|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   družinska postelja
10.10.2005 20:05:05   
smeja2
Živjo!
Mene pa zanima kolk izmed vas spi skupaj z dojenčkom?
Naš skoraj tri tedne star user posted image  spi namreč pri nama v postelji.
Zanimamjo me vaše izkušnje in kako je to funkcioniralo pri vas. Men je namreč velik lažji da ga k se zbudi mal podojim in pol nazaj lepo zaspimo! Mi ni treba nč vstajat pa ga pol uspavat nazaj, ker naš ni bil navdušen nad svojo posteljco! Se raj k mamici pa atiju stiska user posted image .
A ste bli vsi pod enim kovtrom ali je mel dojenček svojega. Mene namreč mal skrbi, da bi ga odkrila med spanjem in bi ga zeblo!
Kako je pa pol kej s samostojno posteljico. Men vsi pravjo, da ga ne bom mogla nikol več navast, da bo spal v svoji posteljici!
Upam da to ni res, če pa je pa pač je. Se mi zdi, da trenutno res rabi tvojo bližino in toplino, ne pa ene mrzle in velike posteljice!
lp vsem
smeja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: družinska postelja
10.10.2005 20:11:21   
Maša
Moja princeska sicer že od začetka spi pridno v svoji posteljici. Slišala pa sem, da ni nič narobe če spi otrok pri vama....pač to rabi....ko bo čas bo pa že šel v svojo..mogoče kasneje kot si bosta želela ampak bres skrbi-saj življenje tko hitro teče-pa lepo se cartajte še naprejuser posted image

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: družinska postelja
10.10.2005 20:41:37   
taška30
Jaz mislim, da je tam pri kakšnih 2 mesecih, ko dojenček začne malo bolj dojemati svet okoli sebe, kar pametno da jo daš vsaj zvečer v njeno posteljico. Da dojame ta večerni ritual: kopanje, pižama, večerja, spanje. Saj koneckoncev vidva ne hodita spat ob osmih zvečer, tako da je v bistvu vseeno ali zaspi sama v veliki ali v mali postelji. Ko pa se prvič zbudi za dojenje, pa jo pač vzameš k vama. Meni se to ne zdi nič narobe.
Pri nas je še vedno tako, čeprav bi jo komot dala nazaj v njeno po dojenju, ampak po pravici povedano se mi ne da še enkrat vstati, pa še zaspim ponavadi, takoj ko se mala priklopi. Kadar se mi pa da, jo pa prestavim nazaj.
Lp

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: družinska postelja
10.10.2005 20:47:37   
gggrrr
Zdravo!
Mi z našim 6,5 mesečnikom spimo vsi skupaj. In je super.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: družinska postelja
10.10.2005 20:56:25   
bskrle
Lucija bi najraje bila še sedaj v najini postelji pa ima 3 leta, z Marijo (18 m.) pa ni bilo problema, lepo spi v svoji sobici. Pa sta bili obe dosti pri nama v postelji, saj sem dolgo dojila zvečer.
Mislima da do pol leta ni večjih težav, ko se pa enkrat začne zavedati sebe, bo pa že protestiral

(odgovor članu gggrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: družinska postelja
10.10.2005 20:59:05   
Naja31
Živjo,

evo, ena mamica katere otrok od rojstva še ni spal cele noči v lastni posteljici user posted image
Pa ne, da sem si želela, da spi med nama, ampak drugače ne gre. Midva se zvečer dojiva leže v veliki postelji, mali vedno zaspi in potem se je vsakič, ko sem ga prenesla v njegovo posteljico, zbudil in je bil cel cirkus. Zato sem vedno počakala, da je trdno zaspal in ga prenesla. To je bilo v starih, dobrih časih, ko se je zbudil samo 2x na noč. Pa še to sem ga po drugim nočnem dojenju pri nama pustila ker se meni ni ljubilo vstati in ker nisem hotla da bi se zbudil.
Kakšen mesec in pol nazaj se je mali začel zbujati na dve uri user posted image  
Zdaj ga pustim kar v veliki postelji, saj se preden greva midva spat sigurno zbudi vsaj 1x. Spi pa samo še tako, da je priliman name in celo nos z noskom rine v mojo majico.
Ti povem, da je to edini način, da sploh kaj spimo. Po šestih mesecih ne-spanja, mi je čisto vseeno za vse nasvete kako se dela in kako se ne dela.
Zdaj sem se že tako navadila, da mi manjka če ga ni zraven. Pokrita sva z enim kovtrom, mož pa ima svojega.
Pa to moram napisati, da me nikoli ni skrbelo, da bi ga poteptala. Tudi ko je bil novorojenček, sem se vedno zavedala, da je zraven. Je pa res, da se zjutraj zbujam vsa polomljena, ampak tudi na to sem se navadila.

