|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   družinsko življenje in prijatelji
2.3.2006 14:41:09   
n*a*
Saj vem, da ni prav, ampak od kar imam družino, so se prijateljske vezi s prijateljicami kar malo skrhale. Gre za to, da se fulll redko vidimo, sicer ko se vidimo, si imamo še vedno ful stvari za povedat, ampak niti približno ni več isto. Gre za to, da imamo pri 30tih različna življenja v tem smislu, ene imamo družine, druge še ne, pa tudi tiste, ki jih imamo nam ni to neka ful skupna točka oz. se žal ne družimo kot družinski prijatelji. Gre predvsem za prijateljice iz študentskih let - seveda se je bilo takrat ful čas družit, zdaj pa je drugače, ampak drugih prijetljic pa nimam.
Žal se moja pričakovanja niso uresničila; mislila sem namreč, da ko bomo imele družine, bomo pa tudi družinski prijatelji. Vem, da se je treba za prijateljstvo potrudit, ampak po moje do neke meje. Nisem človek, ki bi samo čakal, da se nekaj zgodi, ampak smo npr. mi naredili prvi korak in naredili nekaj obiskov. Ampak kar ni nekega povratnega odziva.

Vprašanje: ali obstaja možnost, da se punce pri 30tih, ker žal še nimajo družine, pa tudi tiste, ki jo imajo, ampak imajo mlajše otroke (samo 1 ali 2 leti) iz nevoščljivosti ne družijo ali pa res ne vidijo skupnih točk za druženje?

Koliko vam ostaja časa za ohranjanje stikov s "starimi" prijatelji-cami in koliko z novimi - družinskimi, ki imajo podobono stare otroke? Katerih imate več in koliko?

Prijateljstvo bogati, zato se hočem potrudit za to bogastvo, ampak ne najdem pravega razloga, zakaj tega druženja skorajda ni več.
Kolebam med možnostjo, da se bolj potrudim ohranjati stike s starimi prijateljicami ali pa ob primerni priložnosti vzpostaviti stik npr. s katero od mamic, ki ima podobno starega otroka (čeprav ni nujno, da se bom ravno ful ujela z mamico od hčerkine najboljše prijateljice, a en ?!)user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: družinsko življenje in prijatelji
2.3.2006 14:54:34   
patkos
Jaz ohranjam stik z najboljšimi prijateljicami, tudi če nimajo otrok (niti ena ga še nima), pridejo k meni in jaz k njim. Gremo skupaj na sprehod ali kaj takega. Ko ima kakšna rojstni dan grem sama ven z njimi. Ni isto kot prej sigurno ne ampak pomembne točke so še vedno iste. Vem da jim lahko vse povem in tudi če težim od mojega malega me poslušajo in ko gre njim kaj narobe jih pa jaz poslušam tudi če sem totalno ven iz dolečenih stvari. Res da preden sem dobila otroka smo bile vsak dan skupaj ali pa vsaj vikend. Sedaj smo bolj poredko ampak tisti trenutki so še bolj dragoceni. Najboljše prijateljice ohrani!!!!!!!!!!!!!!
Sedaj se  družim tudi z mamicami, ki imajo isto stare otroke kot jaz ampak to ni isto. Z njimi samo govorim o otrocih (aktualne teme) ne pa obujam spomine na nore dni in ne rešujem mojih problemov z njimi.
DRŽI PRIJATELJI SO DRAGOCENI!!!

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2006 14:57:26   
muki1
Hmm, kaj pa vem. Za ženami stojijo tudi možje. Prijateljici = 2. Prijateljice z možmi = 4. Morda ni kemije med vami. Jaz vem, da moj mož in od zelo dobre prijateljice mož se ne najdeta ravno preveč. Kaj hočem? Koliko lahko, se trudimo, ampak enostavno nista ista tipa. Tudi mene mož nebi mogel prepričati, da se družim z nekim parom samo zato, ker je on z njim prijatelj, meni pa njegova žena ne sede.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2006 15:26:04   
Anonimen
"Prijatelji" pridejo in grejo, tako kot pridejo in grejo naši interesi in skladno z našo osebnostno rastjo. Prijatelji ostanejo.
In umetnost je razlikovati med enimi in drugimi.
Ampak ponavadi se za prijatelje niti ne vprašamo, ali naj gredo ali ostanejo, ker enostavno so. Večinoma nekje v ozadju ampak so - in to vedno!

V moje življenje je vstopilo in iz njega izstopilo že veliko ljudi, prijateljico imam pa samo eno. Mogoče se slišiva enkrat na nekaj mesecev, vendar vem, da je.
Žal pa počasi bledi podoba osebe, za katero sem mislila, da je prijateljica. Odkar je umrla tretja prijateljica, ki je vse tri povezovala, je vse drugače.

Vsi ostali pa so samo znanci. Ti pa itak stalno pridejo in grejo.

