|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ekološka čistila
7.9.2008 12:14:21   
smeja2
Zanima me katero firmo ekoloških čistil uporabljate? (tiste ki jih-ne mi pisat tiste, ki jih ne uporabljate) in kateri so najmočnejši?
Jaz mam za ročno posodo sonett. Poznam tudi almawin pa imela sem mehčalec almacabio, ki prav lepo diši.
Pralni oreščki mi pa niso glih najboljši za perilo user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ekološka čistila
7.9.2008 12:49:22   
Rožica I
Frosch.

ROŽICA

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2008 13:28:12   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Frosch.

tudi jaz...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2008 14:00:23   
April
almawin univerzalno čistilo za tla, kis, ecover

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
7.9.2008 14:40:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2008 15:26:22   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Frosch.

enako.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.9.2008 17:00:42   
Dashenka
Frosch čistila niso nič bolj eko kot katerokoli drugo čistilo.  Samo žabice so narisali na etikete.

vendar je to očitno dovolj, da "pali".user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2008 18:53:33   
s.
- Swisformovo univerzalno čistilo,
- čistilo za ročno pranje posode in
- čistilo za ročno in strojno pranje perila.
Zakon so!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
7.9.2008 20:26:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2008 22:37:01   
Spark
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jz tudi v glavnem uporabljam Frosch - pa veliko kisa (nasveti stare mame!): za pranje posode, perila, tal, ... npr. perilo perem tako, da uporabim malo kolicino praska (odvisno, koliko je umazano - itak je v vecini primerov samo presvicano), pa dodam kak deci kisa - parkrat sm probala, da sm prisla do razmerja, ki je ok. prasek za posodo zmesam ze v posodici v razmerju cca. 1:1, za ciscenje tal pa imam vroco vodo, malo praska in kake 0,5 dcl kisa. za lepsi vonj pa lahko vedno dodas se kako kapljico etericnega olja.
kis je zakon! user posted image

Kateri kis uporabljaš? Da še jaz sprobam.

Zanima me katero firmo ekoloških čistil uporabljate? (tiste ki jih-ne mi pisat tiste, ki jih ne uporabljate) in kateri so najmočnejši?
Jaz mam za ročno posodo sonett. Poznam tudi almawin pa imela sem mehčalec almacabio, ki prav lepo diši.
Pralni oreščki mi pa niso glih najboljši za perilo

Kje pa se to dobi?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2008 22:40:47   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Kateri kis uporabljaš? Da še jaz sprobam.

Jaz alkoholnega, kot so punce tu pisale. Sploh ne uporabljam več mehčalca in tudi praška manj, ker dodam kis. Res dobra stvar.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.9.2008 13:24:16   
smeja2
velik stvari se dobi v mercatorju - ta velikem v šentvidu
drgač maš pa prek neta od sonetta http://www.ekolife.si/si/
pa v vse bio trgovincah (npr. kalček v btc)

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.9.2008 16:23:03   
honey
Vem, da v prvem postu piše, da tiste, ki ne uporabljamo eko čistil, naj ne pišemo. Ampak sory, moram se javit. Tole s kisom mi je zelo zanimivo, ampak mi ni čisto jasno - se pravi uporabljate kis namesto pralnega praška? Pa to odstrani razne madeže s perila? Npr. madeže trave, soka ipd. otroške madeže? Kaj pa mehčalec, uporabljate? Ker se mi zdi, da bi potem moralo perilo smrdet po kisu user posted image  Pa ko čistite po tleh s kisom, potem tudi po kisu smrdi user posted image  Me pa to resno zanima, bom poskusila.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2008 16:29:42   
April
Tist čas, ko čistiš in še malo potem seveda smrdi. Ampak se hitro razdiši. Fajn se tudi okna pomijejo. daš v šprico, lahko tudi mal z vodo zmešaš. Za ploščice mi je pa super, ker ne pušča lis.
Pri pranju  perila, pa kis ni nadomestek praška. Ampak zarad kisa lahko daš manj praaška in je te bolj učinkovit. Jaz tega še ne prakticiram. Dam pa namest mehčalca in je peilo res mehko. Smrdi pa ne, ker tist vonj najbrž pri visokih temperaturah izhlapi.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.9.2008 7:30:57   
puncica
Moram rečt da sem včeraj mal brskala po eko čistilih in našla tole, kar mi je bilo zelo zelo zanimivo, ker iščem poceni naravna čistila, pa mi je vse tu mač predrago.
Tako in sem sprobala kupila alkoholni beli kis dodala vodo pikico detergenta in dala vseskupaj v šprico, tole pošpricala po štedilniku in se je čudovito ščistil, prav tako posoda, nič ni bilo mastno in sem bila fuuuuul pozitivno presenečena, tako da bomo tole zdej neki časa uporabljal da vidimo če se res lahko kosa vseskupaj s agresivnimi kemičnimi čistili. Pa še tale alkoholni kis sploh ne smrdi tako zelo in ko se zadeva posuši vonj izgine.