Ni dvoma, da bi raje videla, da bi mali spal v svoji posteljici in bi se zbudil samo 1x, ampak pri nas samo ta varijanta vžge.  Pa res ne morem vstati 10x na noč! O tem da bi prespal celo noc, niti ne sanjam več.

Če tvoj fantek hoče spati v svoji posteljici, pa če tudi samo del noči,  in se ne zbuja 100x na noč, ti jaz priporočam, da ga daji v njegovo posteljico. Drugače pa sem vsekakor zagovornik teorije, da eni dojenčki, še posebej čisto na začetku, pač potrebujejo več bližine matere. Moj je že nedvomno tak.

Lp, Naja

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 10.10.2005 21:02:42 >

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: družinska postelja
10.10.2005 21:01:34   
Marogica
Naša dva sta od začetka spala v svoji postelji/zibki. Le da stala zibelka prve 3 mes v spalnici. Od takrat dalje pa spita vsak v svoji sobi.
Tudi meni se ni bilo za vstajat na 3 ure ponoči, pa sem se, pa ne zaradi sebe, temveč zaradi njiju, da sta se navajala. Kasneje bo-težje bo.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: družinska postelja
10.10.2005 21:15:01   
Anonimen
Jaz sem, ko smo se preselili, takrat je bil Tibor star kakšne dobre štiri mesece, tudi že mislila, da bomo spali vsi v eni postelji. Ena parkrat je namreč tako naneslo, da je to želel. Naju ni nič motilo. Ko je tašča vila roke v smislu, da mora v svojo posteljo in da zdaj že gre, da kaj pa bo, ko bo večji, sem rekla, da bomo pa še eno posteljo zraven doštukali, pa bo. Pa čisto resno sem mislila. Tako bi tudi bilo, če se ne bi Tibor premislil in kmalu hotel spet spati v svoji postelji. Je pač tak otrok, da hoče imeti ponoči svoj mir. Ne zdi pa se mi čisto nič narobe, če otroci spijo pri starših, seveda če staršev to ne moti. Eni otroci rabijo več nežnosti kot drugi in seveda je edino prav, da jim jo damo.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: družinska postelja
10.10.2005 21:20:04   
Vrtnica1
Naš Žiga prvi mesec nikakor ni hotel spati v svojem košku. je v bistvu cel čas spal pri nama, na moji strani. Zanj j ebilo verjetno super, ker je bil skoz ob mami in svoji priljubljeni ziziki user posted image , jaz sem se pa zbujala čisto polomljena. Po kakšnem mesecu in pol pa je čisto lepo začel zvečer spati v svoji postelji, zjutraj se zbudi okrog treh, štirih, takrat ga vzamem k sebi, ga priklopim user posted image in spi do jutra pri nama. To nam kar vsem paše. Se vsaj malo naspimo. Zgleda, da na začetku vsaj eni otroci res rabijo telesno bližino mame. Meni se ne zdi nič narobe s tem, da otrok spi pri starših.
Lp, Vrtnica in Žiga

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: družinska postelja
10.10.2005 21:33:41   
LONA13



Nejc že od nekdaj spi v svoji pojstlci,razen proti jutri ko noče več spat ga k sebi vzamem za par minut, tolk da se pomiri in potem ko zaspi ga dam nazaj! - no ja, mami prej zaspi kot tamal user posted image user posted image . Sicer ima pojstlco pri nama v sobi, ampak itak še živiva pri starših - bo že bolje ko se bomo selili...........




