|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dopust najraje nazaj
1.9.2006 9:17:48   
mateja 26
No,enkrat za spremembo ne bom jamrala,ampak vseeno moram dat iz sebe.

Končno je tudi pri nas(oz.mojem možu)prišel zasluženi in trežko pričakovani dopust,ki naj bi se začel s ponedeljkom(14 dni).Pa sva se včeraj z Igorjem pogovarjala,kam vse bomo šli in čim lepše izkoristili te dneve skuzpaj,vsi štirje,saj bo,ko se vrne v službo spet po cele dneve v službi.
Pa mi je začel razlagat,koliko in kaj delajo in da mora vse sam do kojnca naredit,pa čeprav ima dva,ki naj bi mu pomagala(on je projektni vodja),...In ,da ga zelo strah ,ko bo prišel nazaj,ker bo imel celo mizo samih papirjev.Kaj hočem povedati?To,da ga je strah iti na dopust zaradi prevelike količine dela.Zato sva se odločila,da gre v službo še v ponedeljek in torek.V sredo pa začnemo z uvajanjem v vrtec.Velikokrat sva skupaj jokala zaradi vsega tega.Mene je najbolj strah,da ne bi bilo kaj narobe.Zelo veliko mladih je v našem kraju umrlo ijn sami mladi(okoli 40 let),vsi so imeli stresne službe in delali po cele dneve.Najbolj me je strah takrat,ko je v službi od 7pa tja do 4 zjutraj,potem pa vozit domov.Zadosti je sekunda,da zaspi.Pa ni nujno,da zapre oči.
Rada bi da bi bili dolgo,dolgo skupaj in zdravi in da bi znal,ko je doma,izklopiti službo(pa ne vem,če je to sploh možno,ker ga iz službe kličejo petek in svetek).Malo sem razvlekla na dolgo in široko.Se opravičujem.

Zanima me samo še to.Ali ima še katera take probleme,da se mož ne upa vzeti dopusta zaradi toliko dela?

hvala,ker ste me brale

lep in sončen pozdrav iz vrhnike
mateja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dopust najraje nazaj
1.9.2006 9:27:03   
total
Nimamo takšni problemov,ampak vem da mu ni lahko,pa teb tudi ne.Če res tako trpi a ne bi mogel zamenjat službo,če je tako napeto tam in da ne ve če bo šel na dopust to res ni življenje in še mora vse sam user posted image . Mislita pozitivno,mogoč pa bo le kakšna rešitev okloi tega in bosta več skupaj,srečno.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2006 9:33:57   
mateja 26
Samo delo ga veseli,ampak delovni čas in količina dela sta ubitačna.Naenkrat ima odprte 3 ali 4 projekte.Res ful trpi,še ponoči se mu blede o tem.Upam,da bo kmalu bolje.
lp
mateja

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2006 9:42:58   
Anonimen
Jaz imam relativno kar veliko dela.. v sluzbi.. Za nekoga bi bilo stresno to delo.. zame pa tudi slucjano ni stresno.. in niti slucajno ne bi delal od 7 do 4 zjutraj.. A to on dela od 7 zvecer.. ali od 7 zjutraj pa do 4 zjutraj?
Na dopustu sem bil 4 tedne.. in bi se kaksen teden podaljsal.. brez problema.. ker ne bos verjela.. tvoj moz pa se manj.. to delo vse pocaka..
Ce delam nadure.. jih nikoli ne delam dlje kot do sestih.. pa so to so izjeme.. raje pridem zjutraj prej okoli setih in grem potem komot okoli petih domov..

Ker a ves kako se to dogaja.. Ti delas petek in svetek in firma te lepo izkoristi.. in ko pride kaj narobe.. tale petek in svetek, ko si delal nic ne stejeta.. Je vse hitro pozabljeno..

14 dni na dopust.. pa to ni noben dupust.. en teden ponucas da se navadis na nov bioritem.. in zacnes uzivat na dopustu..
Ti mu kar reci, naj si vzame tri tedne.. in konc.. Ker res.. delo pocaka.. ta cas ki ga bo nespametno zabil v firmi, pa nikoli ne caka.. kar mine..

nekateri tako radi povdarjajo da so v sluzbi po cele dneve, ker imajo manjverednostni kompleks in s tem se cutijobolj pomembne... Sej vcasih tko pride.. ampak to je samo na balkanu tako.. Na Japonskem recimo veljas za nesposobnega, ce delas nadure.. ker nisi sposoben v namenjenm casu naredit kar imas za naredit..

Vsa stvar je v miselnosti..

