|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dudo ven, roko noter ?
2.6.2005 21:58:56   
babylove
Naš mali si neprestano tlači rokice v usta, kar obe hkrati, če bi le šlo :zmeden: Do zdaj me ni toliko motilo, ker je celo pest noter tiščal, ampak zadnje dneve pa mu včasih uspe palec najt. Kako naj to rešujem? Ne vem kakšen pristaš dude ravno nisem, ima jo za zaspat, čez dan pa samo, če ne gre drugače. Naj mu sistematično dudo v usta vtikam, da se ne bo na palec navadil :zmeden2:? Ampak je pravi frajer, dudo si zna sam vzet ven in potem jo v eni roki drži, drugo pa hitro v usta :ups:.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dudo ven, roko noter ?
2.6.2005 21:59:44   
babylove
Aja in še to: ali ima lahko tlačenje pesti v usta slab vpliv na razvoj čeljusti?

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dudo ven, roko noter ?
2.6.2005 22:10:04   
Soncnica
Hoj!

Mi imamo čisto isti problem, s tem, da Jaša dudo vztrajno pljuva ven in ko ga nimam na očeh, takoj začne tiščati rokico v usta. Tudi pri nas ne manjka dosti, da bo ugotovil, da ima palec, to me malce skrbi, ker to lahko vpliva na zobke oziroma na čeljust, pa še sesljati lahko začne zaradi tega. Imamo Mothercare dude in grem ravno zaradi tega jutri kupit eno od Nuka. Bomo videli kaj bo...


lp

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dudo ven, roko noter ?
2.6.2005 22:20:13   
Anonimen
Mi imamo Nukovo dudo, vendar naš pikec dela enako kot vajin. Roke ima čisto rdeče in buhljaste, tako jih vlači po rokah. No, nekaj je k temu verjetno pripomogla tudi alergija. Pa pediatrinja pravi, da je to za to starost normalno. Pa mu pustim, kaj pa čem. Palca zaenkrat še ne najde, le parkrat mu je uspelo, pa sem hitro preprečila. Upajmo, da jih kmalu mine.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   dudo ven, roko noter ?
2.6.2005 22:36:02   
Ani 2
Zdravo!

Ja lahko se vam pridružim,ker imamo iste probleme kot ve.Duda ni več tako aktualna kot je bila pred časom in sedaj so bolj zanimive rokice-prsti.Naš ne sesa palca ampak kar celo rokico ali pa obe hkrati,saj bogega mlega srbijo dlesni in bodo verjetno kmalu zobki :zmeden:.Pediatrinja pravi da je to del razvoja in moramo pač našim malčkom pustit.

Lp.Ani2

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   dudo ven, roko noter ?
2.6.2005 22:54:51   
Pilar
Aha, naš dela isto....najprej so ble pestke, zdej pa palec in to tako prefrigano, da mislim, da je duda( ker se pred tem nekaj igra), in ko ga hranim isto...sem hotla že jst vprašat, kaj to pomeni

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dudo ven, roko noter ?
2.6.2005 23:01:19   
Magi*
to je čist normalno. pri nas tamala pesti že dolgo gloda, zdaj pa že zelo lepo z obema rokicama grabi stvari okoli sebe in hop v usta. je pa tudi palec že odkrila in ga tu in tam veselo cuza. pri nas z dudo že od začetka ni bilo uspeha, tako da se sploh ne trudim več. pa tudi sicer je boljše, če ni dude. sicer pa to še ne pomeni, da bo palec postal njen najboljši prijatelj in bo zaradi tega imela probleme. je pač faza v razvoju. če se bo to nadaljevalo predolgo, se bom pa začela sekirat.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   dudo ven, roko noter ?
2.6.2005 23:36:54   
Magi*
evo punce, sem našla neki na netu (sej tega je še več, sam je vse zelo podobno):

"More than three-quarters of infants suck their thumbs or fingers through the first year of life. For these children, thumb sucking is an appropriate and useful behavior that allows them to soothe and entertain themselves. A child usually turns to his thumb when he is tired, upset or bored. It is not unusual for a thumb sucker to simultaneously engage in other self-comforting behaviors like pulling at a strand of hair, touching an ear, or holding onto a blanket or stuffed toy.

Specialists agree that a thumb sucker younger than age five shouldn't be pressured to stop. The majority of children give up such habits on their own before they enter kindergarten. Even when the habit lingers past infancy, thumb sucking is rarely something to be concerned about. It does not indicate that a child has emotional problems or that he will still be sucking his finger when he's a teenager.

Nevertheless, about fifteen percent of children will continue thumb sucking past their fifth birthday. This is an age when teasing often starts, causing social difficulties for children once they reach school age.

