|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   duda v porodnišnico?
28.3.2005 21:41:32   
Naja31
Ojla punce,

zanima če ste s seboj v porodnišnico za vsak slučaj spakirale tudi dudo za :duda:?
A jo prej steriliziram? Samo, če jo zdaj steriliziram, in jo dam v torbo, bo do morebitne uporabe ze zdavnaj "ne-sterilna" :zmeden:

Hvala za odgovore!
Lp, Naja :nosecka: se 14 dni
Neposredna povezava do sporočila: 1
   duda v porodnišnico?
28.3.2005 21:47:41   
Urška*
Ojla!

Jaz sem jo vzela.

No, če te skrbi da bi bila takrat že nesterilan, pa ti jo dragi prinese v porodnišnico. Tako sem jaz naredila.

Pa lep porod ti želim.:rozica:

lp:)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   duda v porodnišnico?
28.3.2005 21:49:53   
malika
Jaz sem jo vzela. na sterilnost sem pozabila in je nisem prej niti prekuhala, ampak je vseeno živ :)-

saj ne rabi bil popolnoma sterilna. ti jo prekuhaj ali steriliziraj, če imaš sterilizator doma in bo to kar OK

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   duda v porodnišnico?
28.3.2005 21:57:19   
babylove
Vzami zraven za vsak slučaj, ampak mu je ne takoj v usta potisnit - naj bi se kakšen teden ali dva počakalo z dudo, če se da.
Steriliziraj pa daj tisti pokrovček gor, saj nima kaj bit.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   duda v porodnišnico?
28.3.2005 22:25:26   
tši
Živjo, jaz sem jo imela sabo. Bila v Lj.-porodnišnici in sem svojemu sinu dala že prvo noč.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   duda v porodnišnico?
28.3.2005 22:36:05   
Anonimen
Meni so malega po porodu odpeljali, ker sem dobila transfuzijo krvi in bila "prešvoh", da bi ga lahko imela pri sebi. In zjutraj, ko so ga pripeljali nazaj, je imel v ustih eno veliko, grdo dudo. :grrr:Skoraj bi me kap, ker sem bila tako proti temu, čeprav sem imela za vsak slučaj spakirano eno, ki sem jo prej doma prekuhala. A ne vprašaj, še kako rada sem mu jo potisnila v usta že naslednjo noč, samo da bi 5 minut spala. Pa je šla iluzija o tem, da naš otrok že ne bo imel dude, po gobe.:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   duda v porodnišnico?
28.3.2005 22:40:50   
Gina
Prekuhaj, spravi za v porodnišnico in ne kompliciraj! A misliš da jo boš v porodnišnici 5x na dan sterilizirala? Jaz sem jo dala vsem trem, ker kot pravi ena pred mano - tako si želiš vsaj malo odpočiti, da uporabiš tudi to.
Čim lepši porod ti želim!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 7:05:30   
Anonimen
Kar se uporabe dude tiče (moja je ja ne bo imela) se podpišem pod Blacky! In zdaj me bližnji zezajo zakaj ima Živa dudo8)8)!

Moja je pa imela prvo dudo nastavek od flaše in not vato! Grozzzzzaaaa! Sem komaj našla dudo za nedonošenčke!

Bojana

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 8:05:25   
piščanc
jaz sem jo imela sabo, samo je nisem potrebovala, osebje je bilo zelo prijazno, vendar mi je med sestra rekla, da naj jo spravim, da je ne vidi zdravnica :zmeden:. je pa odvisno koliko časa si v porodnišnici, razlika je že med tremi in petimi dnevi

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 8:16:07   
lutka
Tudi jaz sem jima dala dudo že prvi dan,pa sem bila kregana:hudicek:

Sem bila full razočarana ,nad Celjskim osebjem v porodnišnici.Je setra:grrr: videla ,da imata dudi,ko sem se šla tuširat in je šla povedat zdravnici,ta pa mi je potem solila pamet,da bi rajši videli,da bi bila brez dud........

jaz sem bila pa že tako fizično in psihično totalno izčrpana od nenehnega dojenja,da bi je poču film in sem se zjokala,ko en mali otrok:ups:

