Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
drugi položaji rojevanja 19.8.2005 13:52:28
|
|
|
|
afrodita
|
Dva poroda imam za sabo, naslednjega pa že komaj čakam v oktobru. Prvič in drugič sem se hitro in lepo odprla, prvič s svojimi drugič z umetnimi popadki, potem pa nismo in nismo rodili, ker se bebica ni spustila. Obakrat je morala babica potem pritisniti na trebuh. Kolikor mi je znano iz ranih literatur Slovenke še vedno rojevamo v najbolj nemogočem položaju, torej leže, na koncu ti pa še tazadnjo dvignejo (no, pa pejd kakat leže...). Ker sem tokrat bolj pridna in se ukvarjam z jogo :sloncek:, bi bila zelo vesela, če bi imela možnost poskusiti rojevati čepe ali v kakšnem drugem bolj naravnem položaju. Med drugim sem nedavno tudi prebrala, da bi v čepečem položaju lahko ženske rodile z enako truda kot sedaj tudi 10 cm večjo glavico. Je katera vendarle rodila kako drugače? Kje in kako se je dogovorila za to možnost? Hvala za odgovore! 9nebesa
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.8.2005 13:56:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 19.8.2005 16:00:54
|
|
|
|
BibaJ
|
Jaz tudi nisem skoz ležela, ampak mi je na koncu najbolj pasalo ležat:sloncek:. Smo različne.
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 20.8.2005 11:51:51
|
|
|
|
Grascakinja
|
Si ne predstavljam drugače rodit, kot "klasično" - ne vem, zakaj je toliko šimfanja čez to "metodo", meni so lepo dvignili vzglavje, saj nobena ne rodi čist ležečki. V čepenju bi imela pomoje vse mravljinčaste noge in bi dol padla ob popadku...pa še presredka ti ne morejo varovat. Pa za tole "metanje" na trebuh, tudi ne vem, zakaj je toliko protestiranja, meni je ful pomagalo in ni bilo nič neprijetno, babca se mi je lepo naslonila na trebuh in pupa je bila hop cefizelj zunaj. Brez tega bi pa še trajalo.
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 20.8.2005 12:04:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni niti vzglavja niso dvigovali, ker mi ni nič pasalo, samo ležat na levem boku... Niti slučajno si ne znam predstavljat v tistih bolečinah še katere druge mišice matrat, res ne. Jaz sem očitno lenoba, samo za ležat :)
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 20.8.2005 13:08:27
|
|
|
|
urbancek
|
Meni so rekli, da lahko hodim ali grem na žogo, pa sem glede na to, da sprva niso bili hudi popadki, kar lepo predremala, mi je bolj to pasalo, pa še počivala sem vmes med popadki. Tudi sedaj ne razmišljam, da bi spreminjala sistem. Lp
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 20.8.2005 14:04:01
|
|
|
|
Seven*
|
Jaz pa sem imela katastrofalno potrebo po tem da vstanem in hodim. Pa niso dovolilil. Zakaj si zenske tega zelijo? Kaksna pa je razlika med iti na veliko potrebo leze ali stoje? Velika. Porod vertikalno lepse napreduje, ker sila teze naredi svoje. Vsi "primitivni" narodi rojevajo stoje, cepe, sede.. Zato so tud porodi bistveno krajsi. Glede presredka.. Ja, res ga ne more tako varovat, vendar v cepecem polozaju prakticno ne prihaja toliko do raztrganin, ker je tkivo fajn raztegnjeno.. Pa tudi polemike obstajajo okrog epiziotomije, koliko je sploh smiselna?!?! :zmeden: Ce pa kateri pase na hrbtu, pa hvala bogu da tako rodi..
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 20.8.2005 18:14:18
|
|
|
|
BibaJ
|
Seven, zakaj pa so ti prepovedali vstati? Jaz sem imela imela umetne popadke pa sem lahko vstala in hodila, sicer samo okrog postelje. Pa celo babica mi je sama to predlagala. Si mogla pa res imet smolo. Bo pa drugič boljše!:sloncek:
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 20.8.2005 18:24:12
|
|
|
|
Seven*
|
Ko plodovnica odtece skoraj nikjer ne dovolijo vec vstati. Vzrok je v tem, da bi lahko prislo do izpada popkovnice in prekinitve dotoka krvi otroku. Pa se CTG-ja ne mores imeti gor in je menda tudi to vzrok.. Zal.. V MB skoraj nobena ne sme vstati, ce ji je odtekla plodovnica..
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 21.8.2005 8:56:03
|
|
|
|
Sneguljcica
|
Jaz sem rodila v Ce in sem lahko med porodom hodla okrog. Voda mi je itak začela na vlko odtekat že 24 ur preden sem šla v porodno...G je samo prečekirala kakšno je stanje in ker je bla glavica ze tako nastavljena ni blo strahu da bi popkovnica ven padla. Men so pustil da sem se prestavljala iz enega polozaja v drugega, še celo na wcju sem lahko cepela med samim porodom-nekje urco me je babica pustla na wc (sicer je stala tik za vrati)...sam mi je to veliko pomenal, da sem mela filing da sem mal sama pa da mi pustijo delat kar mi v enem trenutku najbolj ustreza...Morem rect, da je bla tista ura zlata vredna, saj sem se tam najlepše odpirala...pol sem mela pa dost pa sem sla se mal na žogo ob lestvi migat...ko sem začutla potrebo po potiskanju sem pa itak rajs bla v klečečem položaju in kasneje v ležečem...Jaz bi znorela od bolečin če bi mogla cel porod lezat na mir...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 21.8.2005 10:30:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 21.8.2005 15:51:10
|
|
|
|
BibaJ
|
Sem rodila v MB. Porod pa so mi sprožili, ker ni bilo več dovolj plodovnice (4 dni čez rok). Pa v porodni mi je primarij Pelkičeva še predrla mehur, da je še to kar je bilo, ven steklo. So mislili, da bom kmalu rodila pa ni šlo po načrtih. CTG sem tudi večinoma imela gor ali pa so me tačas odklopli. Mogoče pa sem imela malo sreče z osebjem:sloncek:. A izpad popkovnice pomeni zdrknjena popkovnica? To imam, namreč, napisano na izvidu. Bi pa malo težko 12 ur popadkov (na 2 do 3 miniute) preležala.
