|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   epiduralna
14.2.2006 10:23:32   
bonbončica
hej

Punce kaj ve mislite o epiduralni? A je že kera mela? To sprašujem za kolegico, k se je že čist odločila, mene je pa preveč strah, da bi blo pol kej narobe. Kaj ve mislite?

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: epiduralna
14.2.2006 10:33:56   
kofetek2010
sem bila 100% odločena za EA, a izteklo se je tako, da sem imela CR user posted image

(odgovor članu bonbončica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2006 10:58:04   
maychika
Tudi sama razmišljam o EA. Kolikor sem brala po forumu, so tiste, ki so jo imele (tudi moja kolegica) z njo zelo zadovoljne. Mogoče je odvisno, kje se zanjo odločiš. Tam, kjer jo imajo na razpolago 24 ur na dan, jo sigurno bolj obvladajo kot tam, kjer je na razpolago le ob določenem času v dnevu. Sicer pa se vedno lahko prej pozanimaš v porodnišnici kakšen je odstotek kleščnih ali vakumskih porodov v primeru EA... mislim pa, da če že vnaprej razmišljaš o tem kaj bi lahko šlo narobe, da potem že avtomatično nisi 100% pri stvari in je več možnosti, da ti bojo morali pomagati. Tako, da če se odločiš jim popolnoma zaupaj, pa bo najbolje. Sicer pa ti želim veliko sreče in čim lepši in lažji porod.

LP, M.

Tia in Neli....moji mali zvezdici

Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2006 11:26:41   
anitaz
Sva razmišljala o tem,pa sva se na koncu odločila za naraven porod. Mi je preveč reskirano. Če bi se še enkrat odločila, bi izbrala naravnega. Vse pozabiš!!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2006 11:55:05   
mika
Eodila sem z EA v SG in se bom  pri naslednjem porodu enako odločila. Anestezistko sem vprašala,  če bi šlo kaj narobe in bi morali naredit CR, ali bi bilo možno da bi naredili z EA, pa je rekla da bi mi dali večjo dozo, tako da ne bi potrebovala splošne anestezije.
Prav smešno mi je poslušat ljudi, ki govorijo o EA in MENE, ki sem jo dala skozi hočejo prepričat kako je nevarno.
Pozanimati se moraš v svoji porodnišnici kako je pri njih. Oni so dolžni povedati vse rizike, ki so se zgodili od začetka uporabe EA, ki se danes več ne dogajajo Pri porodnicah je vedno izkušen anestezist, ki je kateter vstavljal že neštetokrat. Učijo se pa na drugih pacientih.
Lahko samo rečem, da ko sem dobila EA, sem bila takoooooo olajšana, bolečina je takoj izginila. Vsakih 20 minut so mi merilili pritisk, ker ga ea znižuje. zato tudi dobiš infuzijo- fiziološko raztopino. Poleg tega me je porodničar šival 45 minut, ker sem bila vrezana pa raztrgala sem se do danke in nisem čutila ničesar. Če bi me šival brez ea - ne vem- pravijo da boli kouser posted image .

Jaz bi se na tvojm mestu odločila za ea, če pa se ti pred porodom ne bi zdelo neznosno, pa še vedno lahko rodiš brez.

LP

< Sporočilo je popravil mika -- 14.2.2006 11:56:12 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2006 11:57:00   
asso
V prvo sem bila absolutno ZA, vendar sem jo "zamudila"user posted image user posted image , namreč sem prišla v porodnišnico že preveč odprta.
Sej res, da pozabiš, ampak ne vem zakaj tam trpet par ur brez veze, če lahko vsaj malo omiliš bolečino.
V drugo bom kar prej se odpravila v porodnišnico in upam, da ne bo ponovno prepozno. V drugo se bom odločila za EA.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2006 11:58:08   
Anonimen
Jaz sem tudi v prvo naravno in bom v drugo tudi, čeprav nisem imela lahkega poroda in tudi Ana je bila kar zalogaj (3700/55). Še vedno namreč ne verjamem v nedolžnost EA.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
14.2.2006 12:39:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2006 13:00:34   
Anonimen
EA je zakon. v prvo rodila z njo na jesenicah - mela tut sprožen pood tko da nism čutla niti enga popadka. zdej maja grem šeenkrat