Thumb sucking also can lead to dental problems. A child who is still sucking his thumb by age five, when permanent teeth start coming in, may develop an abnormal bite. In addition, prolonged thumb sucking can cause minor physical problems, such as chapped lips or cracked skin, calluses, or fingernail infections. If a child older than five or six is still sucking his thumb and is having difficulty stopping, parents ought to think about what they can do to help..." vir:http://www.aboutourkids.org/aboutour/articles/thumbsucking.html

pa mislim, da je tudi Freud imel teorijo o oralni fazi, ki nekako pade v to starost. se mi zdi. torej naj bi bilo to za razvoj otroka celo koristno.

pa lahko noč:rozica:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dudo ven, roko noter ?
3.6.2005 5:50:52   
Bina01
Prav nič fino ni ne duda ne palec. Ampak zgleda da nekateri pač nekaj potrebujejo.
Moj starejši je cela tri leta sesal palec. Čez dan se mu ga jemala ven, pa kaj ko je pa celo noč potem cuzal. Na njem je imel že prav velik in trd žulj.:( Prenehal je šele ko se je urezal in ga je peklo. Danes pa imamo težave z ugrizom.:(( K ortodontu hodiva že od 4 leta (danes ima 8 ) in mora delati vaje. Letos pa je dobil še "dudko", ki jo mora imeti v ustih tudi ponoči, da bi se mu čeljust popravila. Še danes jih od zobozdravnice in ortodonta poslušam zakaj sem mu pustila sesati palec tako dolgo.
SEdaj pa imam 2 meseca staro:duda: in ji ne bom pustila prsta. Že zdaj ji rokico menjam z dudo. Tudi kar naprej sesa in tlači roko v usta. Močno upam, da mi bo uspelo.

Zato raje priporočam dudo, ker jo lahko vržeš v smeti.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   dudo ven, roko noter ?
3.6.2005 7:25:04   
Anonimen
No, naš je tri leta star, pa sva un dan pri logopedinji. Je rekla, da dudo stran, vendar v primeru, da bi potem v usta vtikal prste, takoj dudo nazaj. Pol pa zastopi :zmeden2:

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   dudo ven, roko noter ?
3.6.2005 7:28:25   
**Petra**
Jutro!

Tudi moja mala počne iste stvari. Tudi ona je prebrisana in si dudo vzame že sama ven iz ust in ko jo hoče nazaj, ji tudi večkrat uspe in jo da nazaj v usta.

Verjetno prihaja obdobje, ko bo dobila zobke, ker ko ima v ustih palec ga ne "cmuli", ampak ga grizlja. Jaz ji, če to zelo zelo izrazito dela, dam dudo in se mal poigram z njo, da mičkeno pozabi na rokice. Če pa ji začnem rokice dat stran od ust, pa to hoče delat še toliko bolj.

Poskusi ga mičkeno zamotit s kakšno igro ali pa se začni z njim pogovarjat bolj naglas, da bo začel tebe poslušat in bo na rokice enostavno pozabil, ker bo to bolj zanimivo. Pri nas včasih to pomaga.

Upam, da bosta rešila ta problem.


LP, Petra

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   dudo ven, roko noter ?
3.6.2005 7:48:03   
sarči
Jutro!Naj se vam pridružim,meni se že meša,saj moja še med dojenjem tlači prstek v usta,pa jo lahko zamotim s čimerkoli,ne pomaga!Dudo pa pljuva ven kot obsedena,ji prav želodec obrne ko ji dam! Dohterca pravi,da ima močen sesalni refleks!Kaj za nardit??Nimam pojma,vse sem že probala,upam d jo bo enkrat minilo???:((:((:((

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   dudo ven, roko noter ?
3.6.2005 9:28:02   
HuAnita
Bi rekla, da je to razvojna stopnja, sicer pa so tudi meni rekli, da raje dudica kot palec. Fantova sestra si ga je zasesala do mehurjev, je morala v bolnišnico, tašča pa je vztrajala brez dude. Skratka, vsak se sam odloči, kaj je manjše zlo zanj.
Prinčipesa ima žal dudo zelo rada, brez nje ne zaspi, pa še ponoči jo iščemo, čez dan jo pa skušam zamotiti s čim drugih. je pa v fazi, ko ji rastejo zobki in sirota da vse v usta, zadnjič je čisto zglodala pas na avtosedežu, ko ji je duda padla.:zmeden2:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   dudo ven, roko noter ?
3.6.2005 13:32:56   
Minki
pest v ustkih lahko povzroči zamik dlesni

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   dudo ven, roko noter ?
3.6.2005 15:31:19   
spacey
Se vam pridružujemo s "problemom" s tem da Liam že nekaj časa pozna palec. Jst mu pustim, saj to počne le ko je močno zaspan in ne more zaspati ali pa ko je vejst lačen. Sem parkrat probala mu preprečit, ampak brez uspeha, tako da: pa naj počne če mu paše! Duda je tudi pri nas vedno manj aktualna, vendar še vedno dovolj zanimiva. Tudi jst mislim, da je to eno obdobje v njihovem razvoju, tako da tudi to bo minilo (upam!).

Lp
:kuza:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?