Roberta69
|
Jaz sem imela ta starejšega sina doma do 2,4 let in čeprav sem bila/sem na porodniški, sem se, po dolgem premisleku odločila, da je šel jeseni v vrtec (čez dva meseca smo pa dobili dojenčka) in sicer zato, ker se mi je zdelo, da bo čez zimo prov umiral, če bomo "omejeni" zaradi dojenčka, če bi bila pomlad, bi se morda odločila drugače - ta starejši je hiper aktivne sorte in je ful rad zunaj, za kakšne ustvarjalne zadeve pa ni glih zainteresiran, čeprav ga v vrtcu skupina potegne tudi v to. Zaradi bolezni pa mi nimamo nobenih problemov, ker ni bil niti en niti drugi še nikoli bolan, nekaj smrkanja in kašljanja, to je pa to. Pediatrinja mi je rekla, da če bo kriza, če bodo v vrtcu ful bolni, da naj premislim o tem, da bi bil doma, ampak ni bilo nič posebnega... Zdaj sem 3. in med ta mlajšim in novorojenčkom bo 15 mesecev razlike. Ta mlajšega niti slučajno ne bom dala v vrtec, ker bo za moje pojme še čisto premajhen (septembra še sploh, ampak tudi ko konec oktrobra dopolni eno leto). Tudi če še ne bi bilo , bi še eno leto ostal doma. Je pa zaenkrat karakterno veliko bolj mirne sorte kot ta starejši, skos nasmejan, zadovoljen, tako da mislim, da sploh ne bo nobenega problema. Ta velik bo pa še naprej hodil v vrtec, ker je meni in njemu všeč način dela v vrtcu, zelo dobro se razume s sovrtičkarji, rad ima vzgojiteljici in gre v vrtec zelo rad, jaz bom pa domači program bolj prilagodili maljši generaciji . Je pa seveda vsake toliko tudi doma, če izrazi željo oz. zdaj, ko so lepi dnevi, večkrat ostane doma, da lahko cele dan preživi zunaj, ker to še vedno najraje počne. Kdaj bom dala pa ta mlajšega in prihajajočega v vrtec, pa še ne vem. Najraje bi ju dala skupaj, ampak naslednjo jesen, prihajajoči še ne bo dovolj star (19 mesecev), tako da bomo videli.