|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   duda pa flaša pa VRTEC
2.1.2006 20:58:32   
TaRe*
Pozdravljenje!
Prišlo je novo leto in z njim nove pustolovščine.
Naša se začne jutri.Naša Re gre prvič v vrtec.seveda bom nekaj dni zraven(upam vsaj,da me bojo pustili).Imamo pa  problemček.
Naša miška je namreč grozno navezana na dudo.Pa tudi na flaško,čeprav bi brez nje še mogoče šlo nekako...do spanje,pol bi blo pa jojjjjj.
Kako se to gre potem v vrtcu.A jih sploh lahko imajo?
A jo označite,al kako.....bolj ko se bliža jutro,več imam vprašanj.
::::.Pa kako naj jo napravim zdaj v temu mrazu?(gremo pa v jasli,leto pa pol je pa stara)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: duda pa flaša pa VRTEC
2.1.2006 21:12:44   
Anonimen
Ja, stekleničke so imeli označene, ko je Tibor hodil v jasli. Dudo najbolje tudi označit, če je nima pripete na ketnici.
Obleci jo pa v žabe in trenirko, pa kakšne nepremočljive hlače za s seboj, če gredo slučajno kaj ven. No, saj jutri še ne bo treba, ko boš še zraven, pa najbolje, da vprašaš, koliko imajo kaj hladno po tleh. Pri nas vrtec ni podkleten, po tleh je topli pod in je hladno. Posebno zato, ker so nekateri otroci, tudi Tibor, več ali manj skozi na tleh. Malo se vsedi na tla, ko boš tam, v igralnici, pa boš takoj videla. Jza mu zato dajem kar žabe pod hlače. Le da gledam, da zgornje hlače niso prav pretirano debele, ponavadi ima kar kavbojke. Za čez pa ali smučarske ali pa überhose, odvisno od tega, koliko je mraz.

(odgovor članu TaRe*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2006 21:31:56   
borovnička
Pri nas imajo otroci lahko preko celega dneva dudice pri sebi, tudi flaške, če želijo. Če pa se otroci odvajajo od dudic in flašk, pa to starši posebej opozorijo in jih potem probamo nekako zamotit, seveda če gre. Tako, da to ne bi smel bit problem. Dudico in flaško je fajn označit, da se vzgojiteljice ne lovijo preveč. Tudi če je dudica na ketnici. Otrok jo mimogrede vrže stran, potem pa se išče duda in se spet ne ve čigava je.
Za oblečt ti je že splišni povedala, jaz ti samo toplo priporočam, da ima tvoja punčica dovolj rezervnih oblek. Včasih se pač zgodi, da se kaj polije ali pa pride kaj čez pleničko, pa je fajn, da ima otrok rezervo.

Drugače pa vama jutri želim čimlepše jutro!

Pozdravček user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.1.2006 21:34:51   
TaRe*
Ja,hvala vama.
Bom jutri tole označila,samo da še vidim,kakšen način imajo v našem vrtcu.

Upam,da bo vse vredu.user posted image

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.1.2006 21:39:50   
andrejaz
V vrtcu imajo lahko dudo in flašo. Jaz flaške ne nosim vsak dan in ima kar skozi tam flaško z nastavkom za magični lonček. Naš Mark sicer ni pretirano navezan na dudo, jo pa potrebuje za spanje. Dude nima nič označene in jo ima tudi zmeraj v vrtcu, prav tako plišasto pikapolonico za zaspat.

Jaz ga za v vrtec ne oblačim v žabice, ker bi se skuhal zaradi vročine. Mu pa oblečem malo debelejše hlače in dokolenke. Mu pa do vrtca oblečem čez hlače še ene debele flis hlače. Ko pridem v garderobo mu samo zgornje hlače dol potegnem.
Najbolje bo da sama ugotoviš kako imajo kaj mrzlo po tleh in se potem odločiš ali jo boš oblačila v žabice. Prav tako upoštevaj ali je Re bolj tople ali bolj mrzle sorte.

Pa lepo se jutri uvajajte.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.1.2006 21:47:08   
Anonimen
Brez skrbi, tebi bo huje kot mali!!! Ona bo prav uživala. Za dudice in stekleničke pa so ti že tako predhodnice povedale - lahko jih imajo, pri nas so bile celo zelo zaželjene, tako da so našega vzgojiteljice uspele navadit na stekleničko, kar meni prej celo leto ni. Zdaj so spet pri kozarčku.

