|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   držanje pisala
18.11.2010 10:49:47   
Spark
Vedno bolj ugotavljam, da moja triletnica, ne zna držati pisala, in lepo barvati. Pisalo drži s palcem in nato ima gor naslonjene ostale 4 prste. Prej sem si mislila, da je še majhna, pa da na zna lepo prijeti. Doma se ji nikoli ni dalo nekaj risati, pa sem mislila, da če se ji ne da, se ji pa ne da. Zdaj pa opažam, da ima težave. Včeraj sem ji dajala pobarvanke, da barva, in čeprav sem ji lepo štimala rokico je ona to prijela po svoje in barvala.
Zdaj pa gruntam, kaj naj ji dam za delati, da vidim, kako bo to delala. Ne kaže da bi jo boleli prsti. Ali naj jo zaradi tega peljem k zdravniku, ali samo naj vadim držanje barvic?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: držanje pisala
18.11.2010 12:53:19   
Naja31
Meni se zdi, da je prezgodaj, da se s tem obremenjuješ.
Vsakič jo popravi, bo že poštekala kako je pravilno.

Zaradi tega je pa sigurno ne bi k zdravniku peljala.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2010 14:17:17   
Spark
Sej do sedaj sem si mislila, da je premajhna, ampak, ni nič boljše. Bomo bistveno več barvale, pa bom videla, a bo bolje držala pisalo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2010 14:22:59   
nananaja
moja ga tudi ne zna, pa se ne obremenjujem. smo ble na sistematskem psihološkem, je imela za narisat krod, pa ni zdravnica nič komentirala drže pisala.
ga pa zna tamala že od kakega leta naprej držat, pa ne ve še, kako mora barvat, kar tavelka ve.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2010 14:38:34   
dramica
Spark moja 9letnica tudi nepravilno drži pero,barvice.Kot majhna je pravilno držala,ko so prišla nalivna peresa je bilo vsega konec.Sedaj vsa pisala drži narobe( palec sega čez kazalec)popravljamo jo kar naprej pa ni učinka.Kako naj svetujem?Bodimo vztrajni!user posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2010 22:40:28   
DeHa
Naš malček tudi ne ve držati pisala.
Logopedinja, ki ga sicer obravnava, pravi, da ga pač naj vztrajno popravljamo.
Zdravniku prav gotovo ni potrebno iti!
Mene pa itak tolaži, da tudi od mojega sina mama user posted image  ne ve držati pisala - palec udobno namestim čez kazalec, a kljub temu je moja pisava žela pohvale (uh, to se sliši kot nečimernost user posted image ). Tako da - sploh ne vem v čem je bibi da bi naj vsi enako držali pisalo?!

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.11.2010 8:49:37   
urška
bojda je dobro, da imajo malčki, ki začenjo z risanjem trikotne barvice. torej ne okrogle ali večkotne, ampak se dobijo prav trikotne in malo debeljše.

(odgovor članu DeHa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.11.2010 9:48:37   
Spark
Imamo trikotne debele barvice od Stabila. No bomo trenirali, pa bomo videli, kako se bo držanje popravilo.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.11.2010 12:34:46   
urška
pa mislim, da se dobijo tudi posebni nastavki, ki se jih montira na svinčnik. sicer ne vem kje, sem jih pa videla pri naši logopedinji.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.11.2010 12:38:07   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: urška

pa mislim, da se dobijo tudi posebni nastavki, ki se jih montira na svinčnik. sicer ne vem kje, sem jih pa videla pri naši logopedinji.

točno takšne sem jaz kupila v Leonardu v City parku (Ljubljana) pred kratkim. Nam jih je priporočila specialna pedagoginja.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.11.2010 19:51:46   
kajajaka
Sedaj, ko že zna "narobe" držati, bo najbrž malo težje, pa jo le popravlja in razloži, da bo tako lažje risala...
Naša 2,5 letnica zelo lepo drži svinčnik, ker sem ji že na začetku pokazala kako pravilno držati in ker drugače ni znala držati, je zelo hitro prijemala svinčnik pravilno.
No, ampak ne dvomim, da ti bo uspelo user posted image . Večji problem je, da nekateri starši ne opazijo, da otrok narobe drži svinčnik in jih pravilnega držanja učijo šele v šoli :(

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?