|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenček in gledanje tv
24.6.2007 20:00:58   
Mojc
Nekje sem slišala, da naj bi bilo slabo za (vid) dojenčka, da gleda tv. To se mi zdi tudi logično. Zanima me pa, ali mi katera lahko kaj več o tem pove / me napoti na kakšen link o tem.
Do kdaj ne smejo gledati tv?
Kako je pa s sliko iz monitorja računalnika?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenček in gledanje tv
24.6.2007 20:42:51   
Anonimen
V bistvu ne zaradi vida, ampak zaradi prevelke koločine dražljajev, ki prihajajo do možganov.  To naj bi pozneje vplivalo na slabšo zmožnost koncentracije.
To piše v knjigi Zdenke Zalokar Divjak, naslov sem že pozabila, mogoče Vzgajati z ljubeznijo, čeprav se mi zdi, da je nekaj drugega, da ni ta. Se mi pa zdi ta teza dokaj logična.

Ja, je tale knjiga (zelo priporočam):
http://www.dln-krsko.si/gora/knjiga3.htm

< Sporočilo je popravil Splišni -- 24.6.2007 20:49:12 >

(odgovor članu Mojc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.6.2007 20:50:28   
Samoyedka
Hmmmm, sori, amapk zakaj bi dojenček že moral gledati TVuser posted image  

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.6.2007 21:47:14   
Mojc
Sploh ne, da bi dojenček moral gledati tv. Se pa včasih vseeno zgodi, da kdo gleda ali malce pridrži pri tem dojenčka. In mali se čisto zabubi v tv. Ga očitno zelo privlačijo slike. Sicer pa, ja, ga skušam zelo ščititi pred tv.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.6.2007 21:53:42   
Samoyedka
Ja, to pa poznam- je naš škrat tam pri ene 3 mesecih samo sukal bučko, ko je videl bliskanje TV in ga hotel po vsej sili gledat- ampak v tistem času mu je bil enako zanimiv tudi akvarij user posted image Zdaj mu ni zanimivo niti eno niti drugo več...zaenkrat. 

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.6.2007 22:50:04   
tinaaja
to sem zadnjic svojo okulistko vprasala..
vcasih je bil problem tudi sevanje TVja, zdaj z lcd in plazmo tega ni vec.
da je problem, ker barve niso prave in ker se slika prehitro menja za dojencka in njegovo percepcijo.
rekla je, da ni panike, ce je to kratek cas (cim manj), seveda pa se otroka naj ne bi puscalo pred tv, ker je "pac mir".

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.6.2007 23:04:03   
Anonimen
Moj otrok je začel škiliti, ker je "gledal"TV. Saj ga ni gledal, ampak ker je ležal pač na določenem mestu in ko je videl, da se na TV premikajo slike in so barve, se je skoz obračal tja. Torej je vedno napenjal samo ene očesne mišice in fokusiral vid samo v eno točko in je posledično zato začel škiliti.

JAz nisem verjela, ko so mi babice govorile, da ne smejo gledati TV. Potem pa mi je zdravnica rekla, da naj pazim, da ne "gleda" TV-ja, in da ga naj pač kontra obračam. In mi razložila zgornjo tezo. In res, čez čas se je škiljenje čisto popravilo.

< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 24.6.2007 23:05:48 >

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2007 23:14:37   
Naja30
Ojej, da je tako nevarno to? Saj jaz ji tudi ne pustim gledat tv, ampak kadar ji pa nohte strižem, ji pa dovolim, da gleda tistih 5 minut.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.6.2007 23:15:10   
krfjolca
Jaz pa uporabljam TV. Izključno za striženje nohtov, ker mu jih drugače na noben način ne morem user posted image . Ko je pred TVjem, se namreč tako zagleda noter, da je čisto hipnotiziran, jaz pa v miru poštimam - minutka. Mislim, da mu tako malo TVja ne bo škodilo ;)

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.6.2007 23:15:40   
krfjolca
No, sva istočasno pisale ;)

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.6.2007 0:58:43   
petra81
Res je glede tega, da se prehitro menjavajo slike in to vpliva na vid in zmožnost koncentracije!!

Ni pa nič narobe, če pogleda dojenček TV za pet minut!!!

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?