kmalu samohranilka
|
Doma imam že eno princesko, sem sredi druge nosečnosti. Čez vikend sem ugotovila, da me moj "predragi, ljubeči (izvenzakonski) partner" vara s svojo bivšo. Baje zato, ker imava itak že nekaj časa krizo in je samo iskal kar doma ne dobi. On se a) ne zaveda resnosti in obsega svojega podlega dejanja in ima pripravljenih cel kup izgovorov, s katerimi prevari želi zmanjšati pomen in b) ni pripravljen za to prevzeti odgovornosti, se pokesati in se iskreno truditi, da bi se odkupil. Zato bom očitno na mojo veliko grozo in žalost še pred rojstvom ostala sama. Ne vem kako bom zmogla. Ne vem od česa bomo živeli. Ampak s tem se bom ukvarjala kasneje. Druge izbire itak ne bom imela. Življenje ne pozna gumba za pavzo. Prosila bi za nasvete, informacije, izkušnje, glede urejanja stikov in preživnine na CSD. Lahko iz lastnih izkušenj (čeprav vam privoščim, da takih žalostnih nimate), od svojih poznanih ali magari iz zakonov ali predpisov. Imam cel kup vprašanj: * kako hitro po klicu je običajno (za LJ) razpisano prvo srečanje na CSD? * ali je treba že takrat imeti s seboj kakšno papirologijo, obrazce, dokaze? * koliko srečanj je običajno potrebnih, da se stvari dorečejo, pod pogojem, da z nobene strani ni nagajanja (ker jaz vem, da otroku ne mislim odtegovati stikov z očetom, ki je čudovit očka, a žal gnil partner)? * ali lahko mož "izsili" prisotnost pri porodu? * ali lahko, ko sama rodim, potem tudi sama izberem ime in priimek novorojenčku, ali bo štručka "anonimna" dokler česa ne podpiševa, se dogovoriva...? * če ne bo podpisal priznanja očetovstva že pred rojstvom, ali lahko/moram sprožiti postopke za dokazovanje že zdaj oz. čim prej? * kako se določijo stiki z novorojenčkom, ki bo - če bo sreča mila tako kot prvič - polno dojen? * ali sem se pri stikih za hči dolžna prilagajati njegovim hobijem, zaradi katerih je ogromno odsoten, ali pa imam pravico reči "takrat in takrat so določeni stiki, če ti je kaj do njih pač skenslaj hobije"? * kaj naj naredim, če se bo dogajalo (in 99,9% sem da se bo) da za stike - vsaj ne vedno - ne bo imel časa zaradi hobijev, ali pa bo enostavno tiho kot rit in bo otroka v tistem času pač dajal drugam v varstvo (k tašči, varuški...)? * kako hitro CSD odda novo odločbo? ravnokar sem namreč oddala aktualno, po kateri zaradi njegovih visokih dohodkov ne dobimo nič OD in pademo v najvišji razred za vrtec. pod temi pogoji bom jaz namreč s svojo plačo do spremembe žal živela od kruha in mleka... * koliko mislite, da bo pri neto dohodku 2000 € na mesec določena preživnina za 2-letno hči in koliko za novega člana? Hvala vsem in vsakemu za kakršen koli nasvet in mnenje! Želim vam lepši dan ko so moji sedanji...
|