ČebelicaMaja
|
Tanya tudi jaz in moja sva imeli enake težave, že od vsega začetka ji dodajam, najprej Aptamil 1, potem pa zaradi krčev Conformil. Včeraj je bila stara 2 meseca, pa še vedno dodajam in sem se sprijaznila, da bo verjetno tako, dokler se bova dojili... Imela sem podobne pomisleke, ker sem imela in še imam premalo mleka... pa sem jo redno pristavljala, stimulirala s pumpanjem, pila čaje (hektolitre čaja ), vse živo... pa ni bilo nič bolje. Zdravnici sem že težila, če obstaja kaka kemija (Tametil tablete ali kaj podobnega za stimulacijo nastajanja mleka)... in se veliko sekirala... potem pa mi je pediatrinja rekla, naj se najprej neham sekirat, da kolikor pač dobi otroček, je bolje kot nič... pa sem sklenila da se bova dojili, dokler bo hotela , saj sem ugotovila, da med dojenjem izredno uživa in se sprosti, dobi tistih nekaj protitelesc, ne bom pa nehala dodajat, ker ne mislim tvegat, da bi se zaradi izgube teže znašla v bolnišnici (poznam dva taka primera)... Bradavice se ti bodo že utrdile, to traja le nekaj dni... sicer pa delava isto kot ti- se dojiva, takrat običajno zaspi-jo previjem in nadaljujeva s flaško- tudi meni je tako svetovala patronažka in se je obneslo... sej ima vsak svoj sistem, naj ti samo povem, da je količina mleka odvisna od veliko dejavnikov in vsaki pač ni dano (pa če stori za to marsikaj), da bo polno dojila ali pa sploh dojila. Zato poslušaj sebe in svojega in ne forsiraj dojenja za vsako ceno, ni pa tudi vredno obupat nasamem začetku...
|