|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dopust za nego otroka-NUJNO
19.9.2006 11:54:56   
mamica27
Pozdravljeni, zanima me sledeče:
Mož je trenutno zaposlen(zaradi selitve bo moral menjat službo), jaz pa do aprila 2007 na porodniški (prej študentka-zdaj brezposelna). Ker se imamo namen preseliti v drug kraj me zanima, če lahko lahko mož koristi dopust za varstvo otroka dokler ne najde službe, kljub temu da sem jaz brezposelna.
Jaz imam nekaj služb v igri, vendar še ni nič ziher.
Ta varianta bi se nam finančno najbolj izšla.

na CSD ne upam postavit tega vprašanja, ker bodo itak rekli, da špekuliramouser posted image ....

...mogoče res do neke mere, ampak situacija je pač taka kot je! To bi bila zgolj začasna  rešitev, dokler mož ne najde dela.

hvala za odgovor- e!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dopust za nego otroka-NUJNO
19.9.2006 12:51:51   
BLAŽIKA
Če oče prevzame dopust za nego otroka, mora mama predložiti na CSD delovno pogodbo, ker drugače oče nima pravice do dopusta razen, da gre mama v službo. Če računata na to, da bi obadva dobivala denar iz CSD  žal ne bo šlo.

(odgovor članu mamica27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2006 13:09:20   
mamica27
Nisva mislila, da bi oba prejemala pomoč iz CSD.
Kolikor vem gledajo povprečje plače zadnjih 12 mes. Jaz zdaj dobivam 40k, možu pa bi nadomestilo zneslo okoli 100k. Jaz bi se prijavila na zavodu za zaposlovanje, oz. šla delat (če bo kateri razgovor uspešen)!

(odgovor članu mamica27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2006 14:33:54   
BLAŽIKA
Če bi oče vzel nego za otroka, se mu upošteva odločba, ki jo je dobil takrat, ko je koristil 14 dnevni očetovski dopust( žal mu ne upoštevajo teh plač sedaj ampak tiste, ki so bile takrat). Če ti prekineš porodniško moraš imeti delavsko pogodbo, da lahko oče koristi naprej nego, brez pogodbe ne moreš žal nič. Mislim pa, da te tudi na zavodu nebi sprejeli, ker z tem ti avtomatsko pripada socialna pomoč do katere pa nisi upravičena, če še ni poteklo od rojstva otroka 12 mesecev avtomatsko te smatrajo da si v porodni.
Upam da si me razumela kar sem napisala, če ne še kar vprašaj saj imam z tem izkušnje.user posted image

(odgovor članu mamica27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2006 14:49:28   
mamica27
Blažika hvala za odgovor user posted image . Pri možu se itak plača v tem času ni nič zvišala user posted image , tako da bi višina nadomestila bila enaka nadomestilu za očetovski dopust.
Pol se bo pač mož moral prijavit na zavod za zaposl., in upam da mu tam pripada par jurčov. Skratka upam, da bo eden od naju čimprej dobil delo...user posted image , eden pa bo merkal našega user posted image .

Hvaležna sem takim in podobnim forumom, ker na CSD bolj malo zveš saj te zlo na hitro odslovijo.
Še 1x  hvala.

(odgovor članu mamica27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2006 16:08:52   
Evina
Ojla

Sama sem ravno pred kratkim urejala te stvari. Z možem sva bila v isti situaciji kot vidva. Zato je mož šel na porodniško. Jaz sem se sicer zaposlila, vendar me o tem ni nihče nič vprašal, niti ni bilo treba karkoli napisat, kaj jaz počnem. Podpisati sem morala le izjavo, da sedaj mož prejema porodniško nadomestilo, jaz pa od tega in tega datuma ne več.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

LP

(odgovor članu mamica27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2006 16:25:53   
mamica27
Evina....

... a pol nisi rabla predložit pogodbe o zaposlitvi?

(odgovor članu mamica27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2006 16:27:27   
Evina
Ne, sem jo podpisala kasneje kot sem urejala papirje na CSD-ju.

(odgovor članu mamica27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2006 21:01:35   
BLAŽIKA
Mamica 27 naš primer se je odvijat pred 14 dnevi in so res zahtevali pogodbo. Pozaimaj pa se za sigurno pri CSD ker sem sedaj tudi jaz v dvomih, da so nas na CSD malo nategnili po domače.

(odgovor članu Evina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?