|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   določitev pravice do stikov še pred rojstvom
10.4.2012 14:23:23   
kmalu samohranilka
Doma imam že eno princesko, sem sredi druge nosečnosti. Čez vikend sem ugotovila, da me moj "predragi, ljubeči (izvenzakonski) partner" vara s svojo bivšo. user posted image Baje zato, ker imava itak že nekaj časa krizo in je samo iskal kar doma ne dobi. user posted image

On se a) ne zaveda resnosti in obsega svojega podlega dejanja in ima pripravljenih cel kup izgovorov, s katerimi prevari želi zmanjšati pomen in b) ni pripravljen za to prevzeti odgovornosti, se pokesati in se iskreno truditi, da bi se odkupil. Zato bom očitno na mojo veliko grozo in žalost še pred rojstvom ostala sama. user posted image

Ne vem kako bom zmogla. Ne vem od česa bomo živeli. Ampak s tem se bom ukvarjala kasneje. Druge izbire itak ne bom imela. Življenje ne pozna gumba za pavzo. user posted image

Prosila bi za nasvete, informacije, izkušnje, glede urejanja stikov in preživnine na CSD. Lahko iz lastnih izkušenj (čeprav vam privoščim, da takih žalostnih nimate), od svojih poznanih ali magari iz zakonov ali predpisov. Imam cel kup vprašanj:
* kako hitro po klicu je običajno (za LJ) razpisano prvo srečanje na CSD?
* ali je treba že takrat imeti s seboj kakšno papirologijo, obrazce, dokaze?
* koliko srečanj je običajno potrebnih, da se stvari dorečejo, pod pogojem, da z nobene strani ni nagajanja (ker jaz vem, da otroku ne mislim odtegovati stikov z očetom, ki je čudovit očka, a žal gnil partner)?
* ali lahko mož "izsili" prisotnost pri porodu?
* ali lahko, ko sama rodim, potem tudi sama izberem ime in priimek novorojenčku, ali bo štručka "anonimna" dokler česa ne podpiševa, se dogovoriva...?
* če ne bo podpisal priznanja očetovstva že pred rojstvom, ali lahko/moram sprožiti postopke za dokazovanje že zdaj oz. čim prej?
* kako se določijo stiki z novorojenčkom, ki bo - če bo sreča mila tako kot prvič - polno dojen?
* ali sem se pri stikih za hči dolžna prilagajati njegovim hobijem, zaradi katerih je ogromno odsoten, ali pa imam pravico reči "takrat in takrat so določeni stiki, če ti je kaj do njih pač skenslaj hobije"?
* kaj naj naredim, če se bo dogajalo (in 99,9% sem da se bo) da za stike - vsaj ne vedno - ne bo imel časa zaradi hobijev, ali pa bo enostavno tiho kot rit in bo otroka v tistem času pač dajal drugam v varstvo (k tašči, varuški...)?
* kako hitro CSD odda novo odločbo? ravnokar sem namreč oddala aktualno, po kateri zaradi njegovih visokih dohodkov ne dobimo nič OD in pademo v najvišji razred za vrtec. pod temi pogoji bom jaz namreč s svojo plačo do spremembe žal živela od kruha in mleka...
* koliko mislite, da bo pri neto dohodku 2000 € na mesec določena preživnina za 2-letno hči in koliko za novega člana?

Hvala vsem in vsakemu za kakršen koli nasvet in mnenje!

Želim vam lepši dan ko so moji sedanji...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: določitev pravice do stikov še pred rojstvom
10.4.2012 14:28:55   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: kmalu samohranilka

* ali lahko mož "izsili" prisotnost pri porodu?

