manna
|
monty, tudi jaz sem komplikatorka po naravi V prvi nosečnosti sem se izogibala čisto vsega kar bi morda lahko bilo "nevarno", prav pretiravala sem, resno. Mesa niti pogledala nisem, če ga nisem jaz skuhala, salame, paštete, jajca, čevapčiči, majoneza, namazi, sladoled,.. nič od tega nisem jedla. Še tortic nisem jedla ker nisem vedela iz kakšnih sestavin je krema, da ne bi bila kakšna jajca notri,...V restavraciji sem si zmeraj naročila testenine s kakšno paradižnikovo omako, "za vsak slučaj". Da ne omenim sosedovih mačk in psov...v širokem loku sem hodila okrog njih. Skratka, pretiravala sem na veliko! Če sem kdaj pojedla rezino mortadele, sem se že sekirala če je preko rezila na mašini prišla kakšna bakterija No, zdaj pa sem noseča drugič, pa ne kompliciram več Sej ne da ne bi hotla pazit, ampak enostavno nimam časa da bi sploh pomislila na to! Jem pač kupljeno hrano, kot vedno do zdaj, zelenjavo umivam pač kot vedno do zdaj, z mojo dveletnico hodim na igrišča, peskovnike in vrt, se dotikam peska in zemlje, božam pse in tudi kakšno mačko kdaj. Mislim, da če bi tele bakterije kar tako preskakovale sem pa tja, bi pa že verjetno kdaj prej kakšno fasala, mar ne? Sploh pa itak ne moreš vedet kaj te doleti, še tiste, ki se res okužijo, ne vejo povedat da bi kaj takega pojedle. In če to ne pomaga kot tolažba, se lahko tolažiš še s tem, da če bi ti slučajno dobili toksoplazmo pri pregledu krvi, tudi ni rečeno da bi se plod okužil. Dobila bi antibiotike in upala na najboljše. Nevem, res, človek lahko doživi živčni zlom če razmišlja samo o najslabšem...
|