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 21.8.2005 23:37:18
|
|
|
|
Anonimen
|
BibaJ, jaz sem imela skoraj enak primer kot ti. Porod so mi sprožili, ker ni bilo več dovolj plodovnice, prav tako 4 dni čez rok. Mehur so mi predrli pri 2 cm. Od vstavitve gela za sprožitev popadkov do poroda je minilo 8 ur. Res pa je, da ko so mi predrli mehur, nisem smela več vstati. Seven, lahko te potolažim, v primeru, da ti ne bo odtekla plodovnica, se lahko giblješ, jaz sem imela na sebi prenosni CTG. Super stvarca. Šetala sem po dnevni sobi, CTG pa je babica hodila opazovat v mojo porodno sobo.
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 20.9.2005 21:44:34
|
|
|
|
janč
|
jaz sem tud ležala in to 14 ur
ubogala sem kakor so rekli nimam kaj, čeprav je blo kar hudo, kajti bila sem tudi na umetnih popadkih
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 20.9.2005 22:15:40
|
|
|
|
Marogica
|
Pri prvem porodu sem večinoma teh 13 ur preležala, rodila pa sem na boku, zgornji del telesa na možu, spodnji na postelji-v črki L. Še sedaj ne vem, kako sem prišla do te poze.
Drugič sem rojevala 12 ur, sem smela na wc, sem hodila okrog postelje in nekaj popadkov (skoraj 1,5 ure) prestala (to mislim, da sem stala), vendar mi ni pasalo, ker ko je prišel popadek, sem se na posteljo nagnila, ker sem imela občutek, da mi bo vse potisnilo navzdol. Ampak to je bil žal samo občutek. V tej 1.5 uri se nisem odprla niti za centimeter, kljub stanju, umetnim popadkom!!! Obakrat pa sem rodila v MB
No ja, se vidi, kako smo različni
Želim ti lep in čim krajši porod
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 21.9.2005 8:44:42
|
|
|
|
rija
|
Sicer bom rodila prvič, me pa zanimajo alternative pri oblikah poroda. Zanimam se za porod na rimskem kolesu, ki ga žal pri nas nikjer nimajo, in si grem tole zadevco ta teden tudi ogledat. Bom poročala.
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 21.9.2005 9:39:22
|
|
|
|
Anonimen
|
nism brala vsega. napišem pa to da sem rodila z ea in kako drgač k leže bi težko rodila, saj noge ne ubogajo mi je tko čist ustrezal
lp, lara
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 21.9.2005 13:59:33
|
|
|
|
Andy13
|
V Izolski porodnišnici (menda, še nisem rodila, vendar so mi to povedale prijateljice) dovolijo hojo, pa ležiš kakor ti paše, na boku...na koncu pa pritisneš stegna k sebi in menda je tako iztis najlažji.
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 21.9.2005 17:55:46
|
|
|
|
Wahoo RR
|
jaz sem bila v sobi z vsemi rekviziti...pa kaj ti pomagajo, če ti odteče plodovnica...kot meni...samo ležat...nč druzga...
sploh si pa nisem mogla predstavljat sebe drugače kot na hrbtu z dvignjenim vzglavjem...je blo prehudo
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 22.9.2005 8:42:39
|
|
|
|
žužu
|
v postojni lahko rojevaš sede, med popadki lahko hodiš.
meni je odtekla plodovnica, pa sem zadnje popadke predihala stoje. rodila pa v ekspresnem času, ker sila težnosti res naredi svoje.
|
|
|
|
RE: drugi položaji rojevanja 26.9.2005 13:01:37
|
|
|
|
Ali1
|
Moja kolegica je ze 3x rodila (v Izoli)- ČEPE... niti enkrat ji niso rezali presredka, ceprav je bil tazadnji- fantek kar velik in tezek- sicer tudi ona je kar velika .. in je ful zadovoljna... tudi hitro je slo... Lep pozdravcic vsem !
|
|
|
|
drugi položaji rojevanja 26.9.2005 13:57:36
|
|
|
|
Eviii
|
jaz sem zadnjič gledala eno oddajo na discovery-ju o otrocih in rojevanju. povedali so, da je najboljši položaj za rojevanje, da se nekam opreš (na primer nekje se oprejo na drevo), skratka čepe ali kleče ali stoje (oprta na posteljo). v tem primeru je, baje, najmanj bolečin pa tudi najhitreje se stvar odvija. je pa drug problem: ene ne morejo videt krvi pod sabo... in te, baje, pri porodu ne manjka
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?