Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dopust za nego otroka-NUJNO 19.9.2006 12:51:51
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Če oče prevzame dopust za nego otroka, mora mama predložiti na CSD delovno pogodbo, ker drugače oče nima pravice do dopusta razen, da gre mama v službo. Če računata na to, da bi obadva dobivala denar iz CSD žal ne bo šlo.
|
|
|
|
RE: dopust za nego otroka-NUJNO 19.9.2006 13:09:20
|
|
|
|
mamica27
|
Nisva mislila, da bi oba prejemala pomoč iz CSD. Kolikor vem gledajo povprečje plače zadnjih 12 mes. Jaz zdaj dobivam 40k, možu pa bi nadomestilo zneslo okoli 100k. Jaz bi se prijavila na zavodu za zaposlovanje, oz. šla delat (če bo kateri razgovor uspešen)!
|
|
|
|
RE: dopust za nego otroka-NUJNO 19.9.2006 14:33:54
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Če bi oče vzel nego za otroka, se mu upošteva odločba, ki jo je dobil takrat, ko je koristil 14 dnevni očetovski dopust( žal mu ne upoštevajo teh plač sedaj ampak tiste, ki so bile takrat). Če ti prekineš porodniško moraš imeti delavsko pogodbo, da lahko oče koristi naprej nego, brez pogodbe ne moreš žal nič. Mislim pa, da te tudi na zavodu nebi sprejeli, ker z tem ti avtomatsko pripada socialna pomoč do katere pa nisi upravičena, če še ni poteklo od rojstva otroka 12 mesecev avtomatsko te smatrajo da si v porodni. Upam da si me razumela kar sem napisala, če ne še kar vprašaj saj imam z tem izkušnje.
|
|
|
|
RE: dopust za nego otroka-NUJNO 19.9.2006 14:49:28
|
|
|
|
mamica27
|
Blažika hvala za odgovor . Pri možu se itak plača v tem času ni nič zvišala , tako da bi višina nadomestila bila enaka nadomestilu za očetovski dopust. Pol se bo pač mož moral prijavit na zavod za zaposl., in upam da mu tam pripada par jurčov. Skratka upam, da bo eden od naju čimprej dobil delo... , eden pa bo merkal našega . Hvaležna sem takim in podobnim forumom, ker na CSD bolj malo zveš saj te zlo na hitro odslovijo. Še 1x hvala.
|
|
|
|
RE: dopust za nego otroka-NUJNO 19.9.2006 16:08:52
|
|
|
|
Evina
|
Ojla Sama sem ravno pred kratkim urejala te stvari. Z možem sva bila v isti situaciji kot vidva. Zato je mož šel na porodniško. Jaz sem se sicer zaposlila, vendar me o tem ni nihče nič vprašal, niti ni bilo treba karkoli napisat, kaj jaz počnem. Podpisati sem morala le izjavo, da sedaj mož prejema porodniško nadomestilo, jaz pa od tega in tega datuma ne več. Upam, da sem ti kaj pomagala. LP
|
|
|
|
RE: dopust za nego otroka-NUJNO 19.9.2006 16:25:53
|
|
|
|
mamica27
|
Evina.... ... a pol nisi rabla predložit pogodbe o zaposlitvi?
|
|
|
|
RE: dopust za nego otroka-NUJNO 19.9.2006 16:27:27
|
|
|
|
Evina
|
Ne, sem jo podpisala kasneje kot sem urejala papirje na CSD-ju.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?