|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   družinsko podjetje
28.6.2007 9:22:22   
Anonimen
No sem šla pod anonimno zato,ker pač ne želim biti poznana zarad parih osebkov tukej gor.
Zanima me mnenje kar se tiče službe.Delam skupaj z mami in še ker sorodnik bi se našel.Z mami se v privat življenju ful dober štekava,ko sem se zaposlila pri njej,si nisem mislila da bo tako težko delat.Delam že par let,ampak tako kot je sedaj težko in nevzdržno še ni bilo.Imam svojo družino,delam pa za mal keša,kako naj si kej privoščimo,kako naj otroku privoščim kja bolj konkretnega?
Punce ne morem več tam delat,vsak dan jokam,se sekiram zakaj sem tukej,ne mroem pa kr rečt adijo.Kako naj ji to povem da ne bo zamerla.Delam pa vse,sodelavc za isti dnar kot jaz cele dneve visi na netu,ne pospravla,se ne ukvarja s papirji....Nič ne dela.Kaj nja naredim,če ne se mi bo še zmešalo,res ne morem več!
Prosim za kako idejo,če jo imate?
Gre se pa veliko za to ker če grem stran nimam varstva,vse je nekej povezano.sem premišljevala da drugo leto ko bo šel tamalček v vrtec,da se rešim še službe.
Res za znort je,nem orem več tako naprej,koker se doma dober zastopim z možem in otrokom,je služba čist v riti.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: družinsko podjetje
28.6.2007 9:24:54   
caillou
Zakaj mami ne poveš tega kar si sedaj nam ? MOgoče se bo pa dalo marsikaj rešiti .

Saj ste vendarle odrasli ljudje, se boste pa že zmenili tako da se ne boste eden drugemu zamerili.

< Sporočilo je popravil caillou -- 28.6.2007 9:26:22 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.6.2007 9:48:18   
Anonimen
Ja.. tocno tko..

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.6.2007 10:01:53   
Anonimen
ja ne vem, sej ste ja familija. pogovor se z njo tako kot bi se o čem drugem. družinsko podjetje je osebna zadeva zato se hit pomente, ne morš met istega občutka do mame kot bi jo mela do enga tujca šefa. vrzi karte na mizo pa povej kar ti leži na duši.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2007 10:04:21   
muška
Si rekla, da se z mamo dobro razumeta. Torej? Povej ji, kako  je na stvari in ji še reči naj malo primakne  k plači

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.6.2007 11:04:55   
Anonimen
Težko je ful,ko prav da bo dala mal večjo plačo,pa iz tega ni nič.To govori že od kar sem tukej.Vem da mi bo zamerla,ker se boji svojega očeta,ki ima roko nad vsem še,čeprav ni na papriju napisan.Boji se ga kot ne vem kaj.Nič nikoli nobenemu od tujih ko so bili zaosleni ni rekla,je sama naredila,najbolj na j.... jaz,ko mi upa vsak rečt.Jaz pa sem tok nora da za vse poskrbim,samo na svojo rit ne mislim.
Punce težko je rečt,ne vem kako naj začnem....Bojim se da bova prekinle najin privat odnos.Ko kdo kaj rabi,moram jaz delat,ko kdo zboli moram jaz delat,ko gre kdo na dopust moram jaz delat.
Veste kaj jim ne gre v glavo,da sem dovolj stara,da me ne morejo več met pod kontrolo,da mam svoj leif,svojo familijo,da mi v privat ne morejo ukazovat.tak občutek mam,da se pol v poslu maščujejo,ker v privat se pa ne dam.
Pa še  to največ bizni8sa v firmi jaz nardim,in kaj dobim v zahvalo tistih par €,pa še vto brez dodatkov,kot so prvoz,malica,regres;kaj je že to?Od kar sem zaposlena tega še nikol nisem vidla.
drugo leto ko bo septeber in bo moj pikec šel v vrtec,se pravi 1.9.2008 bom temu 100% naredila konec.Vse bi bilo ok in prav,če se jaz osebno ne bi tok sekirala,žrem se......Če se ne bi,bi bilo lažje.

