sazi
|
Z možem oba delava v malo večji firmi (no, trenutno sem na porodniški). Tudi pri nas nekateri zaposleni delajo petek in svetek, pa cele dneve, ostajajo do večera... in kaj imajo od tega? Mogoče imajo 5.000 sit plače več kot jaz in na koncu leta, najboljši kot sodelavec leta prejme stoječo svetilko!!!! Ni variante, da bi delala več, kot je nujno potrebno. Vedno opravim vse delo, če pa vidim, da ga je preveč in še kar nosijo, pa lepo razložim, da je pa tole preveč in se v normalnem delavniku tega ne da podelat. SKoraj vedno najdejo rešitev, v skrajnih primerih pa tudi ostanem in naredim, kar je potrebno za rešitev situacije. Je pa tako, da če delaš na moj način, so ti zaprta vsa vrata za napredovanja in podobno, ampak sem razmišljala in ugotovila, da mi z mojo plačo prav veliko ne manjka (za stanovanje na ta način ne bom nikoli nabrala, ampak imam pa vsaj svoje življenje - v urah, ki mi ostanejo vsak dan lahko veliko nareedim, med drugim tudi zato, da bom nekoč delala zase in svoj urnik prilagajala svojim finančnim inčasovnim potrebam). Kaj lahko narediš? Ne vem. Škoda, da je prišlo že tako daleč. Apetite velikih firm, ki kaf naprej priganjajo je težko zaustaviti, še posebej, če so prej videlu, da te lahko do konca izkoristijo. Moral bi se jim postaviti po robu in postaviti meje - delati do 4-ih zjutraj ni humano. In še bolj žalostno pa je, da firma ne dojame, da od tako izmučenega in neprespanega zaposlenega, ki je stalno pod stresom ne more imeti toliko, kot bi lahko imeli, če bi delal v normalnih pogojih. Želim, da vam uspe malo izpreči in da si vsi skupaj malo oddahnete.
|