|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dolžina menst.ciklusa
18.10.2007 13:50:44   
Ro
Hi!

Vem, da je bilo že kar nekaj napisanega o tej temi, vendar pa sem zasledila nasprotujoče podatke.

Torej, kako se določi dolžina menstrualnega ciklusa? Od 1. dneva zadnje menstruacije do 1. dne naslednje menstruacije ali pa
do zadnjega dne pred naslednjo menstruacijo?

Npr, 1.dan M je 8.10, naslednja M pa 1.11. Ali je dolžina ciklusa potemtakem 25 ali 24 dni user posted image

Lep dan vam želim.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dolžina menst.ciklusa
18.10.2007 14:04:07   
Anonimen
24 dni.

(odgovor članu Ro)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2007 14:07:16   
Erin
ja 24, ma Taly prav...sem se jaz zadnjič tud zmotila očitno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2007 14:12:17   
bučkabb
ja jaz tud mislim da 24 dni ker 1.11 je že nov ciklus.
ko že glih sprašuješ to temo, se mi dozdeva da rabiš to za določitev ovulacije.

jaz mam tud tak problem, zato še bom jaz vprašala, kak določite ovulacijo če mate iz meseca v mesec različno dolg ciklus.

namreč men se sedaj dogaja ko nejem tablet (prej jedla 8 let), da mam vsak mesec drugač menzo. prvi mesec sem mela 33 dnevni ciklus, 2 mesec sem mela pa 38 dnevni ciklus, sedaj pričakujem 3 menzo pa sploh ne vem kdaj bo prišla.
kaka dva meseca bom še počakala pol bi pa začela delat na user posted image . sam kak naj si izračunam ovulacijo, ko bi rada vedla točn kdaj jo bom mela. user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Ro)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2007 14:33:01   
PETAN
Verjetno je najboljše, da si začneš merit bazalno temperaturo. Pa če bosta šele čez kakšen mesec začela delat na user posted image  boš potem že približno vedela, kdaj boš mela ovulacijo.

Lp

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2007 14:40:00   
Anonimen
opazovanje svojega telesa je najbolj zanesljivo. Špikanje v jajčniku, sluz...

(odgovor članu PETAN)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2007 15:08:04   
bučkabb
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

opazovanje svojega telesa je najbolj zanesljivo. Špikanje v jajčniku, sluz...

ja te metode poznam. nekje sem slišala da ovulacija pride (oz. dan ko sigurn zanosiš) 14 dan po menzi. a to drži tud v primeru ko cikli niso enakomerni oz. ko so tak dolgi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2007 15:18:34   
MARTINŠČICA
Če bi bilo vse tako easy, ne bi rabili nobene kontracepcije, nobenih IVF-ov ...
Vsak cilus je namreč zgodba zase. Skačita na 2-3 dni in ni hudič, da ne bi ujela O. Aja, pa še to, v času ovulacije je le 30 % možnosti za zanositev in ne 100 %.
Brezveze se je že takoj s tem ukvarjat. V primeru, da eno leto ni nič, potem je šele čas za ugotavljanje tega in onega. Zaenkrat pa raje uživajta v user posted image .

200% MAMI

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2007 15:37:28   
bučkabb
IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA

Če bi bilo vse tako easy, ne bi rabili nobene kontracepcije, nobenih IVF-ov ...
Vsak cilus je namreč zgodba zase. Skačita na 2-3 dni in ni hudič, da ne bi ujela O. Aja, pa še to, v času ovulacije je le 30 % možnosti za zanositev in ne 100 %.
Brezveze se je že takoj s tem ukvarjat. V primeru, da eno leto ni nič, potem je šele čas za ugotavljanje tega in onega. Zaenkrat pa raje uživajta v user posted image .

a pol praviš da tisti ovulacijski koledarčki nič ne pomenjouser posted image user posted image  .
če napišeš datum zadnje menze in trajanje cikla se ti izpiše od kdaj pa do kdaj si v O. sam ka pa ko maš vsak mesec drugačn ciklus, ka pa pol napišeš za dolžino cikla, tistga ko si mel nazadnuser posted image sam ni rečen da bo ta ciklus tak dolg ko je bil prejšni.  se mi zdi da so ti koledarčki sam za tiste ki majo redne cikle pa še to je vprašanje a ne.user posted image user posted image

ja glede teh % mi je vse jasno, sej si ne delam nobenih ustvar, sploh pa še ne delam na user posted image . sam mal me zanima glede teh O.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2007 15:50:34   
MARTINŠČICA
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb
a pol praviš da tisti ovulacijski koledarčki nič ne pomenjo user posted image user posted image   in da so ti koledarčki sam za tiste ki majo redne cikle pa še to je vprašanje a ne.user posted image user posted image

Kolikor je meni znano, je to tako. Sicer tudi ginekologov ne bi kaj dosti potrebovali pri sami zanositvi, pa UZ, kadar jemo klomifen ... Eno je teorija, drugo praksa. Saj koledarček lahko pravilno pokaže, ni pa nujno. Vse je odvisno od narave - obeh partnerjev, prehrane ... Nič pa ni zagotovo.

200% MAMI

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.10.2007 16:28:48   
kodrana
bučkabb jaz imam dokaj redne cikluse. tebi se verjetno bodo tudi uredili. če  si prenehala s tabletkami, je normalno, da imaš na začetku malo zmešane cikluse.
tako, kot so ti že rekle punce, v naravi ni pravila. ene s kratkimi ciklusi imajo ovulacije lahko že med menstruacijo oz. proti koncu menstruacije. nekatere imajo na koncu ciklusa. praviloma pa nekej v sredini. jaz imam ovulacije nekje 18,19. dan ciklusa. moji cikli so pa dolgi 32 dni.
sedaj sem srečka nosečka. mi2 sva slončkala vsak dan pred in med ovulacijo, tudi še nekaj dni po ovulaciji. poslušaj svoje telo in bo kmalu user posted image user posted image , če seveda ni kakih preprek. držim pesti.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.10.2007 16:49:24   
Neža7
Sedaj, ko sem imela SS sem začela začutit O.
Preden sem zanosila sem vedila, da imam O na 14 dan, vendar nisem nič čutila kaj sem mi dogaja. M imam na 28 dni.

Po SS:
1. 34dni
2. 28dni (točna)
3. 27dni
sedaj je bilo na 25dni

Upam, da bom nasledjna točno 28dni.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.10.2007 17:46:04   
slovenka
jaz sem nekje prebrala, da je lahko dolžina od M do O zelo različna, medtem ko je dolžina od O do naslednje M zmeraj najmanj 12 dni in največ 16 dni. Ne vem, če to kateri kaj koristi. Moji cikli so nekje 28-30 dni. Danes je 31. dan, sem rahlo na trnih, a boljše, da nič kaj ne upam...

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.10.2007 15:15:22   
Ro
Tudi jaz sem mnenja, da je najbolje opazovati svoje telo. Ker pa nama z možem v dveh ciklusih ni "ratalo", sem nabavila Ovul test od DM-a. In sedaj sem še bolj zmedena, saj testni listič ni pokazal očitne ovulacije (bledo obarvana druga črtica), pa čeprav sem bila prepričana, glede na sluz, da bi ta mogla že nastopiti.
Res je, da ti testi niso 100% zanesljivi, pa vendarle...
Ali ve kdo ali ije ntenzivnost testne črtice sorazmerna koncentraciji hormona LH?
Ampak mi se ne damo! Bo že.

Lep dan vsem.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.