ne vem zakaj se vam ta epiduračna zdi vsem tko ruzkantna? a sploh veste kok uporabljajo ea za raznovrstne operacije k se dogajajo od pasu dol? moj fotr je mu prst na nogi operiran pa je dobu sicer spinalno kar je sicer isto k epiduralna samo enkratna doza. pa sva oba še živa pa oba lahko še hodva in še miljoni drugih po svetu k so jo dobl.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2006 13:03:44   
Eviii
ravno včeraj smo v izolski porodnišnici imeli predavanje o ea. do roka imam le še dobrih 11 dni in sem bila do sedaj nekoliko v dvomih glede ea. pa so me včeraj skoraj prepričali na predavanju. nam je anestezistka povedala, da je celo priporočljivo v primeru raznih bolezni (sama sem ledvična bolnica in to je imela kar na seznamu). potem sem pa bila še na razgovoru in mi je anestezistka povedala, da lahko rodim z ea tudi na pručki (ta način rojevanja mi je zelo všeč) oziroma sede, saj naj bi čutila noge. to je bil še dodaten plus zame. pol sem pa srečala še eno kolegico, ki je pred kratkim rodila. in mi je povedala, da bi brez ea znorela. so jo matrali v bolnici 24 ur, preden so se odločili, da ji naredijo cr. pa še ena prednost: v primeru ea je zdravniško osebje non-stop ob tebi. v primeru poroda brez ea se pa pogosto zgodi, da popadke predihavaš sama. mene so prepričali in jo bom zahtevala. razen seveda v primeru, da bi prišla v bolnico prepozno, preveč odprta (v kar pa pošteno dvomim).

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2006 13:05:20   
bena
Tudi jaz sem imela pomisleke proti EA, zato sem se odločila, da bom rodila čisto po naravni poti. Sem bila mišljenja, da če je to zmoglo toliko žensk pred mano, pa tudi mene ne bo pobralo od bolečine. No, ko pa so se začeli popadki stopnjevati po intenzivnosti in pogostosti, pa mi je bilo žal, da se nisem odločila za EA. Hvala bogu so mi kmalu dali umetne popadki in hkrati protibolečinska sredstva tako, da sem bila napol omamljena in se je vse končalo v dobri uri.
Vendar sem se zatrdno odločila, da če bom še kdaj rodila, bom sigurno s pomočjo EA. Komu na čast bi se naj šla heroja? Hvala bogu, da obstaja ta možnost.
Glede komplikacij pri EA pa mislim, da ni čisto nič kaj večji riziko, kot pri naravnem porodu. Tudi takrat lahko pride do vakuumskih porodov. Sicer pa ti menda pri porodu s pomočjo EA, ko je potrebno začeti pritiskati zmanjšajo anestetik tako, da dobiš občutek, kdaj je potrebno pritisnit. Meni pri naravnem porodu tudi niso pustili pritiskati, predno ni bila glavic dovolj nizko.

Neposredna povezava do sporočila: 11
14.2.2006 13:10:48   
tascha
Prvič rodila brez EA z vakumom, drugič z EA! Ni primerjave! Zakaj bi se človek matral, če ni treba! Tisti čas lahko porabiš za mirno pogovarjanje.
Sem tudi jaz oklevala, pa me je moj g vprašal, če pri zobarju tudi oklevam, ko mi dajo injekcijo, da bi mi izdrli zob. user posted image No potem sem šla na posvet na Jesenice, pa na RR so mi punce o tem povedale, pa morm rečt, da mi ni žal.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.2.2006 13:16:20   
žmož
Prvič sem imela naraven porod, priznam, da nisem niti razmišljala o EA. Zdaj v drugo, bom šla tudi "naravno rodit", to pa verjetno zato, ker je bilo prvič expresno hitro. Po vsej verjetnosti bi se odločila za EA, če bi v prvo imela dolg in težak porod, tako pa zdaj lahko samo upam na najboljše. Je pa pred 1 mesecom rodila kolegica z EA in sicer v Postojni in je sploh ne more prehvalit. Pravi, da je to super zadeva, da sploh ne boli, ko ti vstavljajo kateter, pol pa da čutiš samo rahel pritisk. Anestezist jo je nonstop spraševal, če kaj čuti, če je potrebno še malo dodat... Rodila je tudi kar hitro (nekateri pravijo, da ti EA podaljša porod, ker ne moreš intenzivno sodelovat pri popadkih), zmatrana ni bila nič, tako, da se je lahko povsem sproščeno in spočito posvetila otroku. Edina stvar ki je bila, je ta, da ji je babica prerezala presredek-to pa mislim, da se sedaj zgodi pri 3/4 porodih. Po porodu je šla že v roku 1 ure sama na WC, pa tudi pretirane odrevenelosti spodnjega dela telesa ni čutila.
Tako, upam,da sem ti vsaj malo pomagala pri odločitvi.
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 13
14.2.2006 13:17:09   
eya
Kako se dogovoriš za ea v lj porodnišnici? Koliko stane?
Hvala!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.2.2006 13:21:58   
Anonimen
za plačat je samo v postojni mislm da 40 jurjov, drugje je zaston, vsaj na jesenicah je tko da morš pridet najprej na razgovor k anesteziologu ( vsaj včas so mel ob pondelkih te razgovore ob 1h) pol te vpišejo v knjigo da si bil m. ker če se odločaš šele pri porodu je ne dobiš, ker lahko samtrajod a se nisi odloču pri polni zavesti

