Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dvig temperature pri BT, tudi če ni ovula... 19.9.2008 11:02:21
|
|
|
|
flor
|
BT se ne dvigne, če ni ovulacije. Ovulacija nastopi 2 dni pred dvigom ali na dan dviga temperature ali pa drugi dan povišane temperature. Za bolj natančno določitev O je treba upoštevati še druge znake npr. špikanje v jajčniku ali krvni madeži. Potrebno je edino vedeti kdaj se temperatura dejansko poviša. Mora biti vsaj 3 dni povišana. Jst sm si v knjižnici sposodila knjigo 'Naravno in zanesljivo' kjer je vse ful fiino opisano in razloženo. Priporočam!
|
|
|
|
RE: dvig temperature pri BT, tudi če ni ovula... 19.9.2008 13:56:10
|
|
|
|
Skye
|
BT se vedno dvigne po ovulaciji, ko prične rumeno telesce proizvajati progesteron, to pa je cca 12 do 24 ur po ovulaciji. Ko se torej dvigne BT, je ovulacija že mimo in zanositev praviloma ni več možna, če do spolnega odnosa ni prišlo že vsaj prejšnjih nekaj do največ 5 dni pred tem.
|
|
RE: dvig temperature pri BT, tudi če ni ovula... 14.10.2008 11:34:50
|
|
|
|
giotti
|
Dober dan eno nujno vprašanje, pupe, tiste, ki imate izkušnje... ker prebrala sem ful informacij, zdaj me zanimajo vaše izkušnje (praksa, ne teorija). KOLIKO DNI, MOGOČE CELO UR, PREDEN VIDIŠ NA TERMOMETRU DVIG BT, JE OVULACIJA? TOREJ, TISTE, KI VESTE, KDAJ IMATE OVULACIJO IN SI MERITE BT, KOLIKO PREJ JE PRI VAS OVLUACIJA? En dan, en dan in pol, dva dni?? Thx
|
|
|
|
RE: dvig temperature pri BT, tudi če ni ovula... 14.10.2008 15:20:11
|
|
|
|
pattaya
|
pri meni je O tam nekje 3 do 4 dni pred povišanjem bt
|
|
|
|
RE: dvig temperature pri BT, tudi če ni ovula... 15.10.2008 11:24:29
|
|
|
|
giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: pattaya pri meni je O tam nekje 3 do 4 dni pred povišanjem bt Hvala za tako zelo konkreten odgovor! Me pa še zanima, kako pa veš, da je 3 do 4 dni prej? Po čem točno sklepaš? Srečno
|
|
|
|
RE: dvig temperature pri BT, tudi če ni ovula... 15.10.2008 11:55:50
|
|
|
|
pattaya
|
To vem zato, ker ko nastopi O imam tipično sluz in tudi malo me špika po jajčnikih. Na ta dan imam tudi najnižjo BT (pri meni je to 36,5), potem se BT dvigne na normalo (36,7), in tam 3,4 dan se poviša na povišano BT (37,0 ali 37,1). Moraš si jo pa merit vsak dan preden zjutraj vstaneš, jaz si jo merim vaginalno. Lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako povečati možnosti za zanositevTo so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.