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.9.2006 9:52:05   
Anonimen
Kdo mu je pa odprl te projekte? Sej ni problem to, koliko projektov imas.. ampak kako se izpogajas za rok izvedbe..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2006 9:52:27   
Kalina
Uf, jst sm tud besna in zalostna in vse kar skupi pase. Moj mozek je mel ze 2 mesca potrjen dopust od 3 do 13 septembra. Jutri se gre na morje. V sredo mu povejo, da nemore iti, ker imajo neki nujni teren al kva jst vem. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sem misnla da se mi bo zmesal, pa je razlagu da ma mejhnga user posted image   doma, da ma rezervirano itd, pa nc, prvo vojska potem druzina. Mamu jimuser posted image Tko da greve same na morje, kaj pa cmo. Hvala bogu grejo moji starsi zraven, ker sama pa res ne bi mogla. Sam kr nemorem verjet, njeno prvo morje in ocija ne bouser posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.9.2006 9:56:43   
ribica.
Trenutno stanje ni tako kot pri vas. Smo pa imeli obdobje, ko je delal 3 službe hkrati in bilo je mučno, za nas vse. Najprej je šel zjutraj v službo, po službi je bil del tima, ki razvija neko novo tehnologijo, pa še za staro službo je moral nekaj delat, dokler niso uvedli novega. Da je bilo stanje še boljše -  stanovali smo na Koroškem, služba v LJ, prejšnja služba MB. Tudi mene je skrbelo stanje na cesti. Spal pa tako skoraj ni. Ali pa je samo za par uric kje zalegnil.
Potem sma se pogovorila, kako naprej in skupaj prišla do zaključka, da ni vredno se mučit s takim garanjem, saj noben ni imel nič od tega. Vsi smo trpeli.

Pred kratkim je spet menjal službo, ker je bilo v stari vse ful strogo orientirano na delo delo delo, kot da živimo za to. Ker se mu je ponudila možnost drugje, je sprejel. To bi predlagala tudi vam, saj življenje v takem stresu ni vredno muke. Vso srečo.

Neposredna povezava do sporočila: 7
1.9.2006 10:07:00   
piščanc
to je ful odvisno od človeka in od njegove želje po delu.

jaz imam tako službo, da bi lahko tukaj visela cel dan in celo noč, pa še potem bi se mi sanjalo. in ja, nekateri sodelavci to tudi počnejo. jaz pa ne. pa imam vse narejeno, sicer je treba kdaj počakati, kaj se premakne kaj ne uspe.

prva sem jaz, potem služba, kar ni narejeno pač počaka, ali pa sploh ne pride do izvedbe. pa amen.

eno je, da je treba delo organizirati, druga pa je, če človek uživa v delu. ti pa veliko ne mores storiti glede tega, mora tvoj mož

iz malega zraste veliko

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.9.2006 10:26:48   
Anonimen
No tole sem hotel povedati, kar je zdaj piscanc povedala..

user posted image user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.9.2006 10:28:29   
mateja 26
Tjazy,ravno vaša firma(ena veliiiika iz NM)priganja.Ali veš katrera je to?

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.9.2006 10:40:00   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: mateja 26

Krkauser posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

Neposredna povezava do sporočila: 11
1.9.2006 10:44:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

to je ful odvisno od človeka in od njegove želje po delu.

jaz imam tako službo, da bi lahko tukaj visela cel dan in celo noč, pa še potem bi se mi sanjalo. in ja, nekateri sodelavci to tudi počnejo. jaz pa ne. pa imam vse narejeno, sicer je treba kdaj počakati, kaj se premakne kaj ne uspe.

prva sem jaz, potem služba, kar ni narejeno pač počaka, ali pa sploh ne pride do izvedbe. pa amen.

eno je, da je treba delo organizirati, druga pa je, če človek uživa v delu. ti pa veliko ne mores storiti glede tega, mora tvoj mož

Se kar podpišem pod tole. Situacija je pri meni skoraj enaka. Mateja, tvoj mož si mora postavit prioritete v življenju in se naučiti reči NE.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.9.2006 11:27:25   
srki
Tole zadevo bo moral kar sam končat oz. si poštimati kako in kaj in se odločit, ali mu služba res toliko pomeni. Vidim, da ste zelo povezani med sabo in si delita te stresne trenutke skupaj, kar je lepo. Veliko se jih zapre vase, pa pride do prepirov....

No hočem rečt, da naj tole kar lepo na ostale tri pomagače razdeli, pa naj delajo. Saj v končni fazi jih ima za to, da mu pomagajo. Res grozljivo, če brez njega nič ne znajo.

