|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   epiduralna
26.9.2005 8:58:43   
tulifon
A mi lahko katera pove kaj več o EA? Sama sem prvič rodila naravno, čisto brez vsakega analgetika. Sedaj se odločamo za še enega člana in me je zelo strah poroda zato se s partnerjem pogovarjava o EA.Ali obstaja kakšna nevarnost zame ali za otroka? Ali jo dajejo samo do cca.15. ure ali cel dan? Ali se res ne čuti bolečin in kako veš kdaj pritisnit?
Hvala za vse odgovore.
lpuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: epiduralna
26.9.2005 9:03:18   
Udb
Za enkrat ti še ne morem odgovoriti iz izkušenj - samo iz teorije!

Nevarno baje ni (ok, kot ob vsaki zadevi obstaja določen % možnosti, da gre kaj narobe), na otročka sploh ne vpliva. Po enih teorijah podaljša trajanje poroda in poveča možnost epiziotomije in CR, ampak pri nas v porodnišnici so rekli, da to ni dokazano.

Ko je treba potiskat itak ne dobiš več doze analgetika, tako da čimbolj čutiš kdaj pritisniti!
Teoretično ti z EA itak samo odvzamejo bolečine od popadkov - jih vseeno čutiš.

Kar se tiče možnosti EA je različno od porodnišnice do porodnišnice. V PO se jo plača in je potem 100% da jo dobiš. V Nm je zastonj in skoraj ziher,da jo dobiš - še posebno če se prej zmeniš z anastezistom.

(odgovor članu tulifon)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2005 9:39:34   
bori
Živjo,
pred 3 leti sem v Postojni rodila z EA. Nevarno naj bi bilo v momentu, ko ti vstavljajo kateter v hrbtenico. Drugače pa po mojih izkušnjah to vseeno ni čisto neboleč porod. Odpreti se moraš 3 prste preden dobiš EA in to je pri meni trajalo dobre 3 ure, kar luštnih popadkov za predihavanje. Je pa potem vse lažje. Sicer čutiš vse in lahko "potiskaš" vendar je bolečina "Vzdržna". Če bom še 1* rodila in ne bo šlo, bom tudi prosila za EA.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2005 10:11:37   
babylove
Jaz sem rodila z EA in ne vem, kako bi drugače sploh zdržala, najverjetneje ne bi. Ne grem več rodit brez, ni šans.
EA ni nevarna, ima pa, kot vsak medicinski poseg, minimalno stopnjo rizika, da gre kaj narobe. Nevarnosti zate in za otroka torej ni.
Učinek EA je pri porodnicah različen, kar je odvisno od doziranja kot tudi od same porodnice oz. odziva njenega telesa. Nekaterim sploh ne prime, lahko se zgodi, da učinkuje npr. samo na levi ali desni strani telesa, nekaterim uspava tudi noge, ampak to so izjeme. Pri večini deluje tako, kot je treba.  
Bistvo EA je v tem, da nevtralizira bolečino ob pritiskanju glavice v maternični vrat, popadke pa kljub temu čutiš, in sicer kot nekakšne valove.

(odgovor članu tulifon)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kje živite?
Sandrin

samostojna hiša (49%)

večstanovanjska hiša (16%)

blok (30%)

dvojček (1%)

vrstna hiša (4%)

Število vseh glasov: 421

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!