|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenček in tla
4.12.2005 23:25:08   
taška30
Vem, butast naslov, ampak se boljšega ne spomnim.user posted image
Zanima me, kje imate vaše otročke čez dan? In sicer stare tam med 6.meseci in dokler ne začnejo zares plaziti oz. kar hoditi. Na tleh? V stajici?

Mi imamo majhno stanovanje in je v bistvu v eni veliki sobi skupaj dnevna soba in najina zakonska postelja (in še od tamale postelja)user posted image  Gužva!
In je najbolj praktično, da je večino dneva na najini postelji, kjer ima ograjico, mehko je, toplo tudi in veliko prostora ima za kotaljenje, pa še na mehko pade, kadar jo pri sedenju zanese. V bistvu kot ena velika stajica.
No, ampak vem, da počasi bo pa treba iti na tla, ko bo plazila. Imamo parket po celem stanovanju. Zdaj me pa zanima ali ni parket premrzel? Ste dali kakšen tapison po tleh, tam kjer se otrok večinoma igra? Ali vsak dan sesate/pomivate?
Saj vem, da ko enkrat plazi, jo bo po celem stanovanju dovolj, ampak nekje verjetno ima 'svoj prostorček pod soncem'.
No, napišite kaj, prosim.
Lp, Taška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenček in tla
4.12.2005 23:31:55   
Marogica
Naš enoletnik je v stajici(najmanj od vsega). Drugače pa je skoz na tleh, kjer imamo parket. Saj je dovolj oblečen, na ritici pa ima plenico.
Okrog 6. mes pa je bil več v stajici kot na tleh. Nismo pa mu nič extra dajali, ker si je vse zvlekel, pa še na miru ni, temveč plazi povsod.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenček in tla
4.12.2005 23:37:37   
KODA
Ko sta se začela plaziti,sem bila primorana vsak dan posesati in pomiti,že zato,ker imamo muco.Na začetku sem jih dajala v stajico,ko pa sta se začela plaziti,pa sem jim razgrnila po tleh odejico,ki je nismo rabili vsak dan.Zdaj,ko pa sta že v svoji sobi,pa sem jima kupila tepih,na katerem je narisana avtocesta.Po spalnicah in dnevni sobi,imamo parket.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenček in tla
4.12.2005 23:38:37   
b.nika
Jaz ga imam večino časa na tleh. Ko je začel sam sedeti- 6 mesecev,sem mu na tla pogrnila kovterček, pa igralno blazino in se je igral. Sedaj  pri 8. mesecih je to malo težje, ker je vse povsod drugod kot na blazini.user posted image  Tudi mi imamo parket pa se mi ne zdi tako mrzlo. Drugače pa res najbolj uživa na tleh, obdan z igračami. Tako se zamoti sam tudi po 2 uri.
Rad pa tudi skače v skokcu ali pa sedi v stolčku za hranjenje in veselo meče po tleh vse kar mu pride pod roke.user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenček in tla
4.12.2005 23:39:33   
smeja2
Ja mene tud to zanima kako bo??
Sam pr nas bo še dodaten problem ker mamo še user posted image  in eno goro dlak!!
Bom zgleda sam sesala cele dneve user posted image
Kako to funkcionira - tiste ki imate tud pse??

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenček in tla
4.12.2005 23:43:46   
KODA
Mi imamo user posted image ,pa moram včasih tudi 2x dnevno posesati.Prvič zato,ker mi vse nasvinjajo,drugič pa zaradi user posted image ,ker je dolgodlaka in včasih vse dlake frčijo naokoli.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenček in tla
4.12.2005 23:55:41   
piščanc
naš je bil že od začetka fuul rad na trebuščku, na tla sem dala deko, kovter... in je užival. Potem ko je začel sedeti, sem mu sestavila tiste penaste črke, da je gor sedel. No zdaj je po celem stanovanju - imamo pa parket in ploščice. glede čiščenja pa, nekja časa sem bila zelo vestna, no potem me je vse skupaj prehitelo (OK, sesam vsak dan, ker se nabere toliko drobtin itd.), zdaj sm pa čisto 'popizdila' in spet pomivam rečmo na dva dni. skoz je pa umazano, če ne od drugega pa ko je kruh ali piškot se vse na tla prilima.


