|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   eno leto je mimo - prosim za pomoč
16.2.2005 8:25:56   
Maša26
Pozdravljene,
torej eno leto sva poskušala, sedaj sva se pa odločila, da gre najprej fant na spermiogram. Najprej se je hotel prijaviti samoplačniško k dr. Rešu v Dravljah, potem so mu pa rekli, da naj nujno prideva oba in sicer po možnosti z napotnicama. Zdaj me pa zanima, ali moram jaz na redni pregled k ginekologinji in me mora ona pregledat in ugotovit, kaj naj z mano, ali lahko pač pokličem in povem, da ˝rabim˝ napotnico za dr. Reša. Ma sej sem butasto napisala, ampak upam, da veste, kaj mislim.. V bistvu me zanima, ali mi te preiskave krvi, hormonov in to lahko naredi ona in bom pač ˝sitna˝, če hočem drugam ali te preiskave delajo itak samo tisti, ki so spec. za neplodnost.. Naj še povem, da moji G sicer ne zaupam najbolj in se je ne bi za vsako ceno oklepala..

Res bom hvaležna, če se da kateri kaj napisat o teh korakih..

LP! :kuza:
Neposredna povezava do sporočila: 1
16.2.2005 8:43:22   
biba77
Zacetne preiskave krvi ipd., ti lahko predpise tudi tvoja G, vendar bi jaz na tvojem mestu sla tudi v neplodnostno ambulanto ob tem (ker bos tako cakala na termin za prvi razgovor in lahko do takrat ze dobita izvide, ki jih potem prineseta zraven).
Napotnico za neplodnostno ambulatno dobis pri svoji G, tvoj dragi pa pri njegovi os. zdravnici/zdravniku.
:miska::miska::miska:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2005 8:58:23   
emaa
napotnico za spermiogram bo tvoj dragi dobil pri osebni zdravnici, če prideta k Rešu skupaj, on na to drugače gleda, ker je to problem obeh. Takoj vama na monitorju pokaže kakšno je stanje, čez dva dni dobi pošto z izvidi domov. Ker je šel moj mož drugič sam (pri Rešu sta vedno dva seprmiograma), ga je odpravil bolj na hitro.
Hormonske preiskave ti lahko da delati že tvoja G, ampak naj ti da napotnico že prej, da se naročiš, saj kar precej časa čakaš na termin v ambulanti. Ravno tako ti lahko naredi pregled, če imaš pregrado in kako je z O.

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2005 10:05:37   
Gea1
Jaz sem šla najprej h svoji ginekologinji in mi je dala napotnice za naprej.
Drugače pa je od ginekologa do ginekologa drugače. Eni se dosti potrudijo sami, eni pa te pač odpikajo z napotnico.
Na tvojem mestu bi šla najprej do tvojega ginekologa in mu opisala kako in kaj. Potem pa boš že videla, kaj se bo zgodilo naprej. In najboljše je, da si izbereš nekoga, ki mu boš zaupala, saj bo brez tega bolj težko.

Pozdravček! :kuza:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2005 10:21:24   
Mijavček
tudi jaz ti svetujem, da greš do G in ji razložiš situacijo. Mogoče ti bo že sama dala napotnice za preiskave. Povej tudi, da bi rada k dr. Rešu ker gre tudi tvoj partner tja, pomojem bo razumevajoča in ti bo napisala napotnico.
Bodi jasna in vztrajna pri izražanju želj. Bolje je je če začneš stavke z: jaz si želim, bi rada, se mi zdi smiselno... itd, kot jaz hočem in jaz zahtevam... Pomembno pa je da jasno in odločno poveš, potem te tudi bolj resno jemljejo.
Poskusi, pa boš videla, kaj ti bo G rekel. Če mu/ji še vedno ne boš zaupala, ga pa kar zamenjaj.
Srečno!

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2005 10:47:27   
anja 26
Pozdravljena!