_____________________________

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: družinska postelja
10.10.2005 21:49:50   
anamia
Ojla...mi smo tudi v tem klubu otrok, ki ne marajo svoje posteljiceuser posted image ...naša je na začetku spala med nama, tako da sem jo lažje podojila-leže, potem sem jo dala v posteljico in je imela takšne oči, da se ti kar zasmili...in smo doštukali posteljo od ene osebe zraven naše in tako se jaz ponoči prestavljam iz ene strani na drugo...prav fajn je, ker , ko se naša pozizka in spi naprej, se jaz vrnem k mojemu lubemu...
kot sem že enx napisala, nobena žival ne pošlje svojega mladička v drugi brlog, zato nekateri otroci potrebujejo toplino svojih staršev...pa kaj če so razvajeni...če bi jih imela 10, bi bilo težko, tako pa...
Lahko noč vsem....

(odgovor članu LONA13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: družinska postelja
11.10.2005 7:16:20   
Barči78
Neja gre vsak večer spat v svojo posteljico, okoli 7 h zjutraj, po hranjenju, pa jo vedno vzamem k sebi v posteljo in mirno nazaj zaspiva.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: družinska postelja
11.10.2005 8:05:11   
Spicy Black
Ojla,

tudi naš user posted image  (5M) že en mesec spi pri nama, ker se je začel zbujati ponoči. Tako je lažje, če je pri nama. Brez vstajanja in dvigovanja. Ima sicer svojo posteljico, pa ga bom vanjo dala šele, ko bo spet bolj spal.

Imava ga na sredini bolj na koncu, tako, da ima trebušček nekako v višini moje glave in je pokrit z najino odejo. Imava namreč odejo za čez dve postelji in tako user posted image  ne more imeti svoje. Ko je bil še majhen se ga nisem upala imeti pri nama saj sem se bala, da bi ga pokrila user posted image  zdaj je pa že boljše, ker je malo večji.

Jaz se ne obremenjujem s tem, kdaj bo spal v svoji postelji....bo.. enkrat bo že user posted image .

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: družinska postelja
11.10.2005 8:32:11   
kalbo
Hm, kaj pa vem, sam nisem zagovornik družinske postelje, pa tudi izjavam o živalih pa drugem brlogu se le nasmejim. Sem pa seveda mnenja, da je vsak otrok oseba zase in da si tudi dva nista enaka. Vsaka mamica najbolje ve, kaj je za njenega otroka dobro. Bom pa povedal naše izkušnje.
Moja žena je že v porodnišnici dajala malega v posteljico spat. Crkljala in dojila sta se na postelji, ko je pa zaspal, ga je dala pa v posteljico. Njeni cimri sta imeli svojedva kar v posteljah vseskozi. Sam sem mnenja, da se je naš tamal že takrat navadil spati sam, lahko se pa tudi motim, pa bo pri tadrugem vse drugače, kdo ve.
Doma sva postavila zraven postelje košek in mali je brez problemov spal v njem. Spala sta dobro oba z mamico. Za oba je dobro, da je mamica spočita, ker se več mleka naredi. Ko je žena še težko vstajala sem dvigoval in pristavljel malega jaz, pa kupčka sem podiral. Za dnevno spanje sva pa košek prestavila v dnevno sobo.
Ko je bil pa Blaž star mesec in pol, se nama je pa zdelo, da je tisti košek precej neudoben in sva ga dala spat v posteljico z novim jogijem v sobo nasproti spalnice. Posteljica je vsega 4 metre od najine postelje, vrata so pa stalno odprta. Ne boste verjele, mali je prvič in edinič prespal celo noč, podrl je vse rekorde. V trenutku me je minila vsa slaba vest. Od takrat spi mali v svoji posteljici, zbuja se pa enkrat na noč, star je pa 4 mesece.
Ampak kot sem že rekel, sto ljudi sto čudi, kar velja tudi za otroke.

