ronja
|
Nikoli nisem bila za enako oblačenje in sem rekla, da tudi, če bi imela dvojčke, bi ju oblačila različno. NO, potem prideta pa moji punci... Včasih dobimo kake obleke od sestric in so seveda tudi enaki modeli v dveh različnih številkah. Ok, super, mislim enkrat bo ena nosila, drugič druga. Potem kdaj naredim eni nekaj, druga bi imela točno enako obleko. Ne podobna, mora bit enaka! Ok, naredim, da ne bi bilo ljubosumja torej obema približno enako obleko (kak detajl drugačen, včasih isto blago, drug kroj, drugič obratno), ampak še vedno zgledata podobno. In si rečem, saj bo ena enkrat nosila, drugič druga. No, tu se pa pojavi problem: potem ko imata enaki obleki, bi pa obe istočasno nosili te enake obleke. Če eno tako oblečem, hoče nujno tudi druga takrat isto met oblečeno. Saj vem, da mlajši posnemajo starejše, samo pri nas gre to v obe smeri. In kaj je zdaj tu problem? Jah, povsod piše, kako ni dobro otrok v iste obleke oblačit, zato da dobijo svoj občutek individualnosti itd... ampak mojidve pa HOČETA bit enako oblečeni... Če ju oblečeva enako, sta čisto srečni in se jima strašno fajn zdi. Meni je v bistvu vseeno, a sta v enakih oblekah ali ne, samo škodovala jima ne bi rada. Torej: ali to lahko škoduje njihovemu razvoju, če otrok to sam zbere? Vem, da je neumno vprašanje, ampak bi vseeno rada bila ziher. Itak ju ne bi non stop enako oblačila, me pa zanima, kadar si izbereta, če je ok, če jima dovolim (vem, da potem ljudje hecno gledajo včasih, ampak to me ne briga ). po zdravi pameti bi rekla, da ne more škodit, samo potem pa ne vem, zakaj toliko opominjajo glede tega (ali je to mišljeno samo za dvojčke in non stop oblačenje v isto)?
|