(odgovor članu n*a*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2006 15:26:30   
2ursae
pri meni je žal tako - od 4 prijateljic imam le jaz otroka. Ajd, saj se že par let dobivamo samo parkrat na kofetu, da poklepetamo in si povemo novice, tko da to res ni več to, čemur se reče pravo prijateljstvo.

Ko sem rodila, mi niti ena ni poslala čestitke, pa tud otroka še niso prišle pogledat, niti me v te pol leta še nobena ni poklicala, kako se imamo user posted image . Jaz mislim, da je tistim, ki nimajo otrok, nezanimivo bit v družbi tistih, ki jih imajo, še zlasti, če mame stalno govorijo o otrocih. Al pa, dokler sam nimaš otrok, ne veš, kaj otrok ženski pomeni in se ti ne zdi pomembno, da čestitaš ob rojstvu in mal uletiš na obisk. Izgleda, da otrok naredi kar bariero v prijateljskih odnosih. Taka je žal moja izkušnja, verjamem pa, da ni vedno tako.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2006 15:29:04   
skuštrana
Jaz imam od prej eno full dobro prijateljico, že iz osnovne šole...Z vsemi ostalimi smo bolj tko..Smo razporejeni po celi Sloveniji in se zelo redko vidimo..Komuniciramo preko tel in mailov.
Imam pa kar dosti novih prijateljic, ki imajo otroke isto stare...

< Sporočilo je popravil lenkaS -- 2.3.2006 15:31:58 >

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2006 16:28:58   
rija
Jaz imam dve, tri res dobre prijateljice. Od nekdaj. Pa se s kakšno ne vidimo mesec ali dva, ko pa smo skupaj ali na telefonu pa se v pripovedovanju kar prehitevamo...user posted image
Je pa res, da jih je kar nekaj izginilo iz mojega življenja. Kaj češ, v osnovni šoli smo imeli bistveno drugačne interese in skupne točke, kot pri 35 letu....

Res dobrih prijateljev pa delajo po moje čedalje manj....user posted image

Res pa je pri teh družinskih prijateljstvih lahko ovira razumevanje med našimi partnerji. Ti so si zbrali nas in ne naših prijateljev....tako si je včasih za družinske prijatelje bolje najti nove ljudi, s katerimi se potem štekata oba.

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2006 16:40:53   
Naty*Taja
Se strinjam s Seleno. Pravi prijatelji vedno so, ne glede na to kam koga pelje pot! Tudi jaz imam eno zelo dobro prijateljico iz OŠ. Sva bili cele dneve skup, potem v SŠ malo manj, ker sva hodili na različne šole. Še manj pa potem na faksu, ko sva bili vsaka na svojem koncu Slovenije! Ko pa se srečava je to zame eno najlepših trenutkov. Ne glede na to kaj se s katero dogaja, se imava vedno toliko za zmenit, da vedno časa zmanjka! Nikoli se ob njej ne počutim drugače, ker se toliko časa vmes ne vidiva, vse si lahko zaupava brez pomislekov, da bo katera kateri kaj zamerila, zavidala.... Imam neznansko srečo, vem! Zelo težko je ohranit take stike če imaš možnost skup preživet le kaka dva dni na leto.Ampak nama uspeva in upam, da bo zdej ko sva obe spet doma in na istem - tudi ona bo dobila dojenčka, več časa in priložnosti za obujanje spominov in delanje planov za naprej!
Sej so tudi prijateljice, ki so v moje življenje prišla kasneje in se tudi veliko družimo, ampak nikoli ne bo nobene iste! Veliko ljudi pride in gre, vse se spreminja - hvalabogu imamo tako več priložnosti spoznavati nove ljudi in pridobivati nove in nove izkušnje.
Ko pa mi bo res hudo, jo pokličem...

MONTIGNAC

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2006 17:53:30   
soncece24
Imava kr nekaj skupnih prijateljev, ki so pari, se pravi družinskih prijateljev. Res je, da tiste, ki imajo otroke vidiva redkeje, kot tiste, ki jih nimajo, pa vseeno se redno videvamo in družimo. Imava pa tudi vsak svoj krog prijateljev, ki niso skupni (jaz sošolke s faksa in najboljšo prijateljico iz otroških let).

Je pa res da tak ko je ena rekla, da ko je npr. kakšna prijateljica rodila en čas nisem šla blizu, pa ne zato, ker ne bi htela, ampak ker nisem htela motit, bit v napoto... pač ne vem, mi ko nimamo otrok vedno mislimo, da zdaj pa mamica nima več časa na kofeju viset in da bom odveč, če se prisvetim na obisk.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2006 18:24:54   
Primoza
Mislim da tisto o nevoščljivosti ne drži kar vsevprek. Jaz sem svojega edinega prijatelja zanemaril, ker se je kondicijsko povsem zapustil, potem ko se je oženil in je zaradi tega povzročal zamude na turah po hribih.

Žena ima eno prijateljico, s katero hodi na lažje ture, dobila jo je pa šele pred dvema letoma. Stare prijateljice so pa preokupirane ali pa s povsem drugimi interesi, kljub temu da imajo nekatere majhne otroke.