Jutri pa... čimlepši dan. Poročaj, kako je bilo!user posted image  zate, ker boš imela cmok v grlu... user posted image

(odgovor članu andrejaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.1.2006 22:33:26   
valči
Tare,dude in flaške so zaželjene,še posebej,če je otrok,navezan na te reči,se bodo prilagodile.Pri nas flaške označijo in ostanejo kar tam,kot copatki.
Tudi midve z Laro greva jutri v vrtec in sicer sem jo prejšnji teden že uvajala,v sredo jo bom najverjetneje že pustila.Bo pa jutri dopolnila 11 mescev.ji pa je bilo zanimivo,me ni kaj ekstra šmirglalauser posted image .Oblečene ima žabe,hlače,bodi,majčka,za ven pa kombenizion,pa rokavic ne pzabi,so bile vzgojiteljice hude,ker nekateri otroci niso imeli rokavic.Srečnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2006 21:32:15   
frutka_
Naš mali je tudi strasten odvisnik od vsega naštetega+pleničko/cartiko. Jaz mu vse zjutraj lepo zložim na njegovo poličko v igralnici in običajno se niti ne spomni. Na flaško mu nisem nisem pisala nič, ker ima vsak svoj predalček s stvarmi in vsak drugačno flaško. Dudico ima zapeto s tisto verižico na obleko. Pleničko pa dobi, ko gre počivat.
saj boš jutri malo z njo, ne?! Vzgojiteljicam povej kakšna je, kaj ima rada, kako zaspi, da pije iz flaške ipd..

Veliko sreče in pozitivne energije. Mamica, da ne bo tebi huje kot tamali!

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.1.2006 22:13:06   
TaRe*
No,pa je drugi dan za nami.
včeraj sva bile tam cca 2 uri.Je bla čist OK,tko da je rekla varuška,da kolkr jo je ona prečitala,bo v petek lahko že spala.user posted image Lepo se je igrala,pokazala že nekaj vragoli,pokazala otrokom,da so dobili novega komandanta itd.V skupini je 9 fantov in 4 deklice.Re je men se zdi največja v skupini(čeprav jih je kar nekaj starejših).Bil je še en fantek na uvajanju(reveža danes ni bilo več),in nača čenča si ga je prav sposodila.Vse kar je on vzel,mu je spulila iz rok.Ni pomagalo ne pregovarjanje,ne kreganje,niččččč.pol časa me sploh ni šmerglala.Jaz že vsa vesela,da ne bo nobenga problema,ko gre tista druga mamica na wc.naša samo da je slišala vrata,si že slišal...mamiiiiiiii,mamiiiiii...ne moreš verjet,kakšne radarje ima.user posted image

Danes pa spet.Zajtrk:se ga ni niti dotaknila,čeprav so ble crosante,ki jih ima rada,pa mleko prav tako.
Po eni uri in pol,so šli malčki iz učilnice na hodnik,kao na telovadbo.(da malo prezračijo)Jaz sem odložila klopa(en fantek me je posvojil in se cel čas carta pri meni....še sreča,da mu naša dovoli.Malo je čudno gledala,pol sem ji pa razložila,da je še majčken,pa da je žalosten,pa je blo vredu)in sem ušla.Najprej baje sploh ni porajtala,ko pa je,je blo pa joj.Baje da se je 15 minut drla,kot da bi jo iz kože dajali.je rekla vzgoj..,da so bili otroci čist paf,ker niso navajeni takega joka.Po 15 ih minutah prigovarjanja,ko se ni pustila ne prijet,ne pobožat,ne dude,ne flaše.....se je pa vzgojiteljica zjezala in je oštro rekla...zdej pa dost tega.Takoj k meni v naročje,pa se pocartat...naslednjo sekundo pa je bla tišina.To pa pri moji pali.user posted image No,bomo videli kaj bo jutri.
Drugače jih pa mi slečemo do žabic,one jim dajo še te dol in jih oblečejo v take dojenčkaste žabce(ne vem kako se jim že reče)na rami so za zavezat,no. Imajo pa ful toplo,kar malo preveč,tako da jih je večina tudi zgoraj samo v bodiju.
Pa pa..