Jaz sem kar poklicala in se naročila pri dr. Rešu v 14 dneh sva prišla na vrsto. K svoji G sem šla samo po napotnico in nič drugega. Dr. Reš me je pregledal dal napotnico za laboratorij in HSG to sem vse opravila v 5-ih dneh, pa mož je dal svoje "plavalčke".
Drugi obisk pri Rešu je bil čez ena mesec in prinesla sem sabo vse izvide (pri HSG ti jih oni dajo v roke, v laboratoriju pa sobili narejeni isti dan).Če ti povem po resnici dr. Reš izvidov sploh ni pogledal dokler ga niso jaz vprašala kaj kažejo izvidi?
Pol je šele komentiral. Nato me je pregledal in ugotovil da imam PCO in mi je dal klomifen. In zdaj papcamo tablete in upava na :duda:.

Anja 26:rozica:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2005 12:24:31   
Maša26
Najlepša hvala za odgovore!!

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2005 12:28:27   
Sisy
Anja, midva z dragim sva tudi pri dr.Reču naročena drugi teden....samo sem ob branju tvojga posta postala kar skeptična glede njega....Kako to da vama ni razložil izvidov? :ups:

Jaz sem pa slišala same hvale, zato pa sem se z ginekologinjo zmenila da grem prav k njemu....:ups:

Zdaj pa res ne vem več.....

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2005 12:29:44   
Sisy
uuups...Reš sem hotela napisat.....se opravičujem

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2005 12:41:03   
anja 26
Hojla

Tudi jaz sem slišala samo dobre stvari o njem, ampak ko sem bila tam in to dvakrat (enkarat bi že razumela slab dan).

Stara sem 26 let in njegov odgovor – saj je še čas. Povedala sva da se trudiva že od marca 2004 in da imava že 3 leta odnose brez zaščite- on pa: 3 leta in nič, če bi vsi malo seštevali in odštevali pa pazili kot vidva , sploh nebi potrebovali kontracepcije, ind…

Upam da bo pri tebi kaj bolj prijazen, zdaj sem na klomifenu 1 ciklus, moram it na UZ če sploh je do O prišlo (pa po njegovo ne kar takoj počakajte – se ne mudi).

Lp, Anja:rozica:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2005 12:46:38   
anja 26
A, kar se pa tiče izvidov, kuverto iz laboratorija sploh odpru ni!!! Z možem sva bila kar razočarana in upava da bova čimprej v naslednjih mescih:nosecka:, ker me ni lih velka želja it zopet k dr. Rešu.

:rozica:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2005 12:54:08   
Sisy
Tvoje izkušnje so vsekakor dobrodošle, a sem postala kar :(...Zdi se mi kot da ni dovolj da sem že sedmič (no ja, nekateri bi rekli da to še ni nič) dobila nezaželjeno M in seveda od same ga razočaranja rabila 2 dni da sem prišla k sebi, poleg vsega sem še zbolela (po mojem zato ker se tok sekiram), zdaj pa še tole o Rešu....Pa take hvale so padale na njegov račun! Ne morem verjet....

Razmišljam, da bi mu če bo enako ravnal tudi pri meni kar sama rekla oz.zahtevala tisto kar se mi zdi da je prav....Sploh ne vem več.....:(

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2005 13:01:28   
anja 26
Sissy, to je moja izkušnja upam da se tebi to ne bo zgodilo.

Veliko sreče,:rozica::angel:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2005 13:05:58   
Sisy
saj nisi edina, ki je povedala tako izkušnjo...Enkrat mi je ena od deklet na RR prav tako pisala na privat in opisala kako je prišla k Rešu polna pričakovanj potem so se ji pa vse iluzije v parih sekundah sesule....

Ne me narobe razumet, saj ne pričakujem ne vem kakšne pozornosti oz.tretmaja, zavedam se, da nas je ogromno s podobnimi problemi, ampak takšno obnašanje se mi pa vseeno zdi nesprejemljivo...

Mogoče pa je vseeno boljše da vse to vem, bom vsaj odšla k njemu z realno sliko v glavi in s tem, da vem kaj je za pričakovat....

