|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   epiduralna
27.4.2005 11:12:40   
nina42
Priporočate epiduralno?:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   epiduralna
27.4.2005 11:26:13   
smrček
Če bi šla še enkrat rodit, se nebi odličila med epiduralni on klasičnim porodom. Najlepši trenutek mijega življenja je bil sam iztis in občutki pri rojtvu otročka. Porod ni noben bav bav. Kar se bolečin tiče, pa itak dobiš analgetik (v mojem primeri Dolantin - narkotik)

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   epiduralna
27.4.2005 12:43:55   
total
Se strinjam z Smrčkom:bravo:

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   epiduralna
27.4.2005 18:10:06   
patty
Sama sem epiduralno dobila sicer dokaj pozno (odprta sem bila že najmanj 6 cm), vendar mi je zelo olajšala porod (do takrat sem se že pošteno namučila). Kar pa se samega iztisa tiče - ravno tako ga čutiš, le boleč ni.:bravo:

Pozdravček,
Patty :sloncek:

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   epiduralna
27.4.2005 18:47:17   
puncica
Jaz je ne bi uzela, sem prvič rodila brez in ni bilo tako hudo, da tudi drugič ne bi mogla.:bravo: Sicer je pa bilo tukaj dosti debate o tem:
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=34182&idk=86
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=32712&idk=86
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=27009&idk=86
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=21994&idk=86 http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=35031&idk=85

LP pa še bi lahko pisala, sam iskalnik je treba mal uporabit, pa dobiš goro tem.:bravo:

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   epiduralna
27.4.2005 19:06:10   
sanja k
Jaz brez epiduralne ne bi več rodila:bravo: - sem prvič brez drugič pa z njo pa ti lahko povem, da je 100% RAZLIKA.jAZ TI JO TOPLO PRIPOROČAM.
Meni je en ginekolog sam rekel, da mi jo priporoča saj zakaj si ne bi olajšali poroda saj če te glava boli tudi vzameš tableto in ne trpiš bolečin.

Otroci pa se pri porodu tudi manj matrajo in pridejo na svet lepši in ne tolk zmatrani.:sloncek:kar je najbolj pomembno:sloncek:

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   epiduralna
27.4.2005 19:45:31   
mika
Če priporočamo epiduralno ali ne - verjetno tiste ki so rodile brez:bravo::bravo::bravo:vsa čast za pogum:bravo::bravo: in ki so imele lažji porod ti je ne bodo priporočale tiste pa ki so imele težji porod pa verjetno bodo. no tu smo še tiste ki smo rodile z ea.
Stvar je taka da je teško priporočat al pa ne - zato ker ne ve nihče kakšen porod bo. Mene je bilo poroda strah ko :hudicek::hudicek::hudicek::hudicek:,zato sem se odločila za ea. Od prihoda v porodnišnico do poroda je minilo 17ur in sem bila presrečna da mi je bilo olajšanih 7ur. Iztis sem normalno čutila, ker so mi znižali ea. Šivali so me 45min in nisem čutila ničesar-brez ea bi me verjetno zelo bolelo.
Tako da, odločitev je na tebi.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   epiduralna
27.4.2005 19:57:27   
polona2
Da.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   epiduralna
27.4.2005 20:21:09   
Lunca1
definitivno za, toplo priporočam

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
27.4.2005 20:38:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nina42)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   epiduralna
27.4.2005 21:11:41   
metaa
Jaz ti jo zelo svetujem, razen če imaš kakšne "komplekse" in meniš, da brez porodnih bolečin nisi prava mamica ali kaj podobnega. Če ti kaj operirajo, ti dajo narkozo in ne vidim razloga, zakaj si ne bi lajšali tudi porodnih bolečin. Hvala bogu, da je medicina tako napredovala.
Meni niso takoj našli vbodnega mesta pri vstavljanju katetra (se zgodi zelo redko), tako da so mi ga vstavljali celo uro, a sem vedela, da se splača potrpeti (saj ni sicer nič bolelo) in res je bilo, tako da je bil porod zame lepa izkušnja in tudi rodit me niti malo ni blo strah. Pri iztisu sem pa zelo dobro čutila, kdaj pritisnit, le bolelo me ni. Ker so mi bile prizanešeme tudi bolečine med "odpiranjem", sem imela dovolj moči za iztis, kar je najbolj pomembno za otročka (morda je kakšna po nekajurnem trplenju tako izmučena, da ji je treba celo z vakumom pomagat?). Torej, kar pogumno.
Absolutno ZA!!