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2006 22:14:43   
Jutra
Ja itak da imajo v jaslih še vsi malčki svoje "pripomočke". Samo vse skupaj označi z alkoholnim flomastrom, da bo lažje za vzgojiteljice. Potem pa to puščaš tam, ali pa vsak dan znova prineseš. Jaz na par dni operem dudo in flaške v pomivalnem stroju.user posted image

Ko pa si opisala prve izkušnje v vrtcu, me pa zanima, kaj pri vas nimate uvajanja, da bi se tvoj otrok postopoma navadil novega okoljauser posted image

< Sporočilo je popravil Jutra -- 5.1.2006 22:17:35 >

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2006 11:13:23   
TaRe*
Ja,ja..imamo.Saj zato pa sva bili prvi dan skupaj,drugi dan sem jo malo že pustila,tretji dan malo dlje...danes bo pa že spala tam.glede na to,da jaz že hodim v službo,nimam časa v nedogled,da hodim z njo,ker v bistvu je moj delavnik dop.da bi imela dopust ni šans,ker imamo sedaj po novem letu super gužvo v službi.Bila sem dva dni fraj,zdaj pa mi bodo šli še nekaj časa na roko,da bom lahko prihajala pop.,če me slučajno kličejo,da se preveč joka.
Danes jo bodo poskusile dat spat,pa smo zmenjeni,da pridem od 12 30 ponjo...pol jo pa peljem k babici in grem delat.user posted image

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.1.2006 21:24:13   
valči
Tare,jaz sem našo Laro uvajala pet dni,šesti dan je že ostala od 8-12.Tako da je tri dni bila sama tam,jedla,spala,vse superuser posted image .Je pa res,da je naša srčica zelo nezahtteven in prilagodljiv otrok.

Danes pa je domov prinesla koze,tako da bo spet domauser posted image

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.1.2006 21:25:24   
valči
Sem se zmotila pri uri.Lara je v vrtcu od 8-14. ure.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.1.2006 21:31:03   
artista7
V vrtcu otroke ponavadi postopoma odvajajo od dude, dajo pa jim jo, če je navezan nanjo, ko joka za njo ali ko gredo spat. Dudo in flaško samo podpiši (ker jih ima veliko otrok iste), da bodo vzgojiteljice vedle pa bo.
Veliko uspeha!

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.1.2006 22:31:03   
TaRe*
To z flašo pa dudo smo uredili.Dudo imata samo moja,pa še eden(vse ostale sta že odvadile.baje da kar pozabijo nanje,ker jih pridno pospravljata na poličko.)Flaško ima pa samo moja tako,tako da tudi ni problema.
Moram pa poročat,da je blo sicer malo joka,pa trme,ko je ugotovila,da je treba spat,ampak se je zmatrala in zaspala,tako da sem jo še čakala,ko sem prišla ponjo.Pa tudi jedla je,čeprav samo krompir,ampak je tudi to dobro glede na to,da je prvič sama .user posted image user posted image

Nekaj me je pa zmotilo.
Zjutraj so imeli za zajtrk mlčni zdrob.Moja ni sicer ust odprla,ampak če bi pa slučajno hotela jest,bi pa mogla ene trikrat po rpt.Imajo strašno male porcije.Za ene tri prste v tisti železni šalčki.To pa moji niti slučajno ni dovolj za fruštek.Če pomislim,da jo bom peljala potem že ob 6ih,bo pa že pošteno tudi lačna ob 8ih...pa pol do 11ih tudi s tem ne bo šlo,kjub temu,da jim dajo še kako sadje.ne vem,no...user posted image

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2006 21:10:45   
andrejaz
V našem vrtcu pa imajo lepo poskrbljeno za tiste otroke, ki zgodaj pridejo-
- ob 6.30 je zajtrk
- malo čez 8 pa imajo uradno malico (za večino je to sicer prvi obrok kot zajtrk)

Tare - preveri če imajo mogoče tudi pri vas kakšen jutranji obrok tako kot pri nas. Sicer se zajtrk posebej plača, ampak je minimalno.

< Sporočilo je popravil andrejaz -- 7.1.2006 21:12:13 >

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.1.2006 14:57:45   
TaRe*
Ja,saj možno,da imajo.Zdaj sem se spomnila,da je Tamara tudi imela,ko je hodila v vrtec.user posted image

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?