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenček in tla
5.12.2005 0:26:06   
Magi*
plazi po celem stanovanju, razen WC imam strogo zaprt. na tleh je ladijski pod, v dnevni še tepih. ni mrzlo, kuhinjo pometem in pobrišem vsak dan, ostalo po potrebi. na začetku sem bila dosti bolj picajzlasta, zdaj pa na eno oko zamižim, pa je. stajice in ostalih pripomočkov nimam.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenček in tla
5.12.2005 0:45:13   
Suzi*
Po tleh imamo parket in v kuhinji ploščice. Mali je ves čas na tleh in "obdela" celo dnevno, kuhinjo, hodnik.. V kopalnico ga ne pustim. Ko je sedel, sem ga imela na tistih penastih črkah (med dnevno in kuhinjo, kjer se največ zadržujem), zdaj je pa itak povsod. Jaz mu edino nogavičke dam še ene dodatne gor (tiste z bremzami), oblečen je normalno, imamo pa kar toplo v stanovanju. Pazimo edino, da ko je user posted image  na tleh, ni kaj odprto, ker pri tleh ful zapiha. Nisem pa ful picajzlasta glede pomivanja. Ena kolegica mi je enkrat rekla, da se mnogo več bolezni stakne zaradi nečistoče pri pripravi hrane, kot pa pri plazenju po tleh. Ok, se strinjam, da je treba več pospravljanja, če so pri hiši živalce z veliko dlake.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenček in tla
5.12.2005 8:57:33   
p&b
jaz sem svojega imela pri istih mesecih kot je sedaj tvoj kar na postelji,je pa res da je naš najprej se začel postavljati na nogice in potem hoditi,šele nato pa je pogruntal,da lahko po vseh štirih puza.tudi mi imamo na tleh parket,na začetku ko je samo malo hodil sem mu obula dvojne debele zokne,potem pa smo nabavili copatke.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenček in tla
5.12.2005 9:06:04   
tanaja*
smeja2, mi imamo v stanovanju 2 psa. Zjutraj posesam, pa jeuser posted image . Čim manj komplicirat, pa bouser posted image

_____________________________

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam


(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenček in tla
5.12.2005 9:24:00   
Dejča
Mi imamo že od vsega začetka na tleh tiste penaste puzzle in je tam zelo rada že od vsega začetka - na hrbtu in trebuhu, zdaj pa trenira že obračanje. Zraven ima most z igračkami in prav cvili od veselja, ko je tam. Na tiste puzzle sem ji dala pa še odejico, da je bolj mehko.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenček in tla
5.12.2005 9:46:02   
Lu
smeja2 tudi mi imamo psa (zlatega prinašalca) v stanovanju. So dnevi, ko se mi zdi da samo čistim in čistim. Je pa res da sem tudi sama bila od začetka zelo picajzlasta, zdaj pa, tako kot je ena pred menoj napisala, zamižim na eno oko. Kaj čmo. Se pa zelo pozna, če ga češemo vsak dan. Je veliko MANJ dlak.

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenček in tla
5.12.2005 14:09:00   
Anonimen
Lu, če pa jaz češem psa (zlati prinašalec) vsak dan, se mi zdi, da je dlak še več user posted image
Sej se more otroček tud mal navadit na dlake. Da bi pa sesala vsak dan? Odpade. No, po moje user posted image

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dojenček in tla
5.12.2005 14:22:10   
mehurčica
Naš je bil od 4.meseca večinoma na tleh, v dnevni sobi. Imamo tepih, gor sem pa dala še eno koco. Ko je začel puzat, nisem več dajala koce na tla. Pri 7,5mesecih je začel puzat in od takrat naprej je on pometal tla.user posted image Sesala sem na par dni. Ko sem videla, da je pač potrebno. Ko je še kobacal, sem tudi večkrat pomivala tla. Sedaj pa to naredim le redkokdaj, ker se mi zdi pač brezveze. No, ploščice so drugo.

Je pa res, da nimamo živali in je malo drugače.

David je sedaj star 23 mesecev in je bil do sedaj enkrat malo bolj bolan-zelo visoka temperatura in brez volje ves dan. Rahlih prehladov ne štejem(ko mu je teklo iz noska)...sicer pa jih ni bilo več kot 5.
Trkam na les! Sem zelo vesela, da je tako zdrav.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 10:02:06   
babylove
Naš ima na tleh puzzle iz pene na cca 8m2, to je njegovo kraljestvo. To je krasna varianta, če so tla mrzla - treba je le paziti, da ni premajhnih delcev oz. slednje odstraniti.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 19:06:07   
BibaJ
Naš je že od rojstva na tleh v dnevni sobi, kjer imamo tepih, preko sem pa dala še malo odejico. Imel je tudi baby gym na tleh. Stajice pa se mi zdijo tako maleuser posted image .