vir: http://mlmgorilla.com/naturalcleaningproducts/

Make Your Own Natural Cleaning Products!
Vinegar
Natural Cleaning Products
Uses: Vinegar is a great natural cleaning product.  It naturally cleans like an all-purpose cleaner. Mix a solution of 1 part water to 1 part vinegar in a new store bought spray bottle and you have a solution that will clean most areas of your home. Vinegar is a great natural cleaning product as well as a disinfectant and deodorizer. Always test on an inconspicuous area. It is safe to use on most surfaces and has the added bonus of being incredibly cheap. Improperly diluted vinegar is acidic and can eat away at tile grout. Never use vinegar on marble surfaces. Don't worry about your home smelling like vinegar. The smell disappears when it dries. Here are some uses for vinegar as a natural cleaning product.  You can use it many rooms of your house. Use it in the…
  1. Bathroom - Clean the bathtub, toilet, sink, and countertops. Use pure vinegar in the toilet bowl to get rid of rings. Flush the toilet to allow the water level to go down. Pour the undiluted vinegar around the inside of the rim. Scrub down the bowl. Mop the flour in the bathroom with a vinegar/water solution. The substance will also eat away the soap scum and hard water stains on your fixtures and tile. Make sure it is safe to use with your tile.
  2. Kitchen- Clean the stovetop, appliances, countertops, and floor.
  3. Laundry Room- Use vinegar as a natural fabric softener. This can be especially helpful for families who have sensitive skin. Add ˝ cup of vinegar to the rinse cycle in place of store bought fabric softener. Vinegar has the added benefit of breaking down laundry detergent more effectively. (A plus when you have a family member whose skin detects every trace of detergent.)

Lemon Juice
Uses: Lemon juice is another natural substance that can be used to clean your home. Lemon juice can be used to dissolve soap scum and hard water deposits. Lemon is a great substance to clean and shine brass and copper. Lemon juice can be mixed with vinegar and or baking soda to make cleaning pastes. Cut a lemon in half and sprinkle baking soda on the cut section. Use the lemon to scrub dishes, surfaces, and stains. Mix 1 cup olive oil with ˝ cup lemon juice and you have a furniture polish for your hardwood furniture. My favorite use for the fruit is to put a whole lemon peel through the garbage disposal. It freshens the drain and the kitchen. Orange peels can be used with the same results. This is a great natural cleaning product.
Baking Soda
Uses: Baking soda can be used to scrub surfaces in much the same way as commercial abrasive cleansers. Baking soda is great as a deodorizer. Place a box in the refrigerator and freezer to absorb odors. Put it anywhere you need deodorizing action. Try these three kitchen ingredients as natural cleaning products in your home.

< Sporočilo je popravil puncica -- 9.9.2008 7:31:30 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.9.2008 7:48:06   
orhideja75
tudi jaz sem do sedaj frosch. tole s kisom mi pa ni čist jasno. sem enkrat okna pomivala na tak način in mi je še celo popoldne smrdelo vse po kisu. sploh pa roke. vonj kar ni šel ven.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.9.2008 13:14:30   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

tudi jaz sem do sedaj frosch. tole s kisom mi pa ni čist jasno. sem enkrat okna pomivala na tak način in mi je še celo popoldne smrdelo vse po kisu. sploh pa roke. vonj kar ni šel ven.

kater kis si imela pa si ga razredčla z vodo 1:1?

