ni teoretične možnosti, da bi katera ostala hroma zaradi EA, razen če je anestezist pijan ali pa štet ne zna. Če se tega bojite, pa pojdite najprej na razgovor k anestezistu in mu konkretno to vprašanje zastavite, ne pa odbijat EA zaradi babjih čenč.

Res pa je, da EA nima pri vseh enakega učinka; vse je v doziranju. Nekaterim sploh ne prime, nekatere čisto nič ne čutijo, nekaterim prime samo na eni polovici telesa - ampak to so izjeme, generalno pa učinkuje tako, da popadke čutiš, bolečin pa ne; tako da veš, kaj se dogaja s tvojim telesom in tudi sama čutiš, kdaj je treba pritiskat.

Zavedajte se tudi dveh stvari - kljub temu, da se odločite za EA, boste bolečino občutile, ker anestezije ne dobite takoj, temveč šele nekje pri 3-4cm. Do tja pa že tudi zna biti križev pot. Tako da se kljub odločitvi za EA pripravite na začetne bolečine, da ne boste potem presenečene ali razočarane. Če pa prepozno pridete v porodnišnico, pa se lahko zgodi, da je sploh ne dobite.

Lep porod vsem nosečnicam!

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   epiduralna analgezija
9.3.2005 11:33:32   
Anonimen
Ja, o bolečinah pri odprtju 3 do 4 cm, bi lahko jaz to povedala, da se je meni že malo bledlo. Če me ne bi takrat odpeljali v operacijsko na CR, bi šla domov! Tako da se ne bat, da bo premalo bolelo.

(odgovor članu sasna)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   epiduralna analgezija
9.3.2005 11:39:32   
pravljica
jaz sem prvič brez rodila, pa bom tudi tokrat...se tolažim, da huje ne more bit ;)

ma ne, ampak mene bi blo bol strah tistega katetra, al kaj ti not vstavijo, kot bolečin pri rojevanju...še injekcije ne morem videt 8)
prvič mi je blo najhuje to, da sem imela 10 ur metuljčka na zunanji strani roke, pa sem mogla gledat tisto cevko...pa bolečin od ležanja...porodnih popadkov se sploh ne spomnim več, se mi zdi da je blo vse drugo huje kot to...jao, ko se spomnim!

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   epiduralna analgezija
9.3.2005 11:46:25   
Anonimen
Meni je šel za najbolj na živc tisti pas okoli trebuha, ki meri utrip in popadke. Pa če sem se malo premaknila, že ni več delalo in so jovo na novo po trebuhu šarile in lepile tisto zadevo, CTG namreč. Kako me je to skominalo! Da ne moreš "uživati" ob popadku, ker te žokajo v trenuh sem in tja!? Ampak mene je itak ves trebuh ful skominal. Se me sploh nobeden ni smel dotaknit. Tudi sama se sploh nisem mogla. Sploh ne vem, kaj hudiča je blo to.

(odgovor članu sasna)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   epiduralna analgezija
9.3.2005 11:59:59   
Lunca1
Katetra se ni treba nič bat. Meni so kateter vstavljali 2x, ker mi je najprej prijelo samo na pol, drugo pa res enkratno. Tako da če čisto ne prime malo zatežite. Jaz sem bila pred umetno sproženim porodom odprta za 2 prsta, pa so mi ea oz. kateter dali takoj, skupaj z umetnimi popadki. Pa tudi potem mi je analgetik precej hitro spustila. Nisem bila še odprta za 4 prste. Drugače se pa popolnoma srinjam z babylove.

Lp Lunca

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   epiduralna analgezija
9.3.2005 13:02:08   
babylove
pravljica, mene je tudi bilo vstavljanja katetra strah - pa ni nič v primerjavi z bolečinami ob popadkih! Sicer pa sem bila že tako 'ošamučena', da mi je bilo čisto vseeno, kaj mi anestezist za hrbtom dela...

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   epiduralna analgezija
9.3.2005 13:11:31   
pravljica
ne vem, jaz si tega ne morem predstavljat...popadkov se ne bojim vnaprej...tistih injekcij in štoranja po moji notranjosti pa ful

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   epiduralna analgezija
9.3.2005 19:21:20   
Anonimen
Smrka, jaz sem pa slišala, da lahko pri naravnem porodu padeš s porodne mize in si zlomiš medenico. Lahko postaneš hrom. Ne vem, mogoče to ni res.
:)-

(odgovor članu sasna)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   epiduralna analgezija
9.3.2005 20:22:34   
Anonimen
Lahko jim pa med carskim rezom z operacijske mize padeš. Po moje sem jim jaz, ker me je potem tako hudičevo vse bolelo. Tudi križ. Bogve, kaj počnejo, ko spiš. Bolje, da vsaj malo škiliš, ha, ha.

(odgovor članu sasna)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   epiduralna analgezija
9.3.2005 20:50:39   
smrka
Yeahhhh Selena, vse je mozno..... ampak to samo v primeru ce bi bil potres ravno ko bi rojevala. Nevem, mogoce to ni res.

:kuza:

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   epiduralna analgezija
10.3.2005 13:00:17   
Annny
Tudi jaz sem rodila na Jesenicah z EA- popolnoma brez bolečin...fantastična izkušnja! Zelo priporočam!!
LP

(odgovor članu sasna)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?