Konec koncev so to naši otroci in če si se odločila,da jo bo imel,potem jo naj ima

lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 8:18:11   
Anonimen
Jaz sem imela s seboj dve različni, eno Chicotovo navadno (kavčukovo) in drugo Nukovo anatomsko oblikovano - silikonsko. Chicotove obsolutno ni hotel, Nukova nas je pa rešila ogromno neprespanih noči in joka. Zgleda, da jim ene ustrezajo, druge pa ne. Prekuhala sem ju pa doma ter dala v prekuhano škatlico. To je čisto dovolj, kar se sterilnosti tiče.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 9:10:47   
maja&m
Jaz sem si nabavila dve dudi.Od tega je še ena vedno zapakirana.V bolnico nisem vzela nobene,ker si tudi želim,da bi se je ne navadil.In zaenkrat je še nihče ne pogreša.
Je bil pa štos,ko mu jo je dragi porinil v usta,ker mene ni bilo,pa je malček prokužil,da iz tega cuclja ni mleka in jo je fino ven pljunil.JUPI!!!!:bravo::bravo: Tak da...mu je ne bom silila!!

LP

Maja

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 10:32:11   
puri
Jaz jo nisem mela sabo in ker je tamal zadnjo noč tok jokal, so mi jo kar tam dali, samo jo že nasledni dan ni več maral in je tudi nikoli več ni hotel (se je kar davil)!

Drugič jo pa tut nisem mela sabo, pa jo tut nisem rabila, ker je bil pikec tok priden,.......no, doma sem mu jo pa vseen probala dat in od takrat je neločljiv od nje (sploh kadar je zaspan)!

lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 10:36:28   
Mina1
Absolutno jo vzami s sabo v porodnišnico, ker nikoli ne veš8).

Pri nas v LJ porodnišnici je bilo sicer tako, da so mu jo na intenzivnem oddelku dali, pa so potem vsaki mamici rekli, naj prinese svojo!!!

Sterilizirati: pač jo boš sprala pod vročo vodo. Čima manj kompliciraj;)

Naš pri :duda: se ni ločil od dude vse do tretjega leta in to točno v tistem tednu, ko sem imela napovedani CR pri drugem:duda:

Naš piškotek sedaj pa sploh ne mara dude, pa bi bila zelo vesela, če bi jo kdaj imel, ker duda :duda: potolaži. Naš pa kot da jo ne zna obdržati v ustkih:zmeden:

pa-pa Mina1

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 11:09:47   
Gina
V Postojni lahko dudo streilizirš vsak dan, tudi večkrat če hočeš, kakor tudi nastavke za dojenje. Pa nihče ti nič ne reče, če daš otroku dudo. S kakšno pravico pa sploh nekdo "napade" mamo, če se je tako odločila? Duda je odlična iznajdba in prinese več koristi kot škode. Če je pa kdo noče, pa mu jo ni treba uporabljat. Samo naj bo to svobodna odločitev vsake mamice.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 11:17:07   
piščanc
MIna1, jaz sem pri drugem tudi tako hotela, da bi imel dudo, pa je tudi ne zna obdržati v ustih, pomiri ga, če jo kdo drži, za par sekund. pa sem probala različne modele, pa nič :((
saj zdaj ni panike, samo pri enem letu, je pa fino, če se znajo pomirit z dudo.

v vozičku mu jo včasih tako podstavim, da ne more pasti ven, pol pa hitreje zaspi. mogoče pa se bo naučil, kako duda ne pade ven, jaz še zmerom upam:ups:, ker ga pomiri

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 11:22:51   
Mina1
NINOČKA: ja prov neverjetno je tole, 3x potegne, pa mu ven odfrči, neverjetno. Potem pa jok in stok, pa samo v določeni pozi bi se nosil, tako, kot ni preveč priporočljivo: tako,kot se kupčke podira:zmeden:

Tudi jaz mu v vozičku malo podstavim s tetra krpico, in včasih mi rata, da mu notri ostane. Ker potemne joka, očitno mu dudika prija, pa je ne zna obdržati :zmeden:,doma pa jih imamo kar 6 zanj, pa takole:zmeden:

ponoči oz. zvečer je pa res kriza.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 17:48:16   
Seven*
Mene so tako zelo svarili pred dudo. Sploh v materinski soli!! So rekli, da boljse, da je sploh nimamo v porodnisnico, ker bodo zdravnice hude! Pa sem jih upostevala. In kaj se je zgodilo? Prvic, ko sem videla svojega otroka, je imel na intenzivni negi dudo v ustih. Me je imelo, da bi sla nekoga razbit! :hudicek: Eno govorijo, drugo pa naredijo. Taka dvolicnost me zelo razjezi.

