nananaja
|
Mene pa zamina, koliko poebej kuhate vašim malčkom kosila, večerje, ali malo popatite, kako skuhate za ostalo družino? Pri nas sva namreč pri 9 mesecih že pretežno skupaj jedli in sva posebej kuhala za otroke le, če ni bilo primerno za otročka. Mi imamo radi juhe, zato je redko kosilo, ko ni nikakršne, največkrat jemo govejo, potem pa tudi različne zelenjavne. potem imamo radi pire krompir, pražen je pri nas tako pust (mastnega jaz niti ne poskusim), da sploh ni problem pri 9m. Zraven pa različno meso (lahko ga za otroka narediš posebej, če ostali jedo svinjsko) in zelenjava. Jemo zelenjavne enolončnice, v katerih ni nič takega, kar tak otrok ne bi smel, je pa res, da v sladko zelje ne dam ocvikov, ker jih nihče ne mara. Rižot in testenin niso marale nikoli, zato jih samo poskusijo še sedaj, pri 9m so jedle take, kot jem sama. Večerje in zajtrke sem pa zelo različno pripravljala. Starejša je kar nekaj mesecev zvečer jedla razne kašice z mlekom, pri enem letu in pol pa se je puntala in jih noče več. Zato je zanjo treba naredit drugačno večerjo in hkrati že od svojega 6m je tudi mlajša, ki torej poje zelo malo mlečnih kašic, pa zato več namazov za na kruh, pa polento, mlečni gres ali riž... čez pa obe popijeta še mleko. Zajtrki izgledajo podobno. Sem pa ugotovila, da je prav super ker tako večkrat je skupaj cela družina. Sedaj so stare 1leto in 2.5leta. Torej pri nas se držimo načela, da se okrog hrane ne dela cirkusa. Se pa pazi, kaj je za otroka primerno.
|