Anonimen
|
Izabelina - hvala za odgovor. Če lahko zaupaš - zakaj ti nisi imela doule, sploh, če kakšno osebno poznaš? Zaenkrat sem prebrala profile slovenskih doul in njihove spletne strani (tiste, ki jih imajo) in se odločila ene par kontaktirat, tiste, ki so me po nekem notranjem občutku pritegnile. Seveda, se želim z njimi tudi sestati, ker itak preko spleta ne moreš zares vedet, ali se dobro ob nekomu počutiš ali ne in se z njimi pogovoriti. Pač je pa moj kriterij žal tudi cena... V bistvu škoda, da ni enotna (no ja, pač razumem, zakaj ni) in da nekatere tega podatka ne zaupajo kar zlepa. ;) Porod, ki si ga želim... Jah, ga vodi moje dete, ki se poraja in moje telo, drugi so tam, da mi pomagajo, z dostopnimi stredstvi in izkušnjami, a brez omejevanja mene in poteka poroda. Ter, da je predpostavka: ne rezat, ne silit, ne rezat, malih ran ne šivat, pomagat in spoštovat. V bistu me to moje iskanje spodbuja, da naredim nekaj na sebi, da si dam dovoljenje izraziti svojo voljo in to predvsem med porodom, ne le pred. Strah me je kreganja, strah me je slabe volje babice, ki potem pač rutinsko nekaj naredi (recimo tako, kot si to opisala ti pri drugem porodu na eni drugi temi). In rada bi nekoga, ki je fokusiran na porod in moje dobro počutje, da tudi če pride do krega, da me potem pomaga vrniti k sebi, k dogajanju, da me pomiri, da reče - hej, to ni pomembno, samo, da rojevaš in da je detece zdravo. Itak pa edino, kar zares želim je zdravo dete - pač izhajam iz predpostavke, da za ta cilj ni treba mame povozit. Mogoče ima kdo izkušnjo z izbrano babico - katera P, katera babica, kako se tega lotit?
|