Tudi pri nas eni živijo za službo, nosijo stvari domov, doma delajo, problem pa je, ker me (tajnice) tega ne moremo delat doma. Pol pa dobiš kupe in si lahko tudi do noči v službi. Vse je nujno. Ampak zase se je treba postavit, vodilnim povedat, da tako pa to ne gre, jim dokazat to, ker eni ne dojamejo oz. nočejo dojeti. Torej vztrajati pri tem, da jim pa res enkrat butne v glavo, da to ne gre tako.

Samo po eni strani pa ga razumem, da je tiho oz. da tako dela, saj konec koncev pa ne vemo, kakšen je njegov delodajalec. Lahko mu zaradi "odpovedovanja dela oz. prelaganje dela" da knjižico in adijo. Tudi na to je treba pomisliti, po mojem no.

Upam, da se bo vse dobro izteklo in da ga tole ne bo preveč mučilo in ga spravilo v kakšen stres in še tebe povrhu. Naj se poskuša v službi dogovorit in jim malo predstaviti njegovo situacijo (da nima pomoči od "pomagačev")

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.9.2006 12:48:59   
Anonimen
Uf Tjazy se je vrnil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dopust ,dopust kaj je že to Pa vikendov tudi ne poznam samo delo delo in delo!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
1.9.2006 13:21:49   
Anonimen

Ja.. cisto mozno.. ampak potem je problem v tem, da ima ta tvoj ki fura te projekte premalo svoje delovne sile.. Ce bi je imel vec.. in ce bi jim zaupal.. bi lahko sel na dopust..

Je tko?

Neposredna povezava do sporočila: 15
1.9.2006 13:23:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Krkauser posted image

Ne Krka.. verjetno ni..  Krka je bolj nezna in prijazna.. user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
1.9.2006 14:40:13   
sazi
Z možem oba delava v malo večji firmi (no, trenutno sem na porodniški). Tudi pri nas nekateri zaposleni delajo petek in svetek, pa cele dneve, ostajajo do večera... in kaj imajo od tega? Mogoče imajo 5.000 sit plače več kot jaz in na koncu leta, najboljši kot sodelavec leta prejme stoječo svetilko!!!! Ni variante, da bi delala več, kot je nujno potrebno. Vedno opravim vse delo, če pa vidim, da ga je preveč in še kar nosijo, pa lepo razložim, da je pa tole preveč in se v normalnem delavniku tega ne da podelat. SKoraj vedno najdejo rešitev, v skrajnih primerih pa tudi ostanem in naredim, kar je potrebno za rešitev situacije.
Je pa tako, da če delaš na moj način, so ti zaprta vsa vrata za napredovanja in podobno, ampak sem razmišljala in ugotovila, da mi z mojo plačo prav veliko ne manjka (za stanovanje na ta način ne bom nikoli nabrala, ampak imam pa vsaj svoje življenje - v urah, ki mi ostanejo vsak dan lahko veliko nareedim, med drugim tudi zato, da bom nekoč delala zase in svoj urnik prilagajala svojim finančnim inčasovnim potrebam).

Kaj lahko narediš? Ne vem. Škoda, da je prišlo že tako daleč. Apetite velikih firm, ki kaf naprej priganjajo je težko zaustaviti, še posebej, če so prej videlu, da te lahko do konca izkoristijo. Moral bi se jim postaviti po robu in postaviti meje - delati do 4-ih zjutraj ni humano. In še bolj žalostno pa je, da firma ne dojame, da od tako izmučenega in neprespanega zaposlenega, ki je stalno pod stresom ne more imeti toliko, kot bi lahko imeli, če bi delal v normalnih pogojih.

Želim, da vam uspe malo izpreči in da si vsi skupaj malo oddahnete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.9.2006 14:53:43   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Jaz imam relativno kar veliko dela.. v sluzbi.. Za nekoga bi bilo stresno to delo.. zame pa tudi slucjano ni stresno.. in niti slucajno ne bi delal od 7 do 4 zjutraj.. A to on dela od 7 zvecer.. ali od 7 zjutraj pa do 4 zjutraj?
Na dopustu sem bil 4 tedne.. in bi se kaksen teden podaljsal.. brez problema.. ker ne bos verjela.. tvoj moz pa se manj.. to delo vse pocaka..
Ce delam nadure.. jih nikoli ne delam dlje kot do sestih.. pa so to so izjeme.. raje pridem zjutraj prej okoli setih in grem potem komot okoli petih domov..