Nimam izkušenj, ampak za tole ti povem, da je popolnoma tvoja odločitev.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 10.4.2012 14:29:12 >

(odgovor članu kmalu samohranilka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2012 14:32:58   
kmalu samohranilka
No, vsaj to! Me veseli, da mi v tistem trenutku ne bo treba biti pod stresom in v skrbeh, ampak bom lahko fokus sama sebi in otroku. Hvala!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.4.2012 14:55:17   
butt3rfly
boh ne daj, da bom kdaj v tvoji situaciji. žal na večino vprašanj nimam odgovora. lahko ti samo predlagam, da pokličeš na CSD, se dogovoriš za sestanek in vsa ta vprašanje direktno njim zastaviš, kajti z njimi boš morala v glavnem operirati. glede na tvojo situacijo se mi zdi najboljš, da dobiš natančne odgovore na svoja vprašanja, da se slučajn neb kje zeznala.

želim ti vso srečo in upam, da se bo za vas3 vse izšlo tako, kot si želiš.

Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2012 16:46:10   
egleria

* ali lahko mož "izsili" prisotnost pri porodu? NE
* ali sem se pri stikih za hči dolžna prilagajati njegovim hobijem, zaradi katerih je ogromno odsoten, ali pa imam pravico reči "takrat in takrat so določeni stiki, če ti je kaj do njih pač skenslaj hobije"? kolikor vem iz izkušenj nekoga od bližnjih da lahko se določi vnaprej za dan in uro. če ga takrat ne bo, ni tvoja dolžnost da mu daš zato na voljo drug dan in uro.
* kaj naj naredim, če se bo dogajalo (in 99,9% sem da se bo) da za stike - vsaj ne vedno - ne bo imel časa zaradi hobijev, ali pa bo enostavno tiho kot rit in bo otroka v tistem času pač dajal drugam v varstvo (k tašči, varuški...)? nič ne moreš. če bo pa takrat dal otroka v varstvo pač greš na CSD pa tam omeniš kaj se dogaja in ti bodo svetovali kako naprej.
* kako hitro CSD odda novo odločbo? ravnokar sem namreč oddala aktualno, po kateri zaradi njegovih visokih dohodkov ne dobimo nič OD in pademo v najvišji razred za vrtec. pod temi pogoji bom jaz namreč s svojo plačo do spremembe žal živela od kruha in mleka... takoj ko se preseli od vas zrihtajte preživnino in se pojdi kar direkt na CSD pozanimat kako je s tem. prej se lotiš papirologije, bolje je. po rojstvu drugega otročička pa vse jovo na novo..
* koliko mislite, da bo pri neto dohodku 2000 € na mesec določena preživnina za 2-letno hči in koliko za novega člana? meni so rekli na CSD da je za enega otroka predvidena 1/3 plače očeta otroka..

Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2012 19:42:39   
Anonimen
ja še tega se bi vam manjkalo da bi potem take kretene morale pri porodu gledat :)

Neposredna povezava do sporočila: 6
11.4.2012 7:57:08   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: egleria

* koliko mislite, da bo pri neto dohodku 2000 € na mesec določena preživnina za 2-letno hči in koliko za novega člana? meni so rekli na CSD da je za enega otroka predvidena 1/3 plače očeta otroka..

1/3? ni to velik? to je pol 666 eur? mislim poznam nekaj samohranilk pa ne vem če kera dobiva 1/3 plače za otroka.

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.4.2012 8:21:26   
gondola
Lott, Upam, da to ni sarkazem, ker se je človek dejansko pokazal za velikega kretena!!!! Če so težave, in je partnerka pred poroom, bi ji lahko vsaj namignil, kaj ga teži in bi zadeve probala urediti, ne pa takoj skakat čez plot.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.4.2012 9:15:14   
kmalu samohranilka
butt3rfly
Saj to vem, ma kaj ko jih je težko priklicati. user posted image Včeraj je bilo sto let zasedeno, potem so me nekam preusmerjali, kjer je zvonilo v prazno, nato so mi rekli da bo odgovorna oseba šele danes v službi, danes pa kličem in se linija sploh ne vzposatvi. user posted image Živela naša javna uprava.

Najbrž pa si misliš, da sem glede na dano situacijo zelo na dnu in v skrbeh, zato želim dobiti čim več odgovorov čim prej, da si vsaj malo razjasnim sliko o tem kaj me čaka v bližnji prihodnosti. user posted image

(odgovor članu gondola)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.4.2012 9:17:14   
kmalu samohranilka
Egleria: Hvala ti za odgovore!