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.2.2005 13:48:40   
Gea1
Tudi jaz moram povedati, da je dr. Reš sicer strokovnjak za neplodnost in vse čestitke, a odnos tudi z moje strani ni bil najboljši. Prvič, ko sva prišla tja, si je res vzel čas za pogovor. A ko sem bila tam drugič, totalen šok.
Je bil tako redkobeseden in čisto nič kaj prijazen.
Pa še izvidov spermiograma, ki ni bil delan pri njemu sploh ni hotel pogledati. Potem, ko sva delala spermiogram 1 x še pri njemu, pa izvidov sploh nisva dobila. Ko sva poklicala, so nama jih sicer takoj poslali, a ko je moj klical v zvezi s pojasnitvami spermiograma, je zopet bil tako neprijazen in ga je kar hitro odpravil.
Nisem bila zadovoljna, zato sem se tudi odločila, da ne grem več k njemu.

Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja in mogoče bo tebi čisto všeč. Če ne, pa se še vedno lahko prestaviš.

Bye, bye! :sloncek:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.2.2005 13:52:19   
Gea1
Sisy, pa kaj se ti ne zdi, da se malo prehitro obremenjuješ s tem. Sedem mesecev je sicer kar nekaj, a osebno sem mnenja, da je boljše malo počakat tisto leto, saj poseg v telo je vendarle poseg v telo. In kolikor ima lahko koristi, toliko lahko tudi škodi.
Moje skromno mnenje!

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.2.2005 14:20:26   
Sisy
jaz pa mislim da je vseeno boljše da prej ukrepam kot pa da mi "šele" po enem letu ugotovijo da je lahko kaj narobe.....Sicer pa par mesecev ne igra takšne vloge.....

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.2.2005 14:26:02   
Sisy
Gea, a veš da so me pa tvoje besede res zdele kr mal zadele....sicer z zamikom in seveda v dobrem smislu...

Mogoče se pa res preveč obremenjujem...Verjetno bo kar taprav čas da mal sama pr seb razčistim in neham tok obsesirat s tem...sej vem,sej vem...ni zdravo...

Vsekakor se bom potrudila delat na tem...

hvala ti ker si me postavila na realna tla...;)

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.2.2005 14:26:12   
Mijavček
Oj, sisy jaz se strinjam s tabo... če bi jaz čakala 12 m, bi 12x streljali v prazno....

Če te kaj boli, če imaš neredne M ali če je karkoli nenavadnega kar takoj do G. Če je pa sicer vse uredu, pa je prva stvar spermiogram, ki nobenga nič ne boli :)-, pojasni pa 30-40% neplodnosti.

Po mojem se po 7 mesecih že kar splača odpravit do g, saj preden prideš kje na vrsto itak potem že mine tistih 12.

Sploh velja za tiste, ki smo malo starejše. Lih danes sem slišala, da tostih 85%, ki jih naj bi zanosilo v enem letu velja za zdrav par do 25 let. Haloo? kaj pa ostali?

Lp Mijavček:muca:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.2.2005 14:28:02   
Sisy
hvala Mijavček....Mogoče se res nekatere preveč ukvarjamo z mislimi na :duda:, definitivno bom pa ukrepala že zdaj...ne bom čakala...kaj pa če je res kaj narobe...no sicer sem pa že itak naročena.....;)

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.2.2005 17:54:22   
Pia73
Jaz tudi za vsak povem, da je bolje počakat eno leto. Čeprav tale spermiogram nič ne boli je za moške sila neprijeten. Ne poznam nikogar, ki mu ne bi bil. Pa tale obisk v tej ambulanti tudi ni ravno prijeten,...

Vsak se pa zase odloči in tudi nosi posledice,....

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.2.2005 20:04:19   
miska2004
Jaz sem pa kar pri svoji G dobila napotnico za oba, v bistvu je napisala "obravnava sterilnega para", pa sem poklicala k dr. Rešu, in je sestra rekla, da je OK. Tko da mogoče mož/fant niti ne rabi it po svojo napotnico (predvidevam da mu ni ravno prijetno ;)

Hm, je pa tudi mene zdaj kar malo strah, jaz sem tudi slišala same hvale o dr. Rešu... Sisy, daj prosim sporoči, kako bo šlo, ker midva ga pa imava 28/2.

LP

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?