Ker a ves kako se to dogaja.. Ti delas petek in svetek in firma te lepo izkoristi.. in ko pride kaj narobe.. tale petek in svetek, ko si delal nic ne stejeta.. Je vse hitro pozabljeno..

14 dni na dopust.. pa to ni noben dupust.. en teden ponucas da se navadis na nov bioritem.. in zacnes uzivat na dopustu..
Ti mu kar reci, naj si vzame tri tedne.. in konc.. Ker res.. delo pocaka.. ta cas ki ga bo nespametno zabil v firmi, pa nikoli ne caka.. kar mine..

nekateri tako radi povdarjajo da so v sluzbi po cele dneve, ker imajo manjverednostni kompleks in s tem se cutijobolj pomembne... Sej vcasih tko pride.. ampak to je samo na balkanu tako.. Na Japonskem recimo veljas za nesposobnega, ce delas nadure.. ker nisi sposoben v namenjenm casu naredit kar imas za naredit..

Vsa stvar je v miselnosti..

Pod tole se pa podpišem.
Sam sicer nimam nevem kako stresnega in odgovornega dela v službi, ker sem k sreči za manj stresno delo dostojno plačan, več pa ne rabim. Mi veliko več kot visoka plača pomeni to, da sem ob štirih doma pri ženi in sinu. Moje delo je kampanjsko, to pomeni, da včasih tud po cel teden nabijamo jetisport, pol pa pride bum, ki bi moral biti narejen lansko leto in to po navadi pred dopustom.. Takrat se pa zagrabi, pa mi do zdaj še ni blo treba delat dlje kot do petih.
Draga mateja 26, tvoj mož je deloholik. Ima točno toliko dela, kot si ga sam nakoplje in nič več. Reci mu, da bo imel majhne otroke samo nekaj let v življenju, dobrih služb je pa na tone.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.9.2006 15:14:26   
mateja 26
Tjazy,malo morgen nežni in prijazni.Samo za svoje riti.Za ostale pa jih briga k....

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.9.2006 15:23:35   
Anonimen
A pol je res Krka.. ?!

Samo to pomeni, da tisti, ki se s Krko dogovarja malo prevec obljublja.. ker ve da ima v svoji firmi ljudi, ki bojo delali od 7 zjutraj do 4 zjutraj..

Neposredna povezava do sporočila: 20
1.9.2006 15:27:01   
mateja 26
ne,ne ni krka
Poznam pa nekaj ljudi,ki v krki dela in povedo kako je za "vrati"firme.Na zunaj pa vse lepo.

lp
mateja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.9.2006 16:13:35   
Anonimen
Tvoj mož bo moral dojet, da delo lahko počaka (in ne uide nikamor) otroci pa odrastejo (in grejo stran).

In po možnosti na koncu ugotovijo, da očeta sploh ne poznajo.

Neposredna povezava do sporočila: 22
1.9.2006 19:08:58   
Anonimen
Ali ima še katera take probleme,da se mož ne upa vzeti dopusta zaradi toliko dela?

Ne. Če se prav spomnim, se je še vsako leto dalo iti za tri tedne na dopust, pri njemu in pri meni. Če ga nisva že prej porabila user posted image

Po mojih izkušnjah je pa tako, da kolikor firmi pustiš, da te "ožame", toliko te bo, nič manj. 

Neposredna povezava do sporočila: 23
1.9.2006 20:32:53   
Anonimen
Jaz pa tak mislim,

V službo hodimo, da zaslužimo denar za preživetje in če je vse po sreči zaslužimo še več, da lahko živimo lepše.

Zdaj pa mene nekaj zanima-zakaj nekateri živijo za službo, namesto da živijo(po možnosti lepše)od službe?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
1.9.2006 20:46:27   
Naja31
Mateja, tvoj mož si mora postavit prioritete v življenju in se naučiti reči NE

Pod to se pa jaz podpišem.

Ja imam eno sodelavko, ki cele dneve visi  vslužbi. Tudi vikende prihaja. A misliš, da daje ljudem občutek, da je najbolj delavna in pridna? Kje pa! Vsi se norca delajo iz nje, in se vsem smili, ker nima nic drugega v življenju kot službo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Vožnja s kolesom
krtačka

Kdaj se je vaš otrok znal voziti s kolesom na pedala brez pomožnih koles?

pred 3. letom starosti (16%)

med 3. in 4. letom starosti (31%)

med 4. in 5. letom starosti (33%)

med 5. in 6. letom starosti (12%)

po 6. letu starosti (7%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!