IZVIRNO SPOROČILO: gondola

Lott, Upam, da to ni sarkazem, ker se je človek dejansko pokazal za velikega kretena!!!! Če so težave, in je partnerka pred poroom, bi ji lahko vsaj namignil, kaj ga teži in bi zadeve probala urediti, ne pa takoj skakat čez plot.

Mislim, da Lott ni nič slabega mislila oz. da je tudi ona šokirana v smislu: "Zadnja reč, ki se nam manjka je še to, da bi bile ženske prisiljene pri porodu gledati še prešuštniške barabe!". Vsaj jaz sem poskušala na tak spodbuden način razumeti.

(odgovor članu gondola)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.4.2012 11:28:38   
egleria

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: egleria

1/3? ni to velik? to je pol 666 eur? mislim poznam nekaj samohranilk pa ne vem če kera dobiva 1/3 plače za otroka.

ne vem zdaj točno a 1/3 plače ali minimalne plače.. je že dolgo tega odkar sem to slišala

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.4.2012 14:01:17   
Anonimen
ne ne, po vsem tem kar ji je naredil pa res nebi potrebovala njega poleg poroda, bi si ga ti želela? mislim da ne.si pa želim da tega nebi storil.

(odgovor članu gondola)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.4.2012 16:05:23   
gondola
lott, očitno sem si narobe interpretirala tvoje besede....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.4.2012 16:37:50   
Anonimen
sej ni pene :)

(odgovor članu gondola)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
13.4.2012 7:40:40   
suzolinka
Ma kakšna 1/3 plače? Kje ste to slišale? Mogoče kje v teoriji, ampak v praksi je čisto dugače.
Drugače pa ima sam postopek "razveze" mnogo poti. Ti sicer pišeš o tem, da je super oče. Sama tega ravno ne vidim, saj sem dobila sporočilo, da bo morda želel biti prisoten pri porodo, da bo dajal prednost hobijem kot stikom, ipd.
V kolikor se bosta res sporazumela (glede dodelitve otrok, preživnine in stikov) in dogovorila, lahko napišeta predlog sodišču (nepravdni postopek) in če je sporazum v korist otorka, bo sodišče tega potrdilo. Tud CSD bo v tem primeru napisalo svoje mnenje.
V kolikor ne bo šlo po mirni poti, bo pač vsak na svojem bregu, v končni fazi bosta prej ali slej morala doseči "sporazum".
Glede prisotnosti ob porodu, menim da ne more biti s teboj. Sama bi sigurno vztrajala na tem.
Stiki na začetku ne bodo potekali tako ot pri starejšem otroku. Spet bo stvar dogovora med vama ...
Glede njegovih hobijev, laho rečem samo, da se bo moral prilagoditi. Kaj mu je sedaj na prvem mestu??? Otroka ali prosti čas?!?
Glede očetovstva (če ga ne podpiše) lahko sprožiš postopek na CSD. En mesec pred porodom gresta lahko skupaj na CSD, kjer podpišeta, da sta starša še nerojenega otroka. V kolikor tega ne bo hotel, sprožiš postopek ugotavljanja
Glede tega kdaj CSD vabi ... od 2 do 1 mesec pred prvim narokom.

Drugače ti pa želim vso srečo in mnogo volje, da premagaš tole krizno obdobje. Všeč mi je kako razmišljaš, zato le pogumno naprej, držim pesti zate!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Popoldanske aktivnosti
binyy

Ali vaš malček (od 4.leta dalje) obiskuje popoldanske aktivnosti,tečaje,...

da, plesne, telovadbo,... (33%)

da, pravljične urice (5%)

da, tuje jezike (7%)

ne, je se premajhen (32%)

ne, ker ni zainteresiran (7%)

ne, ker nimamo finančnih sredstev (16%)

Število vseh glasov: 178

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!