Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dojenček sedi - je to dobro? 10.12.2006 11:23:53
|
|
|
|
krfjolca
|
Mislim, da ni panike, če ni v tem položaju predolgo. Če je sem pa tja, ni pa nič narobe.
|
|
RE: dojenček sedi - je to dobro? 10.12.2006 11:33:55
|
|
|
|
lenika
|
Če je v tem položaju naprimer 2x po 5 minut na dan po moje ni panike, več pa gotovo ni dobro za njegovo še nerazvito hrbtenico. Mi ga do 5. meseca nismo nikoli posedali, razen v naročju. Šele pri nekje 6. mesecu smo ga začeli redno posedat, pa še to nikoli ni zdržal več kot 10 minut. Sedaj pri 7. mesecih sedi samostojno, a samo v vozičku dolgo zdrži v tem položaju. če ga posedem na tla, se kaj hitro vleže in obrne na trebušček in že raziskuje.
|
|
|
|
RE: dojenček sedi - je to dobro? 10.12.2006 12:11:07
|
|
|
|
SašaR
|
Nam so v šoli za starše sicer to odsvetovali, sam kot pravijo predhodnice, če je le nekaj minut na dan gotovo ne škodi.
|
|
RE: dojenček sedi - je to dobro? 10.12.2006 17:02:42
|
|
|
|
Samoyedka
|
Naš je star približno isto in če ga primeš na rokici, se kar potegne gor in bi on sedel ko velik frajer Tega ne počnem pogosto, ker je verjetno res še prehitro, malo za trening pa
|
|
RE: dojenček sedi - je to dobro? 10.12.2006 17:30:02
|
|
|
|
viv_
|
Odvisno od otroka. Moja prva je tudi pri 3 mesecih sedela ob opori, pri slabih 5 mesecih je samostojno sedela, pri 6 mesecih je pa stala. Ti samo sledi otroku -- ne ga forsirat, ampak če mu paše in če to zmore ne vidim v tem nič slabega.
|
|
RE: dojenček sedi - je to dobro? 10.12.2006 21:31:45
|
|
|
|
mojsoncek
|
Jaz sem prejsnji teden v cakalnici za NFTH govorila z mamico sestmesecne pupike. Pikica samostojno sedi ze od petega meseca in sta bili zaradi tega napoteni na fizioterapijo, ker naj sedenje tako zgodaj ne bi bilo OK za taksno starost. Verjetno zelo kratek cas ni problematicen, samo ne ga puscati predolgo, da ne bo slucajno dobil grbice. Mi smo nasega malo prezgodaj zaceli nositi pokonci (ker je bilo drugace samo dretje), ker je bil tako firbcen in se je moralo non stop nekaj dogajati. Posledica... pridelali smo malo grbico (ki gre ze na bolje) in hodimo na nfth, da malo ojaca trebusne in hrbtne misice. Tako da, pazljivo s posedanjem. Kot pravijo, se dojencek ze sam vsede, ko je cas za to.
|
|
|
|
RE: dojenček sedi - je to dobro? 10.12.2006 21:43:06
|
|
|
|
eya
|
Malo prezgodaj je, sploh za daljše sedenje tako in igranje v tem položaju. Dajte ga zamotit kako drugače-npr. v leže pod igralnim lokom.
|
|
RE: dojenček sedi - je to dobro? 11.12.2006 7:16:55
|
|
|
|
srki
|
Za moje pojme to ni dobro.
|
|
|
|
RE: dojenček sedi - je to dobro? 11.12.2006 12:18:05
|
|
|
|
Marelica
|
Verjetno ti bo vsaka mamica, ki vozi svojega otroka na fizioterapije svetovala, da tega ne prakticirat. Tudi jaz. Tako majhen dojenček sam še ne more sedet in ne ga preveč navajat, da mu bo odgovarjal samo ta položaj. Tudi naša je hotela biti "velika" in smo jo veliko imeli v sedečem, ker se je pač tako rada igrala. Bolje je, da vam malo sitnari in kasneje ne boste imeli problemov z razvojem. Verjemi, če bi mene ob pravem času kdo poučil, bi mu bila predvsem zdaj hvaležna. In mala se mi zdaj ne bi jokala na terapijah. Otroka čim več imet na tleh, na igralni podlogi ali puzlah. Poskusite mu ta način igranja čim lepše približat (ne ravno pustit jokat, če ne paše, ampak tudi ne takoj skočit in ga posest). Naj se zamoti z igračami ali še bolje z vašo prisotnostjo in igro. Res ubogajte dobronamerne nasvete, ker govorim iz lastne izkušnje!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?