Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 3.7.2007 13:14:21
|
|
|
|
MARTINŠČICA
|
Hojla, kako in s čim pritegniti prvorojenca (nečaka), ki bo dobil novega bratca ali sestrico, da bo lahko sodeloval v procesu in se ne bo počutil "odstavljenega na drugi tir"? Vem, da imata glavno vlogo pri tem njegova starša, pa vendar. Ko pride drugi otrok na svet, vsi pridejo pogledat slednjega, jaz bi pa rada tudi njemu posvetila nekaj pozornosti, češ, veliki brat, skrb za dojenčka, pomoč mamici in očku ... in bila pri tem izvirna. Star je skoraj 5 let. Kaj naj mu podarim? Razmišljam o nekakšnem Dnevniku, kamor bo kaj narisal ali napisal svojemu bratcu ali sestrici v spomin, ali pa barvice, da bo kaj lepega narisal za dojenčkovo sobo? Ali pa kakšno glasbilo, da mu bo zaigral ... Kakšne so vaše izkušnje s tem???? Hvala.
|
|
RE: drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 3.7.2007 13:17:43
|
|
|
|
srki
|
Izkušenj nimam, jaz bi ga na bratca ali sestrico pripravila samo s pogovorom.
|
|
|
|
RE: drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 3.7.2007 13:20:27
|
|
|
|
MARTINŠČICA
|
Ja, se se popolnoma strinjam, ampak to naj storijo straši. Jaz bi kot teta rada kaj bolj inovativnega zanj, ker smo precej skupaj in je bolj ustvarjalnega narave. Pa lepo se mi zdi, da ko prideš dojenčka pogledat, še kaj lepega podariš večjemu otroku, pa tukaj niti podrazno ne mislim na igrače, ker jih ima že tako preveč.
|
|
RE: drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 3.7.2007 13:22:41
|
|
|
|
viv_
|
Na to temo trenutno poteka kar nekaj debat: na vzgoji je vzogja sorojencev, pa na otroci se mi zdi, je ukvarjanje s 1. otrokom... Kaj naj ti rečem, če so starši in okolica normalni, se da vse. Pri nas so vsi, ki so prišli Zarjo gledat prinesli še neko malenkost za Mirno. Saj je razumljivo, a ni... Jaz tudi, če ima en rojstni dan nesem za bratca/sestrico kakšno malenkost, pa če takoj samo sladkarije ...
|
|
RE: drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 3.7.2007 13:23:12
|
|
|
|
Putka
|
Fajn bo že, če se boš z njim kdaj ukvarjala. Moja sestra pelje starejšo v zoo ali kino, jo tako zaposli in mene razbremeni. Ko bo dojenček malo večji, 2-3 mesece, pa ga lahko s starejšim peljeta na sprehod, gresta na sladoled. Moja starejša je v fazi risanja, se sestrična z njo usede in packata, pa meni kaj nariše. Darilo - foto za 1x uporabo, da poslika dojenčka..
|
|
|
|
RE: drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 3.7.2007 13:23:13
|
|
|
|
srki
|
Lahko pa kaj skupaj ustvarita, npr. kaj za dojenčka, kakšno zgodibco napišeta oz. narišeta, spesmita kakšne pesmice,...
|
|
|
|
RE: drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 3.7.2007 14:04:45
|
|
|
|
Pajaca
|
Ubistvu je več al manj zadeva stvar staršev. Ti kot teta lahko narediš to, da ko boš šla pogledat dojenčka ne šibaš takoj k dojenčku (k mu je čist vseen) ampak se najprej pomeniš z velikim bratom in ga vmes vprašaš če lahko vidiš dojenčka. To se jim zdi ful fajn (ok naša je imela 20m ko je bratca dobila). Pa da nekaj neseš za tavelikega otroka. Drgač pa ja da ga dokler je dojenček majhen rečmo pelješ na lutke v soboto dopoldan pa take stvari, ki jih tete tko al tko morte delat.
|
|
|
|
RE: drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 3.7.2007 14:29:52
|
|
|
|
bskrle
|
Je ena lušna knjigica, ko medvedek čaka na dojenčka. Mislim,da mora vsak otrok sprejeti dejstvo, da ni eden in edini in se nauči živeti v skupnosti, v tem ni nobene tragike. Bo pa staršem v veliko pomoč, če boš aktivno z njim preživljala čas.
|
|
|
|
RE: drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 3.7.2007 14:46:34
|
|
|
|
pety78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca ki jih tete tko al tko morte delat. Joj, si smešna. Predvidevam, da manjkajo smajliji. Martinščica, v bistvu si na pravi poti. Naredi ga pomembnega, ker je veliki bratec in se ne takoj najprej k dojenčku zagnat. Nekateri sorodniki in prijatelji to pogosto naredijo, kljub temu, da se starši trudijo ne delati razlik. Pa prinesi tudi velikemu kako darilo, pa veliko se pogovarjajta o bratecu ali sestrici, kaj bosta lahko skupaj počela, kako je fajn, če imaš brateca ali sestrico, ...
|
RE: drugi otrok - prvorojenec v drugem planu 4.7.2007 8:34:13
|
|
|
|
Pajaca
|
Nič ne mankajo smjliji. Tko to je pa konc. Mal se hecam, sam kot men paše, da jih sestra kam odpelje (čeprav je težko ker imava vmes 40km) bo nje pasalo, da ji bom jaz kdaj otroke kam odpeljala, ko jih bo imela.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?