pika09
|
Pozdravljena anonimna! Me je kar malo pogrelo tole vpašanje. Če prav razumem, ima tvoj partner otroka iz prejšnje zveze in sedaj bi rad dobil skrbništvo!! In ti se seveda vmešavaš, čeprav roko na srce nimaš nič s tem! Ne vem sicer zakaj bi rad skrbništvo, upam pa samo, da se je zato odločil sam, ne pa na podlagi raznega podpihovanja in po več letih življenja narazen z bivšo partnerko!!! Podobno se je zgodilo meni, ko se me je lotil s takšno tožbo po 6 letih!!! In v vseh teh letih, ga za otroka sploh ni brigalo! Ko pa se je pojavila nova partnerka, ki ne more zanositi, pa se je spomnil, da bi otroka vzel SVOJI materi in ga pač malo imel!!!! Groza!! Me zanima kakšen je lahko človek, da vzame otroka mami in mamo otroku??!!! To je nekaj najhujšega kar se lahko zgodi, tako otroku kot mami! Naj še povem da je vse skupaj trajalo celo leto (zaradi reforme sodstva in menjave sodnikov), da sem preživela 4 začasne odločbe, izvedeniška mnenja, zaslišanja in menja CSD... Skozi vse to je morala tudi moja 6 letna hči, ki me je milo prosila, da hoče biti z mano in da se ne bo selila k očetu.. Vsi so jo poslušali, ampak na koncu so zaključili, da je premajhna in da se ne more sama odločiti!! Kljub temu, da je bilo v izvedeniškem mnenju zapisano, da je otrok z mano sproščen, z očetom, pa si ne upa niti govoriti, da je zelo resna in zadržana, ni to pomenilo praktično nič!! Naj zaključim, vse skupaj z odvetniki, vlogami za začasne odločbe in izvedeniškimi mnenji me je stalo skoraj milijon tolarjev!!! in na koncu je bilo tako kot prej. Jaz sem obdržala polno skrbništvo, on dobil stike (1 popoldan na teden in vsak drugi vikend)! Vendar pa je sodn ica odločila, da vsak sam krije stroške!!!! Kljub temu, da sem tožbo dobila jaz!!! Seveda je najboljše da napiše poravnavo in je!!! To je naš sistem! Tako da, draga anonima! Če hočeš vzeti otroka mami, in če ti je vseeno kaj bo otrok preživljal potem kar v akcijo! K sreči je vse urejeno tako, da se slabo vedno vrača! Zavedaj pa se, da otroka materi ne vzamejo kar tako. Pika
|