Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Pa ne mislim, da bi morala pse dat stran, sej so verjetno kot družinski člani. Vsaj pri nas je bilo tako , le da otroka in psa nisem nikoli puščala sama. To pa itak upam, da vsi vemo, da je osnovno pravilo, da otroka in psa nikoli ne smeš spusti izpred oči. Nikoli! In da če sta si na dosegu, moraš biti vedno na dosegu tudi ti! Drugače pa, po stanovanju pri nas ni bilo nikoli problema, niti kar se tiče higiene. Jaz si nisem nikoli umila roke, če sem psa božala, vsaj ne da bi se spomnila. Ko smo prišpli s poronišnice, pa je kuža itak navalila na dojenčka, ga prevohala tisočkrat, tudi kakšen lubček je seveda padel. Ker je bil mož malo skeptičen, sem o sobivanju otroka in psa povprašala patronažno, samo toliko, da se je prepričal, ker je rekla, da ni lepšega, kot da otrok lahko živi z naravo od vsega začetka. Bolj problem so sprehodi. Tu si pa jaz težko predstavljam dva psa in otročka. Jaz sem že enim bila včasih živčna in vsa prešvicana. Ker npr. za psom je treba drek pobral, otrok npr. potem, ko že hodi, itak da ne bo šel v smer, kjer je drek, pa še voziček moraš nekje pustiti, da drugih ne ovira. Ali pa ko prideš iz sprehoda. Otrok siten, lačen, vroče mu je, ko ga prebudiš in gor prineseš, se dere že na hodniku ... in kaj zdaj? Pes je umazan do amena. Kaj boš prej naredila? Otroka slekla ali psu tace imila, da ne bo vsega stanovanja potacal? Kako ga dati v banjo s tulečim razjarjenim dojenčkom v naročju? Malo malo liogistika baše, sigurno, sploh z dvema psoma. Amopak pač preguraš, kaj češ.