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   epiduralna
27.4.2005 21:14:31   
snežinka *
Jaz sem prvič rodila brez in je bilo huuudooo!:(
Čez en mes. imam termi in se že dogovarjam za ea,
ker če pomaga samo za 1/3 manj bolečin, je že
nekaj.:bravo:

Odloči se za. Zakaj bi trpela, če ni potrebe????

snežinka:metulj:

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   epiduralna
27.4.2005 22:10:38   
Olivija
Živjo,

sem prvič rodila brez in ti povem, da sem po tretjem popadku zahtevala naj kar naredijo carski rez, ker meni so se zdeli popadki nevzdržni. Pa smo nekako preživel. Sem imela pa to srečo, da sem bila v dveh urah odprta in potem je šlo hitro in sam iztisk je bil neboleč.

Tako, da zdaj za v drugo molim, da bom čimprej odprta in da bo šlo še hitrej. Mal pa še vseeno premišljujem o EA. Samo tam me je pa strah stranskih učinkov (kakšni glavoboli) in kako bom potem vedela kdaj pritisnit. Bom pa še premislila :zmeden:.

LP

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   epiduralna
28.4.2005 8:57:11   
Bajska
Sama sem rodila z epiduralno in jo ZELO priporočam!

In še nekaj: prepričana sem, da če bi MOŠKI ROJEVALI, BI BI BILA EPIDURALNA ŽE UZAKONJENA KOT OBVEZNA!!!

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   epiduralna
28.4.2005 9:18:37   
Maxica
Tudi jaz sem rodila z EA in je bilo super. Iztis sem pa normalno čutila, tako da sem tudi sama čutila, kam pritiskati. Sama sem se poroda izjemno bala, ko sem se pa enkrat odločila za EA, sem pa porod pričakovala z velikim veseljem in mirnostjo. Priporočam, če te je strah bolečine. Srečno!:sloncek:

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   epiduralna
28.4.2005 10:54:25   
nina42
Vsem najnajlepša hvala za odgovore. sem kar skoraj 100% da bom rodila z ea, glede na to, da imate vse tako pozitivne izkušnje. Tudi je res, da smo mi (slovenci)še tako balkanski, da mislimo, da mora ženska trpet, ker drugače ni prava ženska. Na zahodu je pa epiduralna nekaj čisto normalnega in si sploh ne znajo predstavljat kako bi rojevale brez nje. Me zanima kdo bi se odločil za kako operacijo kar tako na živo oziroma "naravno"?! Saj malo pa moraš potrpet...
Jih že vidim kako stojijo v vrsti. Še enkrat hvala in lepo se imejte!:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   epiduralna
28.4.2005 11:10:47   
sminc
Če se imas kaj rada in hoces rojstvo svojega:sloncek:pričakati spočita in sproščena vzami EA. Nic bat- cutila bos vseeno, pritisk navzdol in tudi bolečine nekaj.
Jaz sama sem se full bala poroda in ce ne bi dobila EA bi trajalo dlje. Pa sem bila rešena v 3 urah in ceprav EA zaradi hitrega poroda ni 100% prijela bi se še 101% odločila zanjo. Ne vem zakaj je naravno" pri malce glavobola vzeti aspirin, rojstvo pa dočakat v bolečini. Najino:racka:sva pričakala v klepetanju in ce odstejem zadnjih 20 minut se nisem niti spotila dobro.
Lp od smine in Jakoba Eneja

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   epiduralna
29.4.2005 12:43:13   
pravljica
jaz pravim, zakaj ne, če je možnost...ampak mene vseeno ne more nobena prepričat za ea...pa ne zato, ker si ne bi želela poroda brez bolečin...ampak če bi računala na ea, bi me blo vsega skupaj že zdaj strah 8)

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   epiduralna
29.4.2005 23:10:03   
polona2
:zmeden2:

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   epiduralna
3.5.2005 19:34:48   
Anonimen
Oj!

Mene pa zanima če nobene ni strah tega, da lahko po ea ostane hroma?! Al so to sam govorice??!!

(odgovor članu nina42)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   epiduralna
3.5.2005 21:01:42   
Lunca1
Bolj govorice kot resnica. Meni je anastezistka rekla, da ne morejo poškodovat, ker ti gre noter s katetrom in ne iglo. Pa na razgovoru kot možne zaplete tega sploh niso omenjali.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?