Se pravi pravilo je, da ni pravila.

< Sporočilo je popravil primoza -- 2.3.2006 18:26:38 >

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.3.2006 21:35:14   
BibaJ
Imam dve najboljši prijateljici, ki imata tudi otroka. Ena (ttretja), ki mi je bila zadnja leta najbolj blizu pa me je zapustila. V bistvu me je počasi zapuščala že, ko sem bila noseča, po rojstvu pa me je še ene 3x obiskala in poklicala potem pa se je še to končalo. Nekaj časa sem se še trudila okrog najinega prijateljstva, potem pa sem ugotovila, da mi je lepo tudi brez tega. Tako pač je!

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.3.2006 22:34:08   
soncek&luna
jaz imam 4 prijateljice... z eno (je brez otrok) se slisiva skoraj vsak dan prek telefona (ker sem se preselila, se bolj poredko vidiva)... ena zivi blizu (ima ze 12letnega otroka) in se vidiva vsaj 1x na teden... s tretjo (tudi brez otrok) se dobimo 1x na mesec in ograniziramo pizza party... s ta cetrto (tudi brez otrok) pa se slisim bolj poredko (je bolj sezonsko - kake dva meseca full pol pa nekaj mesecev nic user posted image ) - to so moje ze dolgoletne prijateljice...

sem pa na RR dobila dve novi user posted image  user posted image  - vrstnice po otrocih user posted image  oz. mesecnice

sem pa sele zdaj spoznala, ko sem se preselila, katere so res prijateljice in katere 'prijateljice'

< Sporočilo je popravil soncek&luna -- 2.3.2006 22:35:31 >

Mami, pika moja!

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.3.2006 22:38:11   
Seven*
Jaz sem pa v klubu precej osamljenih. user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.3.2006 8:25:58   
viv_
Jaz imam še vedno precej prijateljic, pa med nosečnostjo sem dobila še veliko novih.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.3.2006 8:34:07   
k1
večina kolegic je že imela otroke, ko jih jaz še nisem, ampak po moje je tudi odvisno, ali se pogovarjajo samo o otrocih, ali pa so sposobne še kake druge teme, ko so na čveku. jaz takih težav nisem imela, ok, saj malo pohvalijo bejbike, ampak ne vrti pa se cel čas pogovor samo o otrocih.

no, sedaj smo v fazi, ko pa vse res čvekamo večji del o bejbijih.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.3.2006 19:31:10   
Anonimen
Ja jaz sem pa tista stran ki še nima otrok, pa morem povedat da to ni čist res da nas ne zanima kaj se dogaja z našimi prijateljicami ko imajo otroke. Ena mojih boljših prijateljic je ravnokar noseča (prvič) pa ni blo načrtvano ampak smo vsi full veseli! Pa tud na kavi se skorej vsak teden dobimo pa itak da vemo da pol ne bo več tako kot zdej ko smo same( je prva ki je zanosila) ampak bo vseen superca k bomo hodil dojenčka gledat pa ga razvajal in čist razvadl. Jaz osebno komej čakam da rodi! Pa pogovarjamo se pač trenutno več o nosečnosti pa o otrocih in podobno ampak mamo pa tud še teme kot pred nosečnostjo. Sej se ni nč spremenila je še zmeri ista oseba kot prej samo mal več jih bo k jih bomo imel radi pač.

(odgovor članu k1)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
3.3.2006 20:17:20   
Anonimen
Tudi jaz sem v klubu precej osamljenih. Zato, ker:
1. nisem več tista Tinka, ki ima v eni roki kozarec vina, z drugo pa maha okoli
2. prijateljice (tiste taprave) mislijo, da NIMAM več časa za njih
3. ker mislijo, da imam itak zdaj svoje življenje
4. ker bi najbrž res govorila samo o zobkih in pasiranih bučkah
5. ker je moje življenje postalo drugačno

In zaradi vsega tega je marsikatero dolgoletno prijatljstvo (od tega sta moji dve poročni priči) šlo v noč. *puf* ker se mi ne da več ukvarajt s tem, da jih bom PROSILA in klicala, pa tko. Ne.  
Moj najboljši prijatelj je moj mož. Njemu povem vse in še več.
Tukaj na RR sem si našla zelo zelo dobro prijateljico (rodili sva na isti dan!). Ker je pač življenje takšno, se z njo slišim tudi večkrat na dan, dočim s prijatljicami od prej, samo redko, recimo 1x na dva meseca.

Ja, marsikatero poznam več kot 20 let, pa ne bi dala niti prsta v ogenj za njih. Nič več.

Pač, življenje gre naprej. Jaz zato nisem nič slabša, če ne kadim več, če ne ponočujem več. Jaz sem boljša, ker ljubim in sem ljubljena.

Tko. Spregovorila sem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
3.3.2006 20:42:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
3.3.2006 20:57:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
4.3.2006 21:33:25   
KODA
S prijateljicami se dobimo,ko vse uskladimo čas,ker imamo vse otroke.To je pa bolj redko,a se najde čas.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?