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 20:24:09   
bobek05
Anej ima v dnevni sobi na preprogi debelo odejo, na njej pa baby gym in tam se večinoma igra. Se je zdaj začel ravno kotalit s hrbta na trebuh in obratno tako da vsakih ko odidem iz sobe ga najem v drugem položaju...user posted image Se pa sploh ne sekiram. Saj nima kam past! Saj je že itak na tleh! user posted image
Se pa zelo redko zgodi, da pri svojih akrobacijah pristane dejansko na tleh in ne odeji, pa se nikoli ne tuli. Običajno začne jamrat, ko mu v kakšnem položaju več ne paše, pa se ne more sam obrnit user posted image

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 20:25:18   
Seven*
Joj kje najdete cas, da vsak dan sesate???? Pa vsak dan pomivate tla?? Vsaka cast. Jaz se na sekret ne morem, imam sreco ce v miru spijem eno kavo. Zvecer pa otroka spita, pa zal sesanje odpade zaradi hrupa..

Imamo tudi mi psicko. Sesam pa 1x na teden. Drugace pac ne gre.. Otroka sta pa cela od dlak. Danes sem tamalo kopala in jo zavila v sicer cisto, vendar dlakavo brisaco. Sem potem dol iz nje pobirala.. user posted image user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 20:41:00   
JASNA D
Seven, se bom posnela enkrat, boš videla, kako sesam - ta mali ponavadi sedi na sesalcu in se reži in dere, da mu "ritko piha", ta mala pa za sesalcem leta pa hoče kabl prijemat. Jaz pa sesam, odmikam igrače, stole in druge reči, ta mali razlagam, da naj kabel pusti na miru, ta malega naganjam dol in mu kažem, kako mami sesa. Za nagrado, če je priden in ne nagaja preveč, lahko potem kakšno minutko sesa tudi sam. Pol pa bumbarček hoče, da mu snamem cev in si samo s tistim ta mali tulcem sesa popekuser posted image . Pa se spet reži. Ugotovil je tudi, da ima Ivana lepo frizuro, če malo s cevjo po njeni glavi potegne. Ampak tu se potem nagrada konča.

Seven, za marsikaj, kar sem včasih mislila, da ne bo šlo, se je izkazalo, da ženska iznajdlivost skorajda nima meja. Se da, res se da. Ampak ne vsak dan. Vsaj jaz nisem vedno razpoložena in konjskih živcev.

Prav danes sem sesala s pomočjo obeh mulcev. Pa včeraj tudi. Da ne bo katera vprašala, zakaj ne posesam dopoldan, ko ju ni. Zato, ker mi popoldan nadrobita in nasvinjata. Pa se potem to vse nosi po celem.

Po tleh brišem po potrebi, če je mulec doma, dobi svojo coto in zelo zavzeto obriše packe z linoleja, kjer se lepo vidijouser posted image . Pa je animiran za skoraj 10 minut. Skratka, ta velikega že kar dosti vključujem v takele zadevščine - mu je zanimivo, pa še ostale oslarije malo pozabi delat.

Sicer pa, od umazanije ju ne bo pobrala. Moja mati je kot otrok s svojimi brati in sestrama baje jedla celo posušen kurji drekuser posted image user posted image user posted image . Pa so preživeli.

Jasna

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 20:54:35   
Seven*
Jasna, saj ravno v zivcih je problem. Nisem ravno pri moci za taksne podvige.. Je pa Bigwhale tisti, ki obcasno nosi okrog oba hkrati.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 23:10:14   
Anonimen
Draga Seven, za vse se najde cas, sam ce je volja. Malo dobre volje pa bo slo!!!user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 23:21:13   
@
Mi imamo puzzle - so topli in še njihove robove je super gristi! user posted image
Sicer pa v prisotnosti Tima nikoli ne sesam, ker se mi zdi, da se ves prah dvigne (pa sesalec tudi nima vodnega filtra). Kupim pa v Sanalaborju tiste večnamenske krpice za vsestransko uporabo in jih zmočim in vsak dan pobrišem tam, kjer so najbolj kritična mesta in njegovo igralno površino.

Krpice uporabljam tudi namesto slinčka, za čiščenje vozička, oken, prahu s pohištva, umivanje ritke... user posted image user posted image user posted image user posted image - skratka dokaj poceni varianta namesto 100 drugih različnih krpic za šipe, kuhinjsko površino ipd, ki sem jih prej kupovala (50 kom stane pribl. 700 SIT) - pa še detergentov ni prisotnih.

papa, Afna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 23:21:35   
Anonimen
Jaz nisem nikoli sesala več kot enkrat na teden, pa ima tudi psa v stanovanju. Pomijem pa še manjkrat, pa se mi zdi čisto v redu. Res da malo slabše vidim, ampak kar gre, no.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: dojenček in tla
6.12.2005 23:23:27   
Seven*
Anonimen, zelo poucen nasvet. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




ime za punčko
s1o2

kako naj dam ime hčerki

tia (35%)

lara (65%)


Število vseh glasov: 513

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!