Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 17.7.2007 16:26:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali je inkubator "slabši"? Slabši. Kot adaptirano mleko.
|
|
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 17.7.2007 20:47:30
|
|
|
|
anajmad
|
Ne želi si tega,da boš svoje otročke videla v inkubatorju. To je res nadomestek maternice. Na EINT se osebje in zdravniki trudijo po najboljših močeh,da otroci v inkubatorju preživijo in da jim nudijo najboljši nadomestek matere in maternice. Včasih tudi adaptirano mleko pride prav.
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 17.7.2007 21:50:59
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Saj si tega ne želim...samo padlo mi je na pamet, če je to primerljivo. ČE se otrok ravno toliko razvije v enem dnevu v materi ali inkubatorju. Ker če logično razmišljam, bi znalo biti primerljivo..edino porod zna otroka toliko "izmučit", da je zaradi tega maternica manj stresna.
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 17.7.2007 21:58:34
|
|
|
|
Naja31
|
Nisem strokovnjak ampak dvomim, da lahko inkubator enako dobro nadomesti mamin trebuh. Je pa verjetno najboljši približek v primeru nuje. Po tej logiki, ženskam ne bi bilo treba biti noseče, ampak bi oplojeno jajčece postavili v inkubator in bi čez 9 mesecev bil dojenček.
|
|
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 17.7.2007 21:58:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Mal off topic, kdaj maš ti rok CUKR?
|
|
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 17.7.2007 22:01:39
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Je pa verjetno najboljši približek v primeru nuje. Po moje tudi tako. Enako pa ne more biti nikoli.
|
|
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 18.7.2007 7:21:40
|
|
|
|
puncica
|
Po moje se lahko tud primerja z adaptiranim mlekom.
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 18.7.2007 14:38:26
|
|
|
|
CUKRČEK
|
IZVIRNO SPOROČILO: hothien Mal off topic, kdaj maš ti rok CUKR? 1.septembra....rada bi zdržala še do konca tega meseca, potem sem pa na konju
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 18.7.2007 18:58:48
|
|
|
|
koala
|
Inkubator je samo približek, če bi bilo enako, se zdaravniki ne bi borili za vsak dan, ki ga otrok preživi v maternici. Že samo z vidika možnosti okužbe, je v maternici dosti manjša kot v inkubatorju. Pri vseh teh cevkah in kolikokrat so otroci prepikani,......
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 18.7.2007 19:25:29
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Pomojem ni primerjave. Definitivno je maternica najboljše.
|
|
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 18.7.2007 20:13:47
|
|
|
|
Daschi
|
En dan v maternici naj bi bil vreden toliko kot dva dneva v inkubatorju. Vsaj tako so rekli znanki, ki je bila noseča za dvojčke.
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 18.7.2007 21:00:00
|
|
|
|
Anonimen
|
sem gledala eno odajo, da nekje v južni ameriki (ne vem točno v kateri državi), namesto inkubatorjev uporabljajo kar matere. Nedonošenčka si dajo v rutico (kao sling varianta) in ga tako nosijo tesno ob trebuhu, da ga greje materina toplota. Tudi hrani ga mama. In tako je kazalo, kao je mama med nošenjem obešala perilo...v bistvu počela vse normalno, nedonošečke je pa bil ob njej. Ta varianta se je prikazala za zelo uspešno saj tako niso ločili matere od otroka. In tistih par mamic in nedonošenčkov, ki je kazalo so bili res dosti bolj zadovoljni in srečno videti in ne kot tisti v inkubatorju.
|
|
|
|
RE: en dan v inkubatorju=dan v trebuhu?? 18.7.2007 23:56:47
|
|
|
|
pajac
|
Problem se pojavi, ko otrok potrebuje kisik, cevko in aparat za dihanje, zdravila za vzdrževanje tlaka.... Saj se mi zdi da to kar so kazali v JA, lahko delaš, če je otrok le "uradno" nedonošenček (kg in starost) dobro razvit in potrebuje le opazovanje in minimalno dodatno nego, sicer ne. Menim, da inkubator nikoli ne more nadomestiti maternice in ostale stvari, ki jih otrok dobiva od mame. Če bi bilo tako bi vsi prezgodaj rojeni preživeli, le dalj časa bi bili v bolnici. Je pa to izhod v sili, ko se oceni, da je že sposoben prevzeti nekatere naloge sam za sebe. Mi mu pri tem lahko samo pomagamo... od njega je odvisno...
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?