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
14.2.2006 13:25:20   
asso
Eviii, ne dvomiti, da lahko prideš v porodnišnico preveč odprta, saj se je meni to zgodilo in sem sem ostala brez EAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ampak kljub temu, ko mi je g. rekel: "Ste odprta 9 cm, kaj hočete več!?" Sem jaz odgovorila: "Epiduralnooooooooooo" in se mi je nasmejal...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.2.2006 13:39:00   
bonbončica
OJ.

Hvala za odgovore, sam še zmerej ne vem kako naj se odločim.
A je bla mogoče kera v novem mestu?

LP

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.2.2006 13:45:02   
katjandraž
Eya, v Lj moraš ravno tako na razgovor, mislim, da lahko prideš vsak dan med 8.00-8.30 v staro porodnišnico in počakaš pred sobo anestezistov in se nekdo pogovori s tabo. Med drugim ti tudi povejo, da dobiš EA lahko samo, če je takrat dežuren eden od anestezistov, ki to izvaja, če nima kaj urgentnega in če je podnevi. Jaz imam do konca še 16 dni in grem najbrž v Postojno, ker sem v LJ prvič grdo izvisela, ker je bil tisti dan dežuren anesteziolog, ki ne daje EA.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.2.2006 13:46:15   
katjandraž
A, ja, je pa zastonj, samo srečo moraš imeti, da jo dobiš.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.2.2006 15:03:43   
nika
Zdaj v drugo bom 100% rodila z EA - zakaj bi trpela, tako kot pri prvem porodu??????

Nika

Nika

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.2.2006 21:02:50   
SANIKA
pozdrav tudi z moje strani,jaz še sicer imam veliko časa do mojega poroda ampak sem bila vedno odločena še preden sem zanosila da želim epiduralno rodit,priznam da sem zelo občutljiva in mislim da je ep zame nekaj najboljšega!ampak,baje  je s to ep v mariboru zelo slabo veliko punc je že reklo da se ti sploh anestezist ne javi na telefonuser posted image ,in moraš pol normalno rodit!a ve mogoče katera kak je s tem v mariboru je res tak!?user posted image

(odgovor članu nika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.2.2006 21:16:19   
rija
Jaz sem jo imela in če bi rodila še enkrat, bi jo vzela tudi tokrat. Samo veliko prej. Zdaj pa sem bila pogumna, da me nič ne boli, ker me res ni, pa sem jo dobila malenkost prepozno, tako, da sem večino popadkov kar močno čutila. Je pa res, da sem rodila ekspresno. Samo je bilo pa proti koncu zelo fajn, ker sem bila zelo sproščena, brez bolečin in sem lahko sodelovala z babico kot po priročniku za rojevanje. Tako nisem fasala nobenega šiva in z dvema potiskoma je bil mali zunaj. Če je nebi dobila, ne vem kako dolgo bi še lahko poslušala navodila babice in jim sledilauser posted image
Skratka jaz sem za epiduralno!

Neposredna povezava do sporočila: 22
14.2.2006 22:52:01   
POCA
Tudi jaz sem rodila z EA in si sploh ne morem predstavljat kako bi bilo v nasprotnem primeru. Tak porod sem si vedno zelela. Rodila sem v Postojni,  to je bil moj prvi porod, ki je minil v treh urah. Med porodom sem sodelovala in brez težav rodila. Ko bom naslednjič noseča si želim enakega poroda!!!! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 23
15.2.2006 7:34:46   
MarijaPo
Tudi jaz nameravam jet v Postojno na EA, upam, da ne bom prisla prepozno in mi je ne bodo hoteli dat.

(odgovor članu POCA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?