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: družinska postelja
11.10.2005 8:46:14   
Anonimen
Naš Lucas je tudi mamina maza. Na začetku je kar dobro kazalo z njegovim spanjem, zdaj pa je (kakšna 2 tedna nazaj) začel štrajkati. Zbuja se mi na dve uri, vsaj enkrat se sredi noči zbudi in se sladko smeji, grgra, in podobne vragolije vzganja... Zadovoljen je seveda samo, ko je 100 % priklopljen na mamico. Mene niti ne moti, da spi pri nama, saj mi je to vseeno boljše, kot pa tolikokrat vstajati ponoči. Tako pa samo menjam strani, da se doji enkrat iz ene, drugič iz druge, pa kupčka podreva, in to je to. Moj mož sicer ni bil najbolj zadovoljen, ko je mali uveljavil svojo, ampak je tudi že spoznal, da je boljše tako, kot pa imeti sireno celo noč. Mali pa dejansko spi tako, kot je že napisala Naja31 - z obrazkom in vsem telescem je tesno prižet name, tako da ima vse pod kontrolo user posted image

(odgovor članu smeja2)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: družinska postelja
11.10.2005 10:11:52   
anamia
Kalbo, moja izjava o brlogu je nekako namenjena smehu, ker jo uporabljam kot "opravičilo" za razne mamice, none, tete, ki me gledajo postrani zaradi tega, ker naša ne spi v svoji posteljici...user posted image
Kot si sam napisal sto ljudi sto čudi...tudi jaz sem mojo takoj v porodnišnici dala v posteljico..tako sem si želela, da bi doma spala v svoji, saj sem se med nosečnostjo posebej potrudila in ji uredila mali prijeten kotiček, da bi se jaz notri stlačla, če bi lahkouser posted image ...pa je že prvi dan protestirala...pol smo tudi posteljico premaknili na drug konec sobe, pa se je zgodba ponovila...najbolj je spala na veliki postelji...problem je bil tudi v tem da se je ponoči zbujala na eno uro in preden sem jo podojila, podrla kupček in uspavala nazaj, je bilo že jutro..zato je takšna rešitev najboljša, saj otrok med papanjem zaspi in ga ni potrebno prestavljati...pa smo spali malo več...in še sedaj upam, da jo bom, ko bo spala celo noč, lahko spravila v majhno posteljico, ki sem jo skoraj odpisala...To je bil edini način, da sem se tudi jaz odpočila, ker moj ni vstajal ponoči, saj je moral v službo in po cel dan sem bila sama z njo, tako se nisem kaj dosti odpočila...
Za tako pozorne tatije kot si ti pa lahko samo še dodam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in še tako naprej....da bi se vsaj kdo še nalezel od tebeuser posted image .
LP Ana

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: družinska postelja
11.10.2005 11:15:37   
kalbo
No, sej zdaj, ko je zadeva stekla po navadi niti ne vem, kdaj se dojita ponoči. Vstajal sem le na začetku, ko je žena težko vstala, saj sem bil zaradi tega na očetovskem dopustu ne.
Mali pa tako pridno spi, da ženka zjutraj nadoknadi tisto, kar izgubi ponoči, ker Blaž navadno spi do devetih pol desetih. Ne vem sicer, kaj naju čaka pri naslednjih članih naše vojske, samo čez prvega ni pripomb. Je priden živahen in zvedav mali smejko.

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: družinska postelja
11.10.2005 11:22:45   
ZARA
Pri nas je bilo približno tako, kot pri Marogici...prve tri mesece je spala pri nama v spalnici v zibki, potem sva jo preselila v svojo sobo. Brez problemov.  

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: družinska postelja
11.10.2005 16:24:01   
anckabancka
Tudi naš trimesečnik več ali manj spi kar pri nama. Zvečer ga sicer dam v posteljico, ko pa se ponoči prvič prebudi, ostane kar priklopljen pri meni. Včasih si ponoči naštimam budilko čez pol ure, da ga bom dala v posteljico, a se ponavadi prebudi med prenašanjem do posteljice.
Zvečer, zaspi le med dojenjem in potem nekaj časa čakam, da trdno zaspi in ga položim v posteljico. Nikoli še ni zaspal sam, le v vozičku, med dojenjem ali nošenjem.


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: družinska postelja
12.10.2005 8:10:52   
kalbo
Pa še ena stvar mi je sedaj v glavo padla. Kaj pa, ko boste morale enkrat otroka dat v varstvo, takrat bo urnebes. Moja tašča ima ravno zdaj hude težave s 14 mesečnikom, ki je bil navajen zaspati izključno na joški. Varuška mu ne more dati joške. Mislite tudi za naprej.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?