|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   drugic noseca- plavanje: da ali ne?
13.7.2005 18:40:47   
sicilija
Ciao
prva nosecnost se je koncala s spontanim splavom. Moja tasca je za razlog navedla plavanje v bazenu?!? Tega se nisem "prebavla", ampak sem kljub temu zdaj v drugo skepticna. Je res - ali ne? Sem bolj lene narave in plavanje je edina stvar, ki mi je vsec in ki jo prakticiram 3-4x na teden.
Ko sem v tretjem mesecu prve nosecnosti zacela krvaveti, se je to zgodilo po spolnih odnosih, zato je sedaj v nasi postelji zadeva na mrtvi tocki. Kdo mi lahko odpravi te strahove?
Hvala za vaso pomoc.
Pozdravcek vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
13.7.2005 18:55:33   
Anonimen
Mi je žal, da si prvič splavila in upam da bo sedaj vse OK.
Plavanje samo po sebi je za nosečnice zelo priporočljiva oblika rekreacije. To ti bo povedal vsak ginekolog. Problem je le v možnih glivičnih okužbah. Ampak potem bi morale vse ženske, ki imajo glivice kadarkoli v nosečnosti, splaviti, pa ne. Jaz bi se na tvojem mestu posvetovala z G., kako preprečiti morebitne glivične okužbe, ne da bi prekinila z rekreacijo. Ne upoštevati preveč mnenja tašče, še nas laikov ni treba. Če te karkoli skrbi, vprašaj svojo G., ki je strokovnjakinja.
Pa zdravo in lepo nosečnost želim.

(odgovor članu sicilija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.7.2005 19:25:17   
kimi
Plavanje ni priporočljivo od 8 meseca naprej baje. Če¸te veseli plavanje se vpiši v skupino kjer plavanje organizirajo za nosečnice tam je najboljša voda, ker če voda vsebuje preveč klora ali je pretopla lahko povzroči porod. Jaz sem se v prvi nosečnosti kopala v 7 mesecu bila isti dan sprejeta v porodnišnico ter par dni za tem rodila v 8 mesecu.

(odgovor članu sicilija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.7.2005 19:25:31   
Anonimen
To pa pravi dr. Pušenjak o športu med nosečnostjo na splošno:
Načeloma bi naj šport v nosečnosti ne imel nobenih negativnih posledic, predvsem ne pri zdravi nosečnici. Običajno sama nosečnica začuti, kdaj ji določena aktinost "ne paše več" in če ni "preveč zadrta športnica" (mislim na psihično odvisne, tiste, ki s športom nadomeščajo pomanjkanje "drugje" in na bolestno ambiciozne) bo prisluhnila svojemu telesu. Običajno se ovire začno pojavljati po 28. tednu, ko maternica postane večja in fizično preseže velikost "košarkarske žoge".
Od samega začetka nosečnosti odsvetujem le fizično nevarne športe, vsaj v angažiranem smislu, pri katerih se pojavljajo večje hitrosti in/ali padci (kolo, smučanje, alpinistično plezanje, ježa ipd.) predvsem zaradi možnih posledic po poškodbah, ne toliko zaradi neposrednega učinka na nosečnost, saj je takrat pogosto potreba po RTG slikanju, daljšem nepremičnem ležanju ipd., kar je za nosečnico in/ali nosečnost lahko nevarno.

Torej ni nič narobe, če plavaš, rekreacija zarodku ne škodi. Sama mislim, da ima plavanje lahko celo pozitivne učinke, ker se ti bolje počutiš potem. :rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu sicilija)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.7.2005 0:05:33   
lelaval

Mislim, da so ti predhodnice dobro razložile (posebej Ankica), da je plavanje v začetku nosečnosti celo priporočljivo (še posebej, če si se že prej tako aktivno ukvarjala z jim). Jaz sem se še v začetku tretjega meseca vozila po toboganu, pa je bilo vse O.K.
Sicer pa, saj vse vemo, da šale in vse drugo o taščah ni iz trte izvito. :)-:ups::)-

Želim ti lepo nosečnost s čim manj težavami,:rozica: tašči pa le povej, da ti tisti prvi otrok pač ni bil usojen in ni krivo plavanje. Da si ne bo domišljala, kako ima vedno vse prav in vse ve.

(odgovor članu sicilija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.7.2005 8:10:54   
štručka
Jah, tudi moja tašča je "pametna" okrog moje nosečnosti pa sem ji že pred tedni pokazala, kako daleč lahko z jezikom seže. Najprej sem ji razložila, da nosečnost ni bolezen, nato pa, ko mi je natresala razne nasvete (skoraj "ukaze"), sem ji (z grdim pogledom)razložila, da če me bo kaj zanimalo, se bom obrnila na strokovnjake.
Najbolj mi gre na živce, ko mi nekaj trdi , kar je v totalnem nasprotju s tistim, kar mi je rekel ginekolog.Potem pa si še upa bit korajžna in trmasto zagovarjat svoje...

Bi pa vseeno na tvojem mestu poklicala svojega ginekologa in ga vprašala, če konkretno tebi priporoča plavanje. On bolje pozna tvojo situacijo in ti bo lahko strokovno svetoval. Tale forum pa resno vzemi le kot "laično posvetovalnico", kjer vsaka nosečka svetujeglede na svoje izkušnje.

Lepo nosečnost ti želim, za sledno po so nujno potrebni tudi pošlihtani odnosi s taščo;).

(odgovor članu sicilija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.7.2005 8:14:15   
urbancek
Pusti taščo in ostale pri miru. Ne meni se za njihove bolne opazke, saj tako ne znajo drugega, kot obtoževati. Plavanje je priporočljivo, razen če je nosečnost rizična. Vprašaj svojega g., on ti bo vedel najbolj svetovati, glede na to kako poteka tvoja nosečnost. Me smo lahko pametne, ampak vsaka ženska je drugačna, kot tudi nosečnost. Ne sekiraj se po nepotrebnem. Vprašaj ga tudi glede seksa. Mi tri nosečnosti nismo skoraj nič, ker so bile vse rizične, sedaj pa ni nobenih ovir.
lep pozdrav

(odgovor članu sicilija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.7.2005 9:07:27   
tina104
Pazi samo na to, da voda ne bo pretopla - priporočljivo nekje 28-30 stopinj (ker pretopla voda lahko povzroči splav ali prezgodnji porod, samo to je ponavadi, če ima 36 ali več stopinj).

(odgovor članu sicilija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?