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.9.2008 13:22:08   
orhideja75
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

kater kis si imela pa si ga razredčla z vodo 1:1?

beli kis, pa ubistvu sem ga mešala z vodo, ampak ne 1:1. recimo na 3 dcl vode/1 dcl kisa.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.9.2008 15:18:21   
puncica
hm pol pa nimam pojma, ker men pa ni nič smrdela kuhna user posted image , pa sem še posodo z njo pucala, pa štedilnik pa umivalnik, pa pult, tako da čudno, mogoče sem pa samo jaz tako neobčutljiva user posted image user posted image

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.9.2008 15:37:27   
kokoska007
ali me ve katera povedat ZAKAJ NAJ BI BILA FROSCH ČISTILA EKOLOŠKA?

jaz uporabljam predvsem njihov detergent za posodo in perilo, ampak ga nimam za ekološkega. samo zato, ker lepo diši. ni pa nobenih EKO in BIO znakov gor.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.9.2008 14:39:33   
karin412
Kolikor vem, Frosch niso eko čistila, so samo bolj razgradljiva-piše recimo 98% ragradljiva. To je že nekaj, ni pa eko. Saj jaz uporabljam tudi kaj od njih.

Za madeže uporabljam Sonnet milo z žolčem in je super (kakšen Vanish in podobno-se lahko skrijejo!). Imam tudi pralne oreške, a ne operejo dobro. Baje je boljši prašek ali tekoč prašek iz njih.
Ima pa Šampinka ekološka čistila (Mercator): prašek za posodo, čistilo za wc, za tla, steklo. To vse uporabljam od njih, ker je cenovno bolj poceni.
To kupiš v bio trgovinah,Mercatorju.

(odgovor članu kokoska007)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.9.2008 14:50:02   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Frosch čistila niso nič bolj eko kot katerokoli drugo čistilo.  Samo žabice so narisali na etikete.

vendar je to očitno dovolj, da "pali".user posted image user posted image user posted image

Jaz in sin sva alergika. In oba dobiva po froschu pike po telesu. Se pravi da je kar precej kemije v teh čistilih. Pa še draga so zraven. Jaz jih ne kupim več. So zeloooo daleč od bio in še dlje od antialegenskegauser posted image user posted image

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.9.2008 15:27:42   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Kolikor vem, Frosch niso eko čistila, so samo bolj razgradljiva-piše recimo 98% ragradljiva. To je že nekaj, ni pa eko. Saj jaz uporabljam tudi kaj od njih.

V skladu z EU direktivo morajo biti čista vsa čistila 98% biološko razgradljiva. Zato je reklamiranje Froscha, da so njihova čistila 98% razgradlijva enako zavajajoče, kot so na primer reklame za rastlinska olja, da so brez holesterola.
Drugače pa Frosch vsebuje čisto enake tenzide (ionske in anionske), kot na primer Ajax.

Še največ boste naredile dobrega za okolje z zmerno uporabo čistil.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.9.2008 15:40:54   
karin412
Zanimivo dashenka. Kaj pa pralni praški? (če katera uporablja-kateri so najboljši in cenovno ugodni)?

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.9.2008 13:37:40   
kokoska007

Pralni oreščki mi pa niso glih najboljši za perilo user posted image

glede pralnih oreškov sem mnenja, da niso primerni za pranje v novejših pralnih strojih. v starih strojih je bilo pol bobna vode in tam so se oreščki razmočili in oddali saponine. kje je voda v novih strojih ne vem, enostavno je ni vedeti, cunje so mokre ampak premalo, da bi oreščki kaj dali od sebe.

za pranje si lahko narediš raztopino. ampak ta drži le kakšen dan ali dva, potem se začnejo v njej razmnoževat bakterije. tako, da ne moreš naredit na zalogo ampak samo za spot.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.