Pa se nekaj. Sem ze dozivela, da se nek otrok ni hotel dojiti, ker se je navadil na flasko. Da se pa nek otrok ne bo dojil zaradi dude, tega pa se nisem slisala..

Verjamem, da je za otroka boljse, ce svoj sesalni refleks tolazi na mamici, vendar tudi mamica mora preziveti. In dandanasja druzba nam ne omogoca, da bi imele skoz eno josko zunaj, pa malega na njej. Zal, ampak tako je.. Se celo delezen si ocitajocih pogledov, ce dojis v javnosti.

Grrrrr....

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 17:54:51   
india
Glede na to, da imam 6 otrok, vsi so rojeni v isti porodnišnici, imam zelo različne izkušnje: tavelike dve sta lahko dobili dude že takoj po rojstvu, sta jih lepo mečkali v ustih,pa sta bili normalno dojeni, zdravniki se niso nič bunili. Pri tretji so že malo bolj grdo gledali, a nihče še ni rekel nič, pri tamalih treh pa je že bil greh ponudit otroku dudo, a ko sem zdravnici pri Marku povedala, da mi je to 6 ti otrok, ter da ne mislim nič komplicirat, je bila lepo tiho. Na koncu Mark ni hotel dude do sedaj, ko pri skoraj 11ih mesecih včasih sam razmontira flaško, ter zaspi tako, da sesa cucelj od flaške.
Pa sem ga dojila skoraj 10 mesecev!

Aja, pa še to: kljub temu, da sta imeli dudo skoraj do 2 let, iamta taveliki dve zelo lepe zobe in pravilen ugriz!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 18:00:11   
Seven*
No, tole pise v Unicefovem pravilniku o Dojencku prijazni porodnisnici.. Vredno prebrati tudi ostali del..

naši porodnišnici želimo biti “novorojencem prijazni“:

* zato smo pripravili pisna navodila o dojenju za vse zdravstveno osebje;
* izobražujemo osebje o dojenju in kako izvajati pisana navodila;
* poučujemo nosečnice o načinu in prednostih dojenja;
* pomagamo materam dojiti že v prvih 30 minutah po porodu;
* matere, ki morajo biti ločene od svojega novorojenca, poučimo o tem, kako zadržati mleko ;
* dajemo novorojencem samo materino mleko, drugo hrano oziroma tekočino pa smo iz medicinskih razlogov;
* uveljavljamo “rooming in“, ki omogoča sožitje matere in otroka 24 ur dnevno;
* spodbujamo dojenje po želji novorojenca;
* ne dajemo dudk dojenim otrokom;
* pospešujemo oblikovanje skupin izven porodnišnice, ki z nasveti materam po odpustu lahko pomagajo pri dojenju;

Da se ne bom sla smejat zdajle..

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 18:26:52   
špelin@
Jaz bom dudko v drugo zagotovo vzela s sabo! Pri prvi piki nisem niti pomislila nanjo, ampak po grozljivih dveh nočeh, ko sem bila čisto fertik od nonstop dojenja in kronično neprespana, se me je usmilila nočna sestra, ki je naši brez besed zatlačila v usta cucelj od flaške (vanj je bila zatlačena gaza). Obe z malo sva se krasno naspali, drugi dan pa lepo nadaljevali z dojenjem :bravo::bravo:

No, tudi kasneje je dostikrat vlekla dudko, ampak ima krasne zobe ;)

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   duda v porodnišnico?
29.3.2005 18:57:04   
pika**
V drugo gre duda z mano v porodnišnico. :duda:
Tista grda duda z gazo - nikoli več.:ups:

Ker prvi malček druge dude ni maral, je zamenjal ta grdo dudo za prst.

Zdaj pa ortodont pravi ( 10 let kasneje ) , da ima odprti griz tudi zaradi tega, ker ni dudal dude ampak prsta.:zmeden:

Pa bodi zdaj pameten, kdo ima prav - eni so proti - drugi za !!!:kuza:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   duda v porodnišnico?
30.3.2005 7:49:09   
india
Ja, Seven, saj veš, za koga sp pravila napisana in zakaj????:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Če je logično, da uvajajo ROOMING IN in da so lahko ves dan pri porodnicah obiski, pa to ne samo očetje, ampak cela žlahta,...ne vem no????:zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
30.3.2005 10:46:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?