wing
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama11 Ja, smo bili na istem, pri treh mesecih je zaspala samo na rokah ali v ležalniku, če si ga guncal. Če si jo odložil ali nehal guncati, je bilo konec. Potem sem se odločila, da tako ne bo šlo naprej in sem si vzela par dni, da sem jo navadila na spanje v posteljici. Imela pa sem dva cilja - poleg tega, da zaspi v posteljici, še to, da se nauči zaspati sama. Ko je postala zaspana (mencala oči, vlekla za ušeska ali začela stokati, zehati ipd.), sem jo vzela v naročje, se počasi sprehodila po stanovanju in ji šepetala pš, pš, aja, aja. Potem sem jo odložila v posteljico, ji dala dudiko in jo pokrila, pobožala po laskih in odšla iz sobe. Ko je pričela jokati, sem prišla nazaj, jo umirila (če je le šlo brez tega, da bi jo vzela iz posteljice), dala dudo, pobožala in spet odšla. Mislim, da sem se prvič tako sprehajala vsaj pol ure, preden je zaspala. Prvih nekaj dni je bilo tako, potem pa se je navadila; vedela je, da me lahko kadarkoli prikliče, hkrati pa je imela možnost, da se sama umiri in zaspi. In še danes (stara je 6,5 mesecev) ful lepo zaspi, mogoče me 1x še pokliče (postoka ali ponavlja kak zlog - gaga ali mama, zajoka pa zlepa ne več), da ji dam dudo, če ji je padla ven. Se mi zdi, da je bila to ena najboljših stvari, kar sem ji jih lahko dala, čeprav tudi ni slajšega občutka, ko ti dojenček zaspi na rokah... tega pa danes noče več. Pri nas je popolnoma enako
|