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.6.2007 11:38:33   
muška
Čudno, ne razumem. A potem veljajo drugi delavci v firmi več kot ti al kaj? Pa potem ti sama povej temu starmu atu, da če ne bo večje plače greš, če se mu mama ne upa nič rečt. Poskusi nekaj, ker boš na koncu tako ali tako ti zmaj, ko boš zapustila svoje delovno mesto in šla nenadoma drugam, tko ko se boš oglasila bodo vsak vedlei , da nekaj ne štima. Po moje zdaj vsi živijo v veri, da vse lepo in prav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.6.2007 11:51:00   
baguSka
Draga anonimna... jaz te popolnoma razumem!!! Pri nas je bla pdb situacija. Zlo pdb. Le da je moj oce bil direktor. Vendar imas ti svoje zivljenje in nihce se ne bo potegnil zanj, ce se ne bos sama!!!! Zapomni si to!!! In glede na to, da se drugace s svojo mamo zelo dobro razumes, ji bos mogla na lep nacin razloziti, da tako naprej vec ne mores... Bodi prepricana, da te bo ona razumela!! Ce te bo kdo, te bo ona!!! Mama je vedno ena in edina in ne mores verjet kako zelo nas razumejo. Vcasih znajo zelo presenetit. In tudi to ji povej, da ce se ona boji svojega oceta, da tebi se ni treba in da imas ti svojo druzino za katero hoces vse najboljse in da ji zelis dat vec, kot ji das sedaj. Vec casa, vec dobrin. Da se cutis poskrbeti za svojo druzino in da si se odlocila, da bos to storila. In da si po dolgem premisleku prisla do tega, da bo to mozno samo tako, da si najdes drugo sluzbo. Pika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.6.2007 13:08:31   
nabiralka
tudi jaz se strinjam z zgornjimi odgovori. Mama je zares le ena in glede na to, da se dobro
razumeta bi bilo najbolje enkrat začeti en obsežen pogovor z njo. Seveda takrat, ko ne bo
tud ona pod kakšnim pritiskom. Poskušaj ji na lep način vse obrazložiti, tako kot si
tukaj nam povedala. Seveda se moraš postaviti zase in uveljavljati tudi svoje mnenje,
še posebej če si tako uspešna pri poslu, bi te morali malo več poslušati. Najbrž je
težko začeti pogovor kar tako, saj to niso le tvoji sodelavci ampak tudi sorodniki, a kljub
temu moraš poskrbeti tudi zase. Na tvojem mestu bi najprej poskušala uveljavljati svoje
mnenje, šele potem bi iskala novo službo. Ker najbrž bodo tako ali tako rekli kaj grdih besed čez tebe;
če povzdigneš glas ali če le odideš iz službe, bodo imeli za povedati.
Držim pesti, da  boš uspešna pri uveljavljanju svojega mnenja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.6.2007 13:18:01   
Mešamdrek
Jaz tudi delam v družinskem podjetju in moram rečt,da tko kot mi je tle fajn mi nebi bilo nikjer drugje.Pri nas je družina družina in mi omogočijo vse(dopust brez problema,bolniška ipd.)Tudi plačo imam v redu. Ne razumem pa tvoje mame,saj si vendar njen otrok,zakaj ne bi tebi omogočala boljših pogojev kot kakemu drugemu delavcu?

(odgovor članu nabiralka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.6.2007 13:21:48   
baguSka
Ne razumem pa tvoje mame,saj si vendar njen otrok,zakaj ne bi tebi omogočala boljših pogojev kot kakemu drugemu delavcu?

Zato ker se prevec boji svojega oceta... na zalost. Tako pac je, ko se gre za biznis v druzini. Verjetno ima ona ze na splosno respekt do njega, kar se sihta tice, pa potem se toliko bolj...

Vendar anonimna, ona je tvoja mama in obrni se nanjo, ker sem stoposto, da ti bo ona pripravljena pomagati. Samo tiho ne smes bit.

(odgovor članu Mešamdrek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.6.2007 13:35:20   
Anonimen
Hvala za odgovore,ko bo pravi čas ji bom točno tko povedlala,koker sem vam.In upa mda bo pomagalo,plača je pa slaba zaradi bojazni do očeta pri njej,nič drugega.Vem pa da če grem stran,nikoli nikdar več ne delam v domačem podjetju ali kejr koli koga poznam,ker to je pa že preveč,kok vse sem dala čez pri teh letih.Brez veze.
Sem raj ne vem kje.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.6.2007 13:36:32   
Anonimen
Tvoja mami se boji svojega očeta, ti se bojiš mami povedat....1-9-08 pa je še strašansko daleč, sploh če se to v tebi nabira že nekaj časa in ne zdržiš več.
Jaz bi se na tvojem mestu pogovorila z mamo, če praviš da se fajn razumeta. Pa je ja tvoja mami in bo morala razumeti da je zate tako delat nevzdržno in da si psihično uničena. Čeprav ne morem niti verjeti, da res ničesar ne opaziuser posted image . Saj s ja ne moreš cele dneve pretvarjat z nasmeškom da je vse fajn in ok? Jaz bi že zdavnaj user posted image .
Drugače pa je zelo težko z družino delat, jaz sem z možem eno leto delala skupaj in sem mislila da se mi bo zmešalo....

