Katy78
|
Ja, moja izkušnja je taka, da se od otrok, ki obiskujejo RA, pričakuje ogromno. Mi smo imeli v RA zdravnico, ki je otrokov razvoj ocenjevala samo na podlagi tistega, kar je videla v parih minutah pregleda, ni pa upoštevala, kaj vse otrok zmore doma. Sem bila kar na tleh, ampak na srečo imamo zlato pediatrinjo, ki me je pomirila, da naj vsega pač ne jemljem preveč resno, ker da taka tista zdravnica pač je. Naš fantek je rojen mesec in pol prej in ni bilo nekih posebnosti, pač zaradi nedonošenosti smo "morali" v RA. Saj ne rečem, fizioterapija je bila super in tudi fajn je, da so me naučili hendliga, vendar pa me je zdravnica parkrat spravila v slabo voljo, ker me ni poslušala, kaj otrok zmore doma. Nasplošno ima tak čuden pristop do majhnih otrok. Sem bila pa tudi jaz zaradi tega pri Breznikovi, drugo mnenje pač, ki me je tudi samo pomirila, da je z našim fantkom vse ok, tako kot naša pediatrinja. Jaz mislim, da če te pošljejo na spec. pregled, da je sicer fajn - če je res kaj narobe, je fajn, da se ugotovi čimprej, ti pa iz izkušenj povem, da je dobro poiskati še drugo mnenje - če se ga le da. Meni so npr. v KC na nekem rutinskem pregledu zagnali celo paniko, ko so mu potipali mečavo, kot je to običajno pri dojenčkih - pri ca. 3 mesecih je bila še čisto malo odprta in so me prestrašili, da glava ne bo rasla ipd. Poslali so naju k nevrologu na Polikliniko, ki pa se je samo nasmehnil in rekel, da ne ve, zakaj so zaganjali paniko, da bi morali vedeti, da se nekaterim tudi pred 3. mesecem lahko zapre mečava (ca. 3% otrok je takih). Z našim fantkom je seveda vse v redu, glava normalno raste, so mi pa tisti kreteni v KC (se opravičujem, ne morem reči drugače) ziher za par mesecev skrajšali življenje ko so me tako prestrašili. Strokovnjaki pa taki... Saj ne rečem, prav je, da so naju poslali k nevrologu, ampak lahko bi mi pa kaj bolj natančno povedali, da pač ni nujno, da je res kaj narobe, če se mečava bolj zgodaj zapre, ne pa samo da glava pač ne bo rastla in zaskrbljeno zmajevali z glavo ter na vsa moja vprašanja pdgovarjali, da mi bo že nevrolog vse povedal (datum smo dobili čez skoraj 2 meseca tako da si lahko predstavljaš, kako sem se ta 2 meseca sekirala). No in je res povedal - da je vse v najlepšem redu in da mu ni jasno, zakaj so mu poslali zdravega otroka. Jaz vam želim vse najboljše in pa dobro opravite na pregledu.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 22.2.2011 17:47:33 >
|