Baucka
|
1. kako naj čistim nosek? Samo s fiziološko in potem on s kihanjem vse napravi...Dreganje s palčkami ali čem podobnem se pa ne upam...pumpice pridejo v poštev po 3 mesecih, a ne? Jaz ji ji tudi od vsega začetka čistila s svaljki iz mokre vate. Če ni muck pa pusti nosek pri miru. Fiziološko sem ji našpricala v nosek samo, ko je bila prehlajena in je imela zelo zamašenega. 2. Imam srbeče bradavice - kako naj omilim srbečico?Baje je to povezano s sorom...na nebu ima ene tri bele pikice...samo ne vem, če je to to...vprašanje je, kako naj mu z gazico in sladkano vodo to spucam?A moram samo enkrat "obrisat" ali malo zdrgnit?Pomaga tudi Daktarin gel - samo v dežurni lekarni ga niso imeli!!! V Avstiji se dobi krema Garmastan, je proti glivicam, namažeš bradavice in jih z dojenjem posledično dobi tudi otrok v usta in s tem preprečuješ sor. Stane 5 EUR. 3. Podiranje kupčkov - velik problem...kolca se mu vsak dan po dvakrat ali trikrat in izbruha podobno sesirjenemu mleku...kaj naj naredim???? Naša je tudi kolcala. Zato sem jo previjala vedno pred dojenjem in nikoli po dojenju. Ko podiraš kupčka jo visoko dvigni tako, da bo naslonjena na tvojo na zgornji del rame, da ne bo imela trebuščka skrčenega. Ali pa ga obrnjenega z trebuškom navzdol drži položno, tako da bo glavica višje od rite. Veljalo naj bi pravilo, če otrok ne podre kupčka v 3-5 min, potem ga ni. In če ti ne poliva in ga ne črviči, ga pač ni potrebno podret. Mi ga nismo podirali, pravzaprav zelo redko. Sem pa ji vzglavje v posteljci dvignila in tudi v vozičku je imela malo vzglavje dvignjeno, tako da če je slučajno bil, je lahko sam zlezel na površje. 4. Na enem učku, nad trepalnicami ter na drugem pod spodnjimi trpalnicami ima po eno belo pikico(kot mazoljček)...kaj bi lahko bilo to? Verjetno ječmenček, ne vem točno. 5. kako je z obroki hrane? Če dojiš na levi in desni strani, je to en obrok?Ali vse dojite po deset minut (pribl.) na eni in drugi strani?In če mu še ni dosti ponovite vajo - še enkrat leva in pol desna? Joj, čist sem zmedena!!! Jaz jo vedno dojim samo na eni, naslednji obrok pa na drugi. Kako dolgo hoče, je vedno sama zizo spustila, ali je zaspala ali pa bila sita. Nisem ji nikdar štopala, no gledala sem da ni blo prehitro. Naša je sesala zelo počasi, tako da je včasih trajalo tudi do pol ure. Ker pa je zelo lepo jedla, je zelo malo zraka pojedla zraven in ni blo kupčka in krčov tudi ne. 6. Včeraj je od 15 naprej bil buden kot sova...jedel skoz...zvečer sem mu za hec ponudila še adaptirano mleko in je popil 60ml!!!A to pomeni, da se je samo crkljal pri meni...jedel a nič...?????Sicer mleka imam dovolj - samo če cel dan dojiš...verjetno ti ga zmanjka...kako naj vem, če dost je????? Začela se bodo obdobja budnosti. Najprej si izbere en termin popoldan, čez čas pa enega še dopoldan. Jaz tudi nisem vedla kaj se dogaja, nonstop mi je na joški visela, saj tudi ona ni vedela kaj se dogaja. Je mislila, če je budna pač mora jest. In nato je polivala, ker se je preveč najedla. Po moje ni potrebno dodajat. Ob večerih imaš takšen občutek, da bo zmanjkalo. Zato je bolje, da dojiš za en obrok iz ene dojke, tako ti za večer še vedno ostane še ena polna dojka, če ti slučajno to sprazni. NE DODAJAJ VSAJ DO PRVE POSVETOVALNICE. Če bo pridobival lepo na teži je vse OK. Ko boš enkrat začela dodajat, boš kaj hitro na flaši pristala.