Anonimen
|
Ko berem razne poste mamic katerih otroci se pri 1 letu ne znajo uspavat brez dojenja vem, da sem imela prav. Naš je star 3 mesece in že od začetka se uspava sam in upam, da bo tako tudi ostalo. Tako sem se odločila že na začetku in sicer, da dojka ni za cartanje, ampak izključno za dojenje, cartamo pa se na mnogo drugih načinov (pestvanje, stiskanje, petje, ples...). Sem pač mnenja, da je otroka potrebno budnega dati v posteljico, da vidi kje bo spal, ne pa da se potem zbudi in je panika, ker ugotovi, da ni več v mamicinem naročju. No in potem se zgodi, da ko je otrok star več kot 6 mesecev, se mamice odločijo, da sedaj bi pa bilo tega dovolj in bi rade, da otrok zaspi sam. To pa je seveda težko, kajti otrok je navajen drugače in mu ni jasno, zakaj pa sedaj naenkrat ne more biti več tako. To je enako kot bi na primer meni, ki sem že kar nekaj časa navajena, da moram zjutraj popit kavico, da začnem normalno funkcionirat, nekdo rekel, da sedaj pa ne smem več pit kavice. Groza, pa sem odrasla, kakšen šok doživlja šele dojenček. No, sicer pa je to samo moje mnenje in vsak naj dela tako kot se njemu zdi prav.
|