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.6.2007 13:37:57   
baguSka
jaz sem z možem eno leto delala skupaj in sem mislila da se mi bo zmešalo....

ufff... to ej ap sploh adijo pamet!!!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.6.2007 14:12:13   
daysi
Ne bit tiho in ji lepo povej, da rabiš več dnarja,... Potrebovala boš veliko poguma, da narediš ta korak, vendar se mi zdi, da se bo izplačalo. Jaz pri svojih v službi nebi nikli vzdržala, raje grem na zavod, kot pa da sem deklica za vse.

LOČEVALNA + MANJ ŽRI
začetek: 88 , željeni cilj:73
2.3.-84 kg

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.6.2007 15:35:27   
lojzika
Tale bo mogoče malce neumesna pa vseeno. Sicer ne vem kaj točno delate v tem podjetju ampak ena možnost je tudi da se z mamo lepo pogovoriš in če ne gre drugače, kar ti svoj s.p. odpreš in potem izstavljaš račune temu družinskemu podjetju user posted image

Srček, jaz te čisto razumem, včasih zna biti full mučno delati z partnerjem. Lahka se doma odlično razumeta in vse štima ampak v službi je čisto drugače. Tista ki ni nikoli delala s partnerjem pojma nima kaj vse se lahka zgodi, sploh če je to podjetje v partnerjevi lasti, potem vso jezo panavadi stresa na najbližnjega, Namreč veliko skrbi je v poslu

(odgovor članu daysi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.6.2007 21:17:06   
Anonimen
Te popolnoma razumem. S tem, da je moj oče šel lani v pokoj in zdaj je direktor moj brat user posted image  
Tudi jaz sem že 10000x držala knjižico v roki, da bom šla...iskala drugo službo...ampak, potem se pa le uspeš nekako pogovorit in to je to...kljub vsemu se mi zdi, da ti nikjer drugje ne bo tako luštno, kot ti je lahko v družinskem podjetju.
No, če se motim....pogovori se...to ti predlagam v vsakem primeru user posted image

(odgovor članu lojzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
28.6.2007 22:19:59   
Anonimen
Punce težko je rečt,ne vem kako naj začnem....Bojim se da bova prekinle najin privat odnos.Ko kdo kaj rabi,moram jaz delat,ko kdo zboli moram jaz delat,ko gre kdo na dopust moram jaz delat.

Kar začni user posted image .

Povej, da tako ne moreš delati in tudi ne za tako majhen denar.

Meni se to ne zdi tako dober odnos, če nimate urejenega časa, ki ga skupaj preživite na delu. In tega niti ni tako malo...še več ga je, kot privatnega.

Družinsko podjetje je raj, če so odnosi urejeni; če ne, je pa bolje razmišljati o drugačnih možnostih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.6.2007 22:35:35   
caillou
Roko nad vsemi ima, če sem prav razumela od mame oče, se pravi tvoj dedek. Mama ne more nič in tako kot ti, verjetno tudi ona že vrsto let trpi in požira dol.

Mogoče je pa čas, da se temu vašemu dedku pove, kar mu gre. Jaz bi pa na tvojem mestu govorila z njim, seveda mamo opozori na to. Bodo pa ja najprej poskrbeli za svoje ožje družinske člane ?

Dedek ima očitno vse v šahu in čas je za tvojo prvo potezo. Saj se ni treba prepirati. Poveš mu lepo, da so stvari postale neznosne in da izgubljaš pozitivno motivacijo v službi. Pripravljena si delati tako kot sedaj, pa še več, vendar na tak način prav dolgo, ne več.

Nimaš se namena z nikomer kregati, imaš pa kot vsak zaposlen pravico, da stvari poveš naglas.

Srečno !

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.6.2007 22:37:19   
Ze